Wat je moet weten voordat je gaat bloggen

Home » Wat je moet weten voordat je gaat bloggen

10422022_921014591276229_8322836122257231747_nJe wilt al jáááren een blog starten, hebt eindelijk een account aangemaakt en begint vrolijk en onervaren aan het bloggen. Niets houdt jou nog tegen om je hersenspinsels met de wereld te delen. Maar dan….je eerste zakelijke e-mail komt, of je begint ineens contact te krijgen met andere bloggers. Neem het soms met een korreltje zout, maar dit moet je absoluut weten voordat je begint met bloggen!

♥ Yes! Mijn eerste mail voor mijn blog! En ook nog van een onbekende blogger die links uit wil delen. Links uitdelen? Hoezo? Enfin, je doet het toch maar, want het is een hele eer en het zal wel belangrijk zijn. Je doet moeite om het gastartikel met links erin op je eigen blog te plaatsen en er wordt een linkje op haar site geplaatst. Leuk hoor links uitwisselen, maar het is pure reclame en daar mag je best wat vergoeding voor vragen! Ik kwam er later pas achter dat dit goed voor je zoekresultaten is, maar dan liever op een natuurlijke manier gelinkt worden op een andere blog dan steeds maar met een onbekend iemand links uitdelen.

♥ Je sociale leven krijgt een onverwachte wending, je gaat andere bloggers leren kennen! Had ik nooit gedacht dat ik via de online wereld allemaal nieuwe meiden zou leren kennen, inmiddels heb ik een hoop bloggers ontmoet met allemaal dezelfde passie. Overal in Nederland zitten bloggers en zo heb ik van Groningen tot aan Brabant superleuke meiden leren kennen met allemaal dezelfde liefde. Je bezoekt elkaars blog regelmatig en reageert op social media. Wees dus opgepast dat je door heel Nederland vriendinnen hebt zitten :). Gaat je een hoop geld kosten, haha! Just kidding, het is alleen maar leuk.

♥ Oh wat leuk! Een bedrijf wil met mij samenwerken! Maar ik moet wel het artikel zelf schrijven en minstens vijf links in het artikel verwerken. In plaats daarvoor maak ik kans op €25,-, maar dat weet ik niet zeker. *Kuch!* Niet doen, want deze bedrijven zeggen soms dat ze maar een beperkt budget hebben of een beginnend bedrijf zijn die niet veel te besteden hebben. Ook al zijn ze beginnend, dat betekent niet dat jij gratis werk moet verrichten om reclame voor hun te maken. Ik snap dat als je beginnend blogger bent, je niet weet hoe het allemaal werkt, maar laat je niet gebruiken door deze bedrijven. Als zij hun bedrijf willen promoten, gaan ze toch ook niet bedelen om een gratis advertentie in de krant? Een tegenprestatie is wel zo eerlijk. Het is jouw blog!IMG_8513

♥ Pas op voor fraudeurs! Ik heb laatst voor het eerst meegemaakt dat mijn reviews en de daarbij behorende foto’s gebruikt werden op een blog die van iemand anders was. Ze deed net alsof dat het haar geschreven stukken waren en plaatste die doodleuk op haar blog. Ik vond het echt shocking en heb haar er gelijk op aangesproken. Het voelde echt als bedrog, maar gelukkig heb ik het goed met haar op kunnen lossen. Ik had nooit verwacht dat iemand dat zou doen, maar het is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn in bloggersland.

♥ Bloggen is ontzettend verslavend! Als je eenmaal in de juiste flow zit, dan wil je maar doorgaan. Je gaat professionele apparatuur aanschaffen om de kwaliteit omhoog te krikken en wilt natuurlijk dat je blog zo goed mogelijk bezocht word. Voor mij is bloggen een enorme passie geworden en ik geniet met volle teugen van het fotograferen, het bewerken van foto’s en het tikken van de tekst. En als ik dan ook nog eens hele lieve reacties krijg op mijn artikelen, dan wordt ik daar heel erg blij van! Het contact met mijn bezoekers en medebloggers is iets wat ik niet verwacht had, maar dat zo ontzettend leuk is! Ik zou het voor geen goud willen missen omdat hier echt mijn hart ligt. Door de ziekte endometriose heb ik mijn passie voor dansen opzij moeten zetten, maar ik heb nieuwe talenten ontdekt van mezelf en een nieuwe liefde in mijn leven mogen verwelkomen. Dit is gewoon mijn ding!

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, maar dit zijn de dingen waar ik door verrast werd :).

Bron foto 1:  Ilsoo van Dijk & Fat Kids Cake

Wat moet volgens jou iedereen weten voordat je begint met bloggen?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.