Review | MAC Nutcracker Sweet Nude Lip Bag

Home » Review | MAC Nutcracker Sweet Nude Lip Bag

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-review-3

Vorige week ontdekte ik per toeval dat MAC haar Holiday collectie had uitgebracht. Het mailtje bereikte mijn inbox en vol enthousiasme klikte ik door naar de webshop. Wat een leuke, vrolijke en vooral uitgebreide collectie is het! De Nutcracker Sweet Nude lip bag sprak mij direct aan tussen al het moois en na wat (Amerikaanse) swatches te hebben opgezocht, wist ik het: deze moest ik hebben. Ik laat hem aan je zien!

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-review-2

MAC Nutcracker Sweet collectie

De MAC Nutcracker Sweet collectie wordt omschreven als een magisch land vol gigantische lekkernijen. Je mag je laten onderdompelen in een wonderlijk koninkrijk waar dwaze, ondeugende en excentrieke wezentjes met roze wangen je mee op pad nemen. Welkom in de bijzondere wereld van Poppenland! De collectie ziet er dan ook enorm kleurrijk uit en je moet hier wel een beetje van houden. Ik vind het voor de verandering wel eens leuk!

De Nude lip bag set bevat een make-uptasje met roze en paarse ruitjes en is afgemaakt met gouden randjes en lint. Het tasje bevat drie producten: een Vamplify in de kleur Tuned in, een cremesheen lipstick in Magic Spell (limited edition) en een Pro Longwear lip pencil in de kleur In Control. Normaal zou je samen voor deze producten €60,50 betalen en dan heb ik het schattige make-uptasje nog niet mee gerekend. Nu betaal je voor deze set €38,- inclusief het tasje! Scheelt een hoop.

 

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-vamplify-tuned-in-review-2

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-vamplify-tuned-in-review-3

Vamplify Tuned in

De Vamplify’s bestaan nog niet zo heel lang en zelf had ik er ook niet eerder mee kennis gemaakt. Na wat onderzoek te hebben gedaan kwam ik erachter dat ze goed gepigmenteerd zijn, glossy, maar niet plakkerig. Ah fijn, dat is goed om te horen! Ik hou namelijk helemaal niet van die sticky lipglosses.

De applicator is anders dan anders en dat is prettig! Hij brengt hierdoor nauwkeurig aan, zeker handig omdat hij zo gepigmenteerd is en je ieder foutje kunt zien.

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-vamplify-tuned-in-review-1

De swatches op mijn hand kun je helemaal onderaan deze blogpost bekijken, maar hier laat ik je zien hoe hij op mijn lippen staat. Hij is aanwezig, een tikkeltje donkerder dan ik had verwacht, maar hij laat ook mijn lippen er voller uitzien door de prachtige glans.

Ik had verwacht dat ik zo’n glossy finish niet zo mooi zou vinden omdat ik zo’n fan ben van de matte lipstick, maar niets is minder waar. Ik vind hem erg mooi! De kleur Tuned in zou ik het beste kunnen omschrijven als een donkere oudroze kleur, met een chocoladebruine tint erdoor heen gemixt. Hij heeft de zachtheid van de roze tint, maar de trendkleur van nu met haar bruine ondertoon.
mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-cremesheen-lipstick-magic-spell-review-1 mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-cremesheen-lipstick-magic-spell-review-2

Cremesheen lipstick Magic Spell

In de set zitten twee producten die in het vaste assortiment zitten, maar deze lipstick is daar een uitzondering op. Hij is limited edition en toen ik de Nude lip bag bestelde, werd ik het meest aangetrokken tot deze lipstick. Zou dit dan een perfecte nudekleur voor mij zijn?
mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-cremesheen-lipstick-magic-spell-review-4

Magic Spell vind ik qua tint het beste te omschrijven als een bruine lipstick met een hintje roze er door heen. Ik vind hem prachtig! Ik droeg altijd MAC Patisserie als mijn favoriete nudekleur, maar Magic Spell is net een tikkeltje donkerder en past daarom helemaal in de bruine lipsticktrend. Love it!
mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-pro-longwear-lip-pencil-in-control-review-1 mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-pro-longwear-lip-pencil-in-control-review-2

Pro Longwear lip pencil In Control

Toevallig had ik deze lip pencil al een tijdje op het oog, maar vond dat ik hem niet echt nodig had. Nu hij in de Nude lip bag zat, kon mijn hart niet op en was ik helemaal verkocht. De lip pencil belooft lang te blijven zitten, goed over je lippen te glijden en een goed pigmentatie te hebben. En ja hoor, het klopt allemaal…
mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-pro-longwear-lip-pencil-in-control-review-3

De Pro Longwear lip pencil is mat. Absoluut mat. En dat is te merken! Hoewel hij makkelijk aanbrengt en niet stroef aanvoelt, merk ik wel dat mijn lippen veel droger aanvoelen dan daarvoor. Het is niet onprettig, maar ik merk het wel aan de lijntjes die in mijn lippen trekken. De kleur is trouwens iets roder dan de lipstick en de Vamplify en dat maakt alle kleuren uniek in het tasje. Leuk voor de afwisseling!

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-review-swatches-vamplify-tuned-in-magic-spell-lipstick-pro-longwear-lip-pencil-in-control

Van boven naar beneden zie je Magic Spell cremesheen lipstick, Vamplify in Tuned in en de Pro Longwear lip pencil helemaal onderaan in In Control. Wat hou ik van deze kleuren! Helemaal mijn ding.

mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-cremesheen-lipstick-magic-spell-en-pro-longwear-lip-pencil-in-control-review

Als laatste draag ik hier de Pro Longwear lip pencil onder de Magic Spell lipstick. Je krijgt dan een intense, bruinroze kleur met een hintje mauve. mac-nutcracker-sweet-nude-lip-bag-review-1

Ik ben enorm blij met mijn Nude lip bag en kan er enorm van genieten. De kleuren passen heel goed bij wat ik mooi vind om overdag te dragen. Hij kan echt voor iedere dag en dat is ook wat ik ga doen; lekker dragen en opmaken, want dit zijn kleuren die ik vaak ga aanbrengen!

De MAC Nutcracker Sweet Nude lip bag is te koop voor €38,- bij maccosmetics.nl, MAC counters, de Bijenkorf en Douglas (ook online).

Ga jij iets kopen uit de MAC Nutcracker Sweet collectie? 

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.