Yves Rocher Sensitive Végétal voor de gevoelige & rode huid

Home » Yves Rocher Sensitive Végétal voor de gevoelige & rode huid

Yves Rocher Sensitive Végétal review 2

Een gevoelige huid, yes, that’s me! Daarom vind ik een fijne verzorging zo belangrijk en let ik goed op wat ik op mijn huid smeer. Yves Rocher heeft sinds kort een huidverzorgingslijn die geen parfum, parabenen of kleurstoffen bevatten en een kalmerende werking heeft. Ik heb vier producten uit de Yves Rocher Sensitive Végétal getest en laat je weten hoe ze mijn bevallen!

Yves Rocher Sensitive Végétal review 1

Yves Rocher Sensitive Végétal 

Het idee voor de Sensitive Végétal ontstond dankzij een traditionele geneeskrachtige plant uit Madagaskar, de Siegesbeckia Orientalisplant. Op Madagaskar staat de plant al eeuwenlang bekend als een geneeskrachtige plant met een heilzame werking voor de kwetsbare huid. De Siegesbeckia Orientalisplant werkt als een plantaardig kompres zodat zelfs de meest gevoelige huid wordt gekalmeerd. Mijn huid is af en toe wat rood, dus dit klinkt mij goed in de oren!

Het extract van de Siegesbeckia Orientalisplant is een geconcentreerd extract dat 100% natuurlijk en 100% plantaardig is. Hoe fijn is dat? Bovendien zijn alle oppervlakte-actieve stoffen en conserveringsmiddelen zorgvuldig geselecteerd en werd er gekozen om met zo min mogelijk ingrediënten te werken. Op die manier worden mogelijke reacties van de gevoelige huid tot een minimum beperkt. Ook zijn alle formules onder dermatologisch en allergologisch (specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van allergieën en allergische aandoeningen) toezicht getest. Tot zover ben ik al enthousiast!

Wat belooft het nog meer?

♥ De formules zijn ontwikkeld in samenwerking met dermatologen.

♥ Geformuleerd om het risico van allergische reacties tot een minimum te beperken.

♥ De producten bevatten geen parfum, parabenen of kleurstoffen.

♥ De formules zijn getest onder dermatologisch, oogheelkundig en allergologisch toezicht.

Yves Rocher Sensitive Végétal Soothing micellar water 2 in 1 review 1

Yves Rocher Sensitive Végétal Soothing micellar water 2 in 1 review 2

Yves Rocher Sensitive Végétal Soothing micellar water 2 in 1 review 3

Soothing Micellar water 2-in-1

Micellair water kennen we inmiddels allemaal. Niet zo gek dus dat Yves Rocher hier ook een kleine duit in het zakje wil doen. Dit watertje is een reinigingsproduct dat je huid verzacht en verkwikt en heeft een kalmerende, hydraterende en beschermende werking op de huid.

Voor deze lotion is een extract van de Siegesbeckia Orientalis geselecteerd, omdat deze soort een bewezen dermo-verzachtende werking heeft. Alle make-up belooft perfect verwijderd te worden, maar op een milde manier, zonder de huid te irriteren.

Mijn ervaring

Het micellaire water is inderdaad lief voor mijn huid en heeft een zachte, milde geur. Ik moet zeggen dat ik hem qua substantie iets anders vind aanvoelen dan het Garnier micellaire water wat ik normaal gebruik. Die van Yves Rocher is wat vettiger of olieachtiger. Ik kan het niet zo goed omschrijven, maar het is zeker anders. De make-up haalt hij er af, maar voor mij persoonlijk niet voldoende. Vooral mijn oogmake-up (en dan met name mascara) is er moeilijker af te krijgen dan die van Garnier. Heel erg jammer, want op een milde manier je make-up er af halen klinkt natuurlijk altijd fijn. Helaas merk ik dat mijn huid er niet helemaal schoon van wordt en pak ik er naderhand toch die van Garnier erbij. En dat zou natuurlijk niet moeten!

Yves Rocher Sensitive Végétal Intense soothing concentrate review 1

Yves Rocher Sensitive Végétal Intense soothing concentrate review 2

Intense Soothing Concentrate (serum)

Een serum is heerlijk om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten en kun je op zichzelf gebruiken of als extraatje vóór je dagcrème aanbrengen. De Intense Soothing Concentrate is een serum die je huid langdurig hydrateert en kalmeert en heeft een beschermende werking op de huid.

De vloeibare emulsie is luchtdicht verpakt, zodat zelfs voor de meest gevoelige huid een hoge verdraagzaamheid gegarandeerd kan worden.

Mijn ervaring

Het serum is qua substantie vrij licht en wit van kleur. Ik zou het nog het beste kunnen omschrijven als een soort fluid, De geur is wederom mild en door middel van het pompje kun je heel hygiënisch werken. Ik gebruik iedere keer drie pompjes om over mijn gezicht en hals te verdelen. Het voelt fris aan en ik heb het idee dat mijn huid die verkoeling wel lekker vindt. Zeker als ik wat meer last van mijn eczeem heb, is het een aangenaam gevoel. Daarnaast geeft het mijn huid al een kleine voorbereiding op de volgende stap; namelijk de dagcrème! Op zichzelf staand vind ik hem niet voedend genoeg voor mijn erg droge huid, maar heb je een normale huid, dan zou je deze alleen kunnen gebruiken.

Yves Rocher Sensitive Végétal Anti-redness moisturizing Cream sensitive skin review 1

Yves Rocher Sensitive Végétal Anti-redness moisturizing Cream sensitive skin review 2

Anti-Redness Moisturizing Cream

Een fijne dagcrème kan natuurlijk niet ontbreken in de Sensitive Végétal lijn. De Anti-Redness Moisturizing Cream kalmeert en egaliseert je huid, maar je huid wordt ook van hydratatie voorzien en het ontstaan van rode vlekjes neemt met 50% af. Het belooft een zachte crème te zijn die de huidstructuur egaliseert.

Mijn ervaring

Ik zal je gelijk verklappen dat deze dagcrème een grote favoriet is! Hij is heerlijk verzorgend, kalmeert mijn huid en heeft een verfrissend (haast verkoelend) effect op mijn rode eczeemhuid. Hij ruikt eigenlijk nergens naar en dat is alleen maar fijn. Ik hoef echt geen lekker geurtje (en dus met parfum) in mijn dagcrème te hebben. Vooral in combinatie met het Intense Soothing Concentrate serum is dit een geweldige combinatie! Samen geven ze mijn gezicht en hals voldoende voeding en kalmeren ze mijn velletje perfect. Ik heb met deze twee rakkers een stuk minder last van grote, rode plekken. Wauw, ik heb echt een hele fijne combi gevonden!

Yves Rocher Sensitive Végétal Targeted comfort care review 1

Yves Rocher Sensitive Végétal Targeted comfort care review 2

Targeted Comfort Cream

Als je op zoek bent naar een oogcrème die mild is voor de gevoelige huid rond de ogen en een kalmerend gevoel geeft, dan zou dit de oplossing voor je moeten zijn. De Targeted Comfort Cream heeft een gelachtige textuur en laat de huid rond de ogen rustiger aanvoelen en wallen beloven minder dik te worden. Kom maar op met die oogcrème!

Mijn ervaring

De oogcrème is glad en dun, maar smeert wel lekker uit op en onder je ogen. De crème voelt voornamelijk heel verkoelend aan, misschien iets té naar mijn mening. Dit product vind ik iets minder fijn dan de rest. Ik vind het voor mijn ogen niet prettig om te gebruiken en heb het gevoel dat het me iets irriteert. Ik kreeg er in ieder geval wat ‘steekjes’ van en mijn ogen zelf werden wat gevoelig. Ik ben na een paar keer gestopt met het gebruik ervan omdat ik het niet prettig vond werken.

Yves Rocher Sensitive Végétal Anti-redness swatches review

Van links naar rechts: het serum, de oogcrème en de dagcrème.

Conclusie

Ik val gewoon met de deur in huis: ik ben helemaal gek op het Intense Soothing Concentrate serum en de Anti-Redness Moisturizing Cream. Deze zijn samen het perfecte duo om mijn huid te kalmeren, de roodheid af te laten nemen en het voedt mijn gezicht prima. Ik ben heel tevreden over deze twee en gebruik hem al zo’n 1,5 maand met heel veel plezier!

Iets minder tevreden ben ik over het Soothing Micellar water 2-in-1. Ik vind hem iets te vettig in gebruik en hij haalt mijn (oog)make-up er niet voldoende af. Ook heeft de oogcrème mijn hart niet gestolen. MIjn ogen gingen er een beetje van prikken en ik had het idee dat ze iets geïrriteerd raakten. Jammer, maar helaas!

De Sensitive Végétal lijn is te koop bij de diverse verkooppunten van Yves Rocher en via yvesrocher.nl

♥ Soothing Micellar water 2-in-1 € 7,90 (nu €4,70)

♥ Targeted Comfort Cream € 12,90 (nu €7,70)

♥ Intense Soothing Concentrate serum € 18,00 (nu €10,80)

♥ Anti-Redness Moisturizing Cream € 15,90 (nu €9,50)

Welke producten gebruik jij graag voor je dagelijkse verzorging?

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.