5 x De beste huidverzorging voor in de winter

Home » 5 x De beste huidverzorging voor in de winter

Ieder jaar maak ik me weer op voor de winter. Zeker als je al ‘gezegend’ bent met een droge huid, dan raakt je velletje nog meer uitgedroogd en kan het wel wat bescherming gebruiken. Zo laat ik je – naar mijn ervaring – kennis maken met de beste huidverzorging voor in de winter! Hopelijk kan ik je helpen om je huid in een betere conditie te krijgen. Zonder kloofjes of handen als schuurpapier!

Verzorgend en lekker ruikend

Laat ik beginnen met twee producten die ik heerlijk vind ruiken. Voor mijn lippen gebruik ik graag een lippenbalsem die ik zo in mijn tas kan gooien en lekker hygiënisch is. De EOS lipbalm in de geur Honey Apple ruikt heerlijk naar een mix van milkshake, honing en melk. Daarnaast maakt hij mijn lippen zacht, maar niet te vettig.

Als tweede zie je de L’Occitane Solidarity Balm die naar bloemige viooltjes ruikt. Lekker! De balm bestaat voor 98% uit shea butter en is daarmee echt heel fijn om droge plekjes mee te bestrijden. Voor mij lippen vind ik hem nog het fijnste!

Het mooie is dat je bij de aanschaf van deze balm ook nog eens het Fund for Gender Equality van de VN Vrouwen steunt. Deze stimuleert het ondernemerschap van vrouwen in Burkina Faso, die ook deze Solidarity Balm hebben gemaakt.

Vol en rijk van structuur

Natuurlijk moet er ook zwaarder geschut ingezet worden voor deze winter. Een product die onmisbaar is en niet mag missen, is een dikke pot Vaseline. Als je – net zoals ik – een erg droge huid hebt, dan is het een verademing om je lippen, je handen of andere (erg) droge plekken op je lichaam in te smeren met deze zalf. Het is behoorlijk vet, maar als je huid schuurt, jeukt, trekt en kapot gaat, dan vind ik dit een lifesafer.

Sinds een paar jaar gebruik ik Skin food van Weleda. Hij is in principe geschikt voor je hele lichaam (inclusief gezicht), maar ik gebruik hem eigenlijk alleen voor mijn handen. Hij maakt mijn huid gewoon weer toonbaar! Kloven gaan weg, trekkerigheid is weg en naar herhaaldelijk gebruik, maakt hij mijn handen rustiger (ik heb eczeem) en zachter. Aanrader!

Als laatste noem ik een product die mijn meest recente ontdekking is. Het is de nieuwe body butter to oil van Etos. Het is een vaste substantie in de pot (lijkt wel op kokosvet), maar zodra je het in je handen neemt en warm wrijft, wordt het een olie en kun je hem soepel insmeren op je lichaam. Dit is echt bedoeld voor de erg droge huid, want hij is behoorlijk vet. Maar dat vind ik juist een pluspunt omdat mijn huid dat echt nodig heeft!

Wat vind jij de beste huidverzorging voor de winter?

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.