Hoe ik mijn dromen waar maak

Home » Hoe ik mijn dromen waar maak

Eigenlijk heb ik altijd dromen gehad. Zo heb ik dromen over mijn leven, hoe het er later uit zou zien, maar ook wat ik wilde bereiken en wat ik graag wilde doen. Sommige dingen waren pure dromen, dingen waarvan ik niet zeker wist of ik ze ook zou kunnen waarmaken. Maar er zijn ook dromen die ik uit wil laten komen en al uitgekomen zijn. Ik ga je vertellen hoe ik dat doe!

Laat ik voorop stellen dat ik iemand ben die droomt over dingen waar ik gepassioneerd over ben. Mijn dromen gaan over dingen waar ik ultiem gelukkig van word, waar ik energie van krijg of waar ik heel veel liefde voor voel.

Het gaat dus hand in hand met elkaar. Mijn passie kun je zien als een soort voedingsbron voor mijn dromen en tegelijkertijd ook een drive om verder te komen en dingen te kunnen realiseren. Zonder passie zijn er geen dromen!

 

“Dromen gaan over iets wat je ontzettend graag wil, waar je naar verlangt en het liefste nog vandaag wil realiseren.”

 

Als ik naar mezelf kijk dan weet ik dat mijn dromen vooral liggen in het gezinsleven en mijn blog. Ik heb denk ik zo’n 7 à 8 jaar geleden een lijst gemaakt met dingen die voor mij toen nog niet voor te stellen waren, maar waarvan ik wist dat ik ze wilde in het leven.

Ik waagde de gok en schreef de dingen op die voor mij heel belangrijk waren en waarvan ik wist dat ik ze wilde realiseren. Je zou deze dromen ook doelen kunnen noemen, het is maar net hoe je er naar kijkt. Ik denk dat er een dunne scheidslijn is tussen deze twee; bij dromen kun je het ook bij dromen houden, maar bij doelen voel ik een sterke wil. Iets wat ik gewoon ga doen!

Dat ik een sterke wil heb om dingen te realiseren, dat heb ik altijd gehad en gek genoeg is mij dat ook erg vaak gelukt.

Goed, ik kom even terug op die lijst die ik een aantal jaar terug maakte; die lijst heb ik eigenlijk helemaal af kunnen vinken. Echt waar! Ik zat destijds in een onzekere periode, waarin helemaal niets duidelijk was over hoe mijn toekomst eruit zou gaan zien. Het kon rechts en het kon links op gaan.

Ik werd net gediagnosticeerd met endometriose, was erg ziek en er zou een grote operatie plaatsvinden. Zo stond mijn studie stil en het was maar de vraag of ik überhaupt kinderen zou kunnen krijgen door mijn ziekte.

Je kunt je wel voorstellen dat dit allemaal punten waren die mijn leven op een soort stilstaand punt zette en een heel onzekere toekomst leek te voorspellen. Wat moest er van mijn leven komen?

Wat schreef ik zoal op?

♥ Ik heb twee gezonde kinderen

♥ Ik ben afgestudeerd voor mijn studie Communicatie

♥ Ik ga trouwen met Martijn

♥ Ik studeer Pedagogische Wetenschappen

♥ Ik woon samen in een gezinswoning met een mooie, ruime tuin

En nu denk je misschien “Dat is geschreven alsof je het al hebt!”. Juist ja, zo wilde ik het ook over laten komen. Doen alsof het als zo was. Mijn eigen doelen realiseren en geloven dat mijn dromen werkelijkheid waren geworden.

Ik kan je vertellen dat ik de afgelopen jaren steeds iets van mijn lijstje af kon vinken. Ik raakte namelijk na de grote operatie zwanger van mijn dochter en mocht een jaar later zelfs opnieuw zwanger raken van mijn zoon. Beide kerngezond!

Ook studeerde ik af tussen de twee zwangerschappen door en mocht ik mijn Bachelor of Communications in ontvangst nemen. Een gigantische drukke periode, maar ik deed het!

Het zou mooi zijn geweest, maar trouwen met Martijn is nog niet aan de orde geweest. Deze heb ik nog niet kunnen realiseren (ik ben eventjes met hele andere dingen bezig geweest, haha), maar zal er in de toekomst echt wel van komen ;).

Ook heb ik Pedagogische Wetenschappen gestudeerd. Dit was echt een grote droom van mij omdat ik een altijd interesse heb gehad in ontwikkelingspsychologie, de ontwikkeling van kinderen en neurologie. Helaas heb ik het niet af kunnen maken, maar ik heb het een tijdje kunnen doen en dat was mijn doel.

Als laatste heb ik af kunnen strepen dat ik nu in een ruime gezinswoning vertoef met mijn twee kids en mijn vriend. Ook met die ruime tuin, haha.

Eigenlijk is dit mijn manier om dromen te realiseren en doelen te stellen. Iedereen heeft zo zijn manier om zijn leven vorm te geven zoals hij wil en ik ben daar heel benieuwd naar. Hoe maak jij je dromen/doelen waar? Heb je daar een strategie voor?

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.