10 x Dingen die je kunt doen op zondag

Home » 10 x Dingen die je kunt doen op zondag

Wauw, mensen! Het belooft vandaag echt een heerlijke dag te worden. Een zonnetje waar je u tegen mag zeggen. Als de weergoden ons goed gezind zijn, dan kunnen we de 20 à 23 graden aantikken en dat is niet niks. Maar wat ga jij doen? Ik heb 10 tips wat je kunt doen op (een) zondag!

1. De tuin

Waar ik zelf als eerste aan dacht is om lekker in de tuin bezig te gaan. Vorig weekend hebben we onze tuin helemaal onkruidvrij gemaakt en omgespit en dit weekend gaan de nieuwe, net gekochte bloemetjes erin. Ik word daar altijd zo vrolijk van! En je tuin ziet er weer zomerproof uit.

2. Fietsen in je omgeving

Ga lekker fietsen in je omgeving. Op zondag zijn er toch geen winkels open (tenzij je in de stad woont), dus de drukte van het verkeer is er stukken minder. Fietsen laat je uitwaaien en kun je je gedachten even lekker een opfrisbeurt geven. Weg met die zorgen, gewoon lekker fietsen en de frisse lucht inademen. En je ziet nog eens wat van de natuur!

3. Ga nieuw eten ontdekken

Ik ben een echte lekkerbek en ik hou dan ook van lekker eten. Zo’n zondag is een uitgelezen kans om nieuwe recepten te ontdekken en deze gewoon uit te proberen. Een beetje voorbereiding is wel handig, want de dag ervoor (op zaterdag) zul je de ingrediënten in huis moeten halen. Zo ontdek je weer lekkere gerechten voor de komende week!

En met ontdekken kun je natuurlijk ook gewoon een rondje doen in restaurants en eetcafés. Doe een drankje daar en doe een hapje hier. Test de kaart en zeker met mooi weer, kun je terrasjes ontdekken. Wat gaat jouw nieuwe hotspot worden?

4. Museumbezoek

Iets wat ik erg leuk vind, is om een museum te bezoeken. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn, want wie zegt dat je alleen maar naar een kunstmuseum hoeft te gaan? Het is maar net waar je interesse ligt. Zo zijn wij een tijdje terug met de kinderen naar het Natuurmuseum in Leeuwarden gegaan, maar ik vind de Corpus (een reis door het menselijk lichaam) in Oegsgeest ook heel interessant. Daar wil ik binnenkort graag naartoe!

5. Opruimsessie

Heb je helemaal geen zin om naar buiten te gaan, maar wil je wel actief zijn; kies dan voor een goede opruimsessie. Die zolder die aangepakt moet worden, dingen die rijp zijn voor de prullenbak gaan de kliko in en mooie spullen kun je bewaren voor de kringloop of Marktplaats. In dat laatste geval, kun je het ook direct online te koop zetten. Heb je straks weer een zakcentje voor de zomervakantie!

6. Genieten

Geniet van het moment. Ga lekker in je tuin zitten (of balkon als je dat hebt) en hoor de vogeltjes fluiten, verwelkom de zonnestralen op je gezicht en sluit je ogen. Niets fijners dan te relaxen en misschien een beetje in slaap te vallen. Niet vergeten zonnebrandcrème in te smeren hè?!

7. Strand

Naar het strand gaan, kan altijd met dit soort temperaturen. Het is dan nog niet te heet, maar kun je wel genieten van het zonnetje. Wij gaan zo nu en dan naar het strand bij Makkum (Friesland) en dat is echt een aanrader als je kinderen hebt.

Het is mooi aangelegd, er zijn wat restaurantjes waar je wat kunt drinken en het strand zelf is heel fijn voor ouders en kinderen. Er is namelijk een groot speeltoestel (echt heel groot) in de vorm van een schip en is helemaal compleet met een klimwandje, trappetjes en glijbanen. Succes gegarandeerd!

8. Wees creatief

Niets fijners dan even je mind te resetten met creatief bezig zijn. En met creatief kun je heel veel kanten op! Voor de hand ligt schilderen, maar tegenwoordig is er zoveel wat je kunt doen. Ga proberen een eigen kledingstuk te maken en als dat te lastig is, kun je je oude jeans ook gewoon customizen naar je eigen smaak. Knip de pijpen eraf voor die hippe ‘ankle jeans’ look en laat ze maar rafelen. Helemaal hot!

Maar breien, tekenen met alcohol markers (zo mooi!! Kijk hier maar eens), etsen, kalligraferen of scrapbooken kan ook heel ontspannen zijn.

9. Beautymiddag

Hou een beautymiddag. Dat betekent dat je jezelf eens even helemaal verwend. Begin lekker met een (voeten)bad en als je daar lekker relaxt uit komt, smeer je je in met een maskertje, fijne bodycreams en hul je jezelf in fijn zittende kleding. Ik heb hier een tijdje terug ook een video van opgenomen, die kun je hier zien. Hierna ben je als herboren en kun je de komende week weer aan. Fijn toch?!

10. Een boek lezen

Laat ik eerlijk zijn; de afgelopen jaren heb ik nauwelijks tijd gehad om te lezen. Iets met kinderen krijgen en daar heel druk mee zijn, geloof ik ;). Nu ze ouder worden, krijg ik steeds weer meer tijd voor mezelf terug en staat boeken lezen wel op nummer één. Dus mijn tip is; pak dat boek erbij die je al héél lang wilt lezen en ga hem ook ècht lezen. Het laat je even helemaal uit je dagelijkse beslommeringen komen en dat is nou juist zo lekker eraan.

Zo, dat waren mijn tips  met dingen die je kunt doen op zondag! Hopelijk heb je er wat aan.

Wat ga jij vandaag doen?

 

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.