Tips | Wat te doen als je ijsvrij hebt?

Home » Tips | Wat te doen als je ijsvrij hebt?

Boots No7 Rustig rood interpretatie focal soften lach 1

Voor de mensen die in de noordelijke provincies wonen, zal het niet als een verrassing komen dat iedereen hier vrij is. Gisteren waren de straten namelijk letterlijk een ijsbaan en kon je zo met je paar schaatsen de deur uit sjezen. Laten we maar zeggen dat de winter hier goed zijn intrede heeft gedaan en wij in een Winter Wonder land vertoeven. Geweldig leuk voor de kids natuurlijk, maar zelf vind ik het nogal eng om naar buiten te gaan. Ik ben veel te bang om mijn auto in de prak te rijden of met gebroken ledematen in het ziekenhuis te belanden! Dus: wat kun je doen als je ijsvrij hebt?

Stiekem vinden we het natuurlijk allemaal hartstikke leuk om een extra dagje vrij te hebben. Daarom kun je maar het beste uit de dag halen!

♥ Maak het gezellig binnen! Zet een pannetje met warme melk op het vuur (of havermelk voor de zuivelvrije mensen onder ons) en gooi er een ouderwetse schep Nesquick in. Gegarandeerd dat je dat nostalgische chocolademomentje herbeleefd! Neem er nog een lekkere dikke koek bij en geniet van je momentje.

♥ Eindelijk kun je dat boek lezen die op je nachtkastje ligt te verstoffen. Laat je even helemaal wegslepen in het verhaal en probeer hem uit te lezen!

Kijk voor de verandering eens Koffietijd om 10u op RTL4. Het is supergezellig, het lijkt aslof je niet alleen bent en het is gewoon lekker kneuterig!

♥ Kruip na je ontbijtje terug in je warme bed en neem je laptop lekker mee. Kijk de hele ochtend series en laat het toe. Je mag best even niksen!

♥ Heb je nog veel foto’s op je computer staan? Dan is het nu de tijd om ze goed uit te sorteren en af te drukken. Bestel ze online en laat ze afdrukken of maak er een mooi album van. Anders komt het er nooit van en nu moet je je kans pakken!

Voor de kids

♥ Als je kinderen hebt, is je dag gelijk gevuld en is er niet zoveel tijd voor jezelf. Het is dan fijn dat ze zich goed vermaken. Gooi de knutselspullen op tafel en laat ze bijvoorbeeld een mooie sneeuwpop uitknippen en versieren met armpjes, hoedjes, wortelneusjes en kralenoogjes. En ken je nog van die wattenbolletjes? Plak die erop voor een extra fluffy effect. Hallo Olaf!

♥ Hier in het noorden is het spekglad en ik zou dan ook vooral niet adviseren om de buurt door te gaan banjeren. We willen geen huilende kinderen hebben die een dikke smak hebben gemaakt. Kies liever veilig voor je eigen achtertuin en hou de tegels vorstvrij door er een zak zout over te strooien. Daarna kunnen de kids lekker in de sneeuw spelen op het gras. Mochten ze dan uitglijden, dan is het in ieder geval zacht!

♥ Kies een leuk spelletje uit om te spelen. Dat kan een gezelschapspel zijn voor meerdere personen, maar als je kinderen nog jong zijn, dan spelen ze toch nog wat vaker individueel. Mijn zoontje vind het leuk om gewoon met zijn speelgoed te spelen zoals zijn trein of Playmobil, maar mijn dochter is bijvoorbeeld gek op haar Aquabelle spel van Smartgames. Daar is ze de laatste tijd echt gek op en ook wel een tijdje zoet mee. Of de Barbies komen uit de box tevoorschijn. Succes gegarandeerd.

♥ En als je kids gewoon echt even niets meer willen, dan is een leuke Disneyfilm kijken ook altijd een optie. Frozen en Assepoester zijn hier favoriet bij mijn dochter, maar mijn kleine manneke is weer fan van Pieter Post. Het is dus een beetje afwisselen.

Heel veel plezier op je ijsvrije dag! Wat zijn jouw (binnen)plannen met dit extreme weer? 

handwritten-liefs-liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.