Review | Action Make-up Remover doekje

Home » Review | Action Make-up Remover doekje

Je ziet het steeds meer voorbij komen; je make-up verwijderen met stoffen pads of zachte doekjes. En dat alles zonder maar één druppeltje remover te gebruiken! Mensen, hoe kan dit toch? Ik vroeg me dit dus regelmatig af en wilde de proef op de som nemen. Ik kocht daarom bij de Action een Make-up remover doekje en boende mijn gezicht schoon na een heftig make-updagje.

Het roze Make-up remover doekje

Dit is hem dan; het prachtige, roze Make-up remover doekje. Hij is zacht, schattig en lekker fluffy. Dit belooft veel goeds, want als je een gevoelige huid hebt, kan dit absoluut in je voordeel werken.

Daarnaast is het ook nog eens ontzettend fijn dat je geen remover hoeft te gebruiken en daardoor extra irritaties uit de weg kunt gaan. Met een gevoelige huid kan dit een lifesaver zijn.

Het doekje zit in een koker als je hem koopt en is nog best groot te noemen. Stiekem vind ik dat wel heel oké, want als ik in de avond mijn make-up er afhaal, heb ik altijd vijf wattenschijfjes nodig om mijn huid brandschoon te krijgen. Daarom: lekker groot is in dit geval zeker een pluspunt!

Zie je die vakjes bovenin? Die zitten ook onderaan het doekje en maken het verwijderen van je make-up een stuk makkelijker. Hierin kun je namelijk je vingers doen zodat je meer grip hebt tijdens het wrijven van het doekje over je ogen en gezicht. Daar is over nagedacht!

O ja, had ik al genoemd dat hij super-, super-, maar dan ook superzacht is? Je zou er haast een dekentje van willen breien.

Hoe werkt het?

In de koker zit een korte beschrijving (en leuke plaatjes) om uit te leggen hoe je het Make-up remover doekje gebruikt.

Omdat het doekje natuurlijk direct uit de fabriek komt, is het wel zo hygiënisch om hem eerst even lekker een sopje te geven. Hoppa – in de wasmachine dus!

Daarna kun je het Make-up remover doekje gaan gebruiken. Het is eigenlijk ontzettend simpel, want het enige wat je moet doen, is hem natmaken onder de kraan. Makkelijk niet? Daarna kun je hem over je ogen en gezicht halen met ronddraaiende bewegingen.

Ben je daarmee klaar, dan kun je het doekje omdraaien en de restanten weghalen met het schone gedeelte.

Misschien is dit niet het meest lekkere beeld om naar te kijken, maar ik vond het wel de moeite waard om het resultaat – ofwel de schade – van het weghalen van mijn make-up te laten zien.

Ik had deze dag een full face make-uplook op met foundation, bronzer, blush, lipstick, oogschaduw en mascara. Alles erop en eraan! Een goede test dus.

Het Make-up remover doekje heeft mij eerlijk gezegd best verrast, want er ging me toch een hoop troep vanaf! Zelfs mijn mascara ging er helemaal vanaf. Iets wat ik niet had verwacht.

Om te testen of het doekje nou echt alles eraf had gehaald, haalde ik nog een wattenschijfje met remover over mijn gezicht. Tsjaa…er komt dan zeker nog wel wat vanaf, maar dat is minuscuul in vergelijking met wat er op mijn gezicht zat.

Hij heeft de test goed doorstaan, maar ik raad je dus wel aan om na afloop in ieder geval één wattenschijfje met remover over je gezicht te halen om zeker te weten dat je gezicht helemaal schoon is. Dat scheelt – in mijn geval – toch wel weer vier wattenschijfjes per dag!

Conclusie

Al met al ben ik goed te spreken over het Make-up remover doekje. Hij haalt bijna alle make-up van mijn gezicht, is mild voor de gevoelige huid en je bespaart er een hoop remover en wattenschijfjes mee.

Een tip: koop meerdere doekjes, zodat je een paar dagen vooruit kunt. Iedere dag een schoon doekje is wel een must en dan grijp je niet mis.

Voor het geld hoef je het ook niet te laten, want het Action Make-up remover doekje kost maar €0,89.

Heb jij ervaring met een Make-up remover doekje? Zou je het willen proberen?

 

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.