Rituals Laughing Buddha Body Care collectie

Home » Rituals Laughing Buddha Body Care collectie

IMG_4552

Vorige week kon je al lezen over de positieve mediacampagne van Rituals om mensen wat meer te laten lachen. Samen met deze campagne is ook de Laughing Buddha Body Care collectie gelanceerd. Deze nieuwe collectie bevat acht energieke producten, die rijk gevuld zijn met verkwikkende citrusvruchten. Ik heb de Happy Buddha foaming shower gel en de Fortune douchecrème scrub voor je getest!

IMG_4540De lachende buddha leefde duizenden jaren geleden in China. Met zijn legendarische glimlach bracht deze beroemde monnik geluk en voorspoed onder de mensen. Al eeuwenlang is het ritueel van wrijven over de buik van Buddha een symbool voor geluk. Dit heeft Rituals Cosmetics geïnspireerd om producten te ontwikkelen voor dagelijks gebruik, die ingrediënten bevatten die een gevoel van optimisme, geluk en blijdschap met zich meebrengen.

Happy Buddha Organic Mandarin & Yuzu foaming shower gel sensation

IMG_4546

De foaming shower gel is een schuimende douchegel sensatie die een unieke schuim technologie bevat. Zodra je een beetje gel uit de bus spuit, wordt dit een schuimbolletje die steeds groter wordt. Komt het in aanraking met water, dan kun je met dat ene bolletje een hele hoop schuim creëren. Genoeg om je hele lichaam mee in te zepen. Nice!

De geur vind ik moeilijk te omschrijven. Officieel moet het ruiken naar mandarijn en Yuzu. Het laatstgenoemde is een Janpanse citrusvrucht. Een Yuzu schijnt er uit te zien als een mislukte mandarijn (gelig van kleur, met een paar lelijke plekjes). De smaak hiervan laat denken aan een kruidige citroen met een vleugje mandarijn, sommigen herkennen ook grapefruit, muskus of dennengeur. Zelf doet de geur me nog het meeste denken aan gesuikerde, zoete mandarijnen met een vleugje frisheid. Ik vind het een heerlijke, frisse, ontspannende geur.

IMG_4566

De liefhebbers kunnen hier de ingrediënten  lezen. Helaas zit er wel veel SLS in. Dit kan ook niet anders, omdat de douchegel enorm schuimt en zonder (veel) SLS krijg je dat niet voor elkaar.

IMG_4553

De dop doet me denken aan een scheerschuimbus. En dat is ook niet zo gek als je je bedenkt dat er een gel/schuim uitkomt.

IMG_4573

De gel die uit het busje komt, wordt eigenlijk direct een grote schuimbol. Ik kon de gel helaas niet fotograferen omdat het te snel van substantie veranderde.

Al met al vind ik dit een hele fijne douchegel. Ik ben sowieso erg fan van de Rituals foaming shower gels, dus dit is een hele fijne toevoeging aan mijn doucheritueel.

In een bus foaming shower gel zit 200 ml en je betaalt hiervoor €8,-.

Fortune Scrub Organic Mandarin & Yuzu shower cream scrub

IMG_4548

De Fortune Scrub is een mild reinigende body scrub en een verzorgende crème. Deze combinatie verwijdert op een milde wijze dode huidcellen en zorgt ervoor dat je huid er jonger uitziet. Er wordt geadviseerd om de scrub 1 à 2 keer per week te gebruiken voor een gezonde, zachte huid. Klinkt goed! Ook heeft deze scrub dezelfde geur als de douchegel, dus je kunt hem lekker combineren bij het douchen.

IMG_4565

De ingrediënten.
IMG_4558

De Fortune Scrub komt in een handige doseertube. Er zit een klikdeksel op die vast aan de tube zit, zodat je hem gelukkig nooit kwijt kan raken.

IMG_4560

De scrub is licht van kleur en heeft kleine scrubdeeltjes. Ik vind hem perfect voor het hele lichaam (behalve je gezicht) en hij scrubt heel fijn. Je doet een beetje op een washandje en je kunt zo in principe je hele lichaam bij langs. De korreltjes die erin zitten zijn precies goed, niet te klein en ook niet te grof. Precies goed! Daarnaast is de geur echt weer goddelijk. Van een verzorgende douchecrème merk ik dan weer niets. Voor mij is dat ook geen must bij een scrub moet ik eerlijk zeggen.

In een tube Fortune Scrub zit 150 ml en je betaalt hiervoor €10,-.

IMG_4538

De Happy Buddha foaming shower gel en de Fortune Scrub vind ik echte aanraders. Ze ruiken heerlijk en geven het douchen een boost. Jammer dat er in de foaming shower gel SLS zit, maar daar kun je denk ik niet omheen bij dit type douchegel. De scrub doet zijn werk goed en brengt de doorbloeding lekker op gang. De scrubdeeltjes zijn precies goed.

Rituals is verkrijgbaar in hun eigen winkel, bij de Bijenkorf en in de Rituals onlineshop.

Ben jij ook zo’n fan van Rituals producten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.