Tips | 10 x Wat je kunt doen als je in de bus of trein zit

Home » Tips | 10 x Wat je kunt doen als je in de bus of trein zit

In mijn studententijd heb ik heel wat afgereisd. Zo zat ik altijd wel in de bus of trein en moest je je tijd doden in dat muffige vervoer. Toch kun je heel wat doen als je onderweg bent. Je hoeft zelf niet te rijden, dus maak vooral gebruik van die tijd om….

1. Je favoriete serie op Netflix te bekijken! Wel even van te voren alvast uploaden, anders zit je zo aan je datalimiet! Heerlijk om met je oordopjes in weg te kunnen dromen bij je nieuwste serie.

2. Te bedenken wat je gaat doen dit weekend. Wil je afspreken met vriendinnen? Of naar het theater of een leuk concert bezoeken? Check of er nog kaartjes zijn en boek ze gelijk. En stuur je vriendinnen dan ook gelijk een appje om een datum te prikken. Zo ben je alvast verzekerd van een leuk weekend!

3. Dat goede boek te lezen waar je nooit tijd voor hebt! Studeren of werken is druk zat, dus kies ervoor om een me-time momentje in te lassen. Dat half uurtje (of misschien wel UUR) is zo voorbij.

4. Maak alvast een boodschappenlijstje voor de komende dagen. Wat heb je nodig? Welke dingen miste je vandaag? Verzin gerechten voor de komende drie dagen en schrijf deze op. Je hoofd hoeft nu nergens anders aan te denken en zo kun je bij thuiskomst gelijk naar de supermarkt om je boodschappen te doen. En je hoeft niet iedere dag naar de supermarkt!

5. Ruim je tas op! Er zitten vast genoeg bonnetje, oude snoeppapiertjes, zakdoekjes of ander prul in die linea recta de prullenbak in kunnen. Zo kun je de komende tijd weer vooruit met een opgeruimde tas.

6. Ga eens een gesprek aan met degene die naast je zit. Je komt vaak tot leuke gesprekken en hoe tof is het om gewoon weer eens interesse in elkaar te tonen en niet altijd maar op je telefoon te zitten? Ik zit er natuurlijk niet altijd op te wachten, maar ik vind het heel leuk om zo eens mensen te ontmoeten waar je anders nooit mee in contact zou komen!

7. Als je een extravert persoon bent (oftewel: goede concentratie bij veel drukte om je heen), kun je misschien ook wel alvast een klein stukje studeren of je inlezen voor je werk. Je hoeft thuis minder te doen en anders moet je het op een later tijdstip doen. Win-win!

8. Neem de tijd om een klein dutje te doen!  Een kort slaapje van 10 minuten kan al wonderen doen, laat staan als je gewoon een uur de tijd hebt om lekker weg te dommelen. Let wel op je eigendommen (klem bijvoorbeeld je tas tussen het raam en de zijkant van je benen), want je wil natuurlijk niet als een naïeveling beroofd worden.

9. Ben je vrijgezel? En kom je altijd dezelfde leuke man tegen in de trein? Dan wordt het nu echt tijd om eens tegenover hem te gaan zitten en gewoon aan te spreken! Doodeng natuurlijk, maar wie weet levert het een leuke date op. Gezellig toch?

10. Ga shoppen! Ja, dat kan. Gewoon lekker online! Het is nu nog dikke sale overal, dus sla je slag en ga uitgebreid scrollen tussen alle mooie kleding, accessoires en mooie (designer)tassen die heel vriendelijk geprijsd zijn. Score!

Wat doe jij graag als je onderweg bent in de trein of bus? 

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.