Review | Salcura Bioskin Zeoderm voor eczeem en psoriasis + kortingscode!

Home » Review | Salcura Bioskin Zeoderm voor eczeem en psoriasis + kortingscode!

Salcura Bioskin Zeoderm review

Al sinds ik een baby ben, kamp ik met de huidaandoening eczeem. Ik kan je vertellen; het is geen pretje! Ik heb als kind jaren gehad waarin de korsten en vellen aan mijn armen hingen en waarbij ik me helemaal kapot krabde. Ik had slechte periodes en goede. Maar altijd was ik (en mijn ouders) op zoek naar een redmiddel. Nieuw op de markt is de Salcura Bioskin Zeoderm. Een voedende en verzorgende crème die geschikt is voor de eczeem- en psoriasishuid en volledig bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Dit moest ik natuurlijk testen!

Salcura Bioskin Zeoderm review

Wat is eczeem en wat doet het met je eigenwaarde?

Als je een beetje bekend bent met eczeem, dan weet je dat dit een huid is die vaak erg droog, gevoelig en beschadigd is. Daarnaast zijn de plekken regelmatig rood en voelt het heel oncomfortabel aan. Je wordt gek van de jeuk en vaak verergerd dit bij een warme omgeving. Denk aan warme zomers of een te hete verwarming als je soms bij mensen op bezoek bent. Je gaat kapot!

Kleding kan schuren, prikken en zelfs pijn doen. Laat staan dat je je prettig voelt als je eczeem in je gezicht hebt. Ik heb het jaren terug heftig gehad en ik durfde zelfs niet meer naar buiten. Het kan dan ook een hele impact hebben op je eigenwaarde en sociale leven.

Salcura Bioskin Zeoderm

Ik vind het dan ook heel fijn dat er mensen zijn die op zoek blijven gaan naar het redmiddel voor eczeem. Dit doet het Britse familiebedrijf Salcura Natural Skin Therapy dat zich specialiseert in het maken van natuurlijke huidverzorgingsproducten voor de droge & gevoelige probleemhuid. De producten die ze ontwikkelen zijn zo geformuleerd dat ze snel en krachtig werken en het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunen.

De formules zijn zeer effectief, maar ook veilig om te gebruiken op de extreem gevoelige huid. Ze zijn dan ook niet voor niets vrij van paraffine, steroïden, parabenen, SLS, hormonen en parfum. Hoe fijn!

Salcura Bioskin Zeoderm review

Wat kan Bioskin Zeoderm voor je betekenen?

Het merk Salcura heeft de Bioskin lijn speciaal ontwikkeld voor de huid die kampt met eczeem en psoriasis. De Bioskin Active Therapy System bestaat uit een volledige lijn; een DermaSpray (voor het lichaam), DermaSerum (voor het gezicht), Zeoderm (voor gezicht en lichaam), Body cleanser (douchegel) en Face cleanser (gezicht).

Kijk je specifiek naar Zeoderm dan is deze speciaal ontwikkeld voor de huid die extra verzorging en aandacht nodig heeft. Het is daarom voor iedereen met een extreem droge, geïrriteerde of zeer gevoelige huid, een uitkomst. Ook voor mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals dermatitis en netelroos is Zeoderm geschikt. Let wel even op; de lijn is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

De Zeoderm crème kun je op de dagen gebruiken dat je huid net even wat meer verzorging nodig heeft zoals een slechte ‘eczeemperiode’ of in de koude wintermaanden. Anders dan crèmes met steroïden, kan Zeoderm zo vaak worden toegepast als je wenst, zelfs op het gezicht. Zo bevat Bioskin Zeoderm onder andere lijnzaad om de roodheid en ontsteking te reduceren en bernagie om de huid diep te hydrateren. Het fijne is dat je de crème zowel op je gezicht als lichaam kan gebruiken.

Salcura Bioskin Zeoderm review

Wat doet het voor mijn huid?

Nu is de hamvraag natuurlijk of het geschikt is voor mijn eczeemhuid. Daar kan ik volmondig ‘ja’ op beantwoorden! Ik ben altijd een beetje huiverig voor dit soort producten omdat ik vaak genoeg teleurgesteld ben in de werking ervan.

Gelukkig maakt dit merk haar naam en werking waar, want bij langdurig gebruik merk ik dat mijn huid in een rustige conditie raakt. De eerste keer dat ik het gebruikte moest ik wel even wennen. Je gebruikt dit namelijk als extraatje over je serum of dagcreme heen, dus het is extra vol en verzorgend.

Het laagje wat op je huid ontstaat is rijk en als je niet een extreem droge huid hebt, kan het wat afsluitend aanvoelen. Heb je die erg droge eczeemhuid dan zul je hier zeker blij van gaan worden, zonder dat het je een vervelend gevoel geeft. Je mag de Zeoderm 2 tot 3 keer per dag gebruiken totdat je huidconditie verbetert. Voor mij is het voldoende om dit in de avond op mijn gezicht te smeren zodat mijn huid aanzienlijk beter gevoed wakker wordt.

Ik had heel graag gewild dat ik dit product eerder ontdekt had in de periode dat ik extreem veel eczeem in mijn gezicht had. Het had mijn huidconditie denk ik aanzienlijk verbetert. Ik kon toen geen zalf of crème vinden die mij kon helpen.

Salcura Bioskin Zeoderm review

Prijs en verkrijgbaarheid

Hoewel de verpakking van Bioskin Zeoderm er erg medisch uitziet, bestaat hij voor 99% uit natuurlijke ingrediënten. Hij is daardoor veilig in gebruik en je mag hem naar wens gebruiken. Ik vind hem prettig in gebruik en verbetert de conditie van mijn (gezichts)huid. Dit is echt een hele voedende crème die geschikt is voor een eczeem- of psoriasishuid. Hij maakt mijn huid soepel en zacht, iets wat met eczeem soms moeilijk te behalen is.

De prijs vind heel schappelijk. Voor een tube van 50 ml betaal je €9,99 en voor 150 ml leg je €19,99 neer (lekker voordelig).

20% Korting op je eerste bestelling!

Als extraatje heb ik nog een leuke kortingscode voor je zodat je op je eerste bestelling bij Salcura 20% korting krijgt! Gebruik de code BEAUTYDAGBOEK om van deze korting gebruik te kunnen maken.

Bioskin Zeoderm is te koop via de Salcura webshop.

Ben jij bekend met eczeem of psoriasis?

Liefs Liset

Dit product is opgestuurd door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.