Melvita Nectar de Roses dagcrème en micellair water

Home » Melvita Nectar de Roses dagcrème en micellair water

Melvita Nectar de Roses Fresh micellar water en Hydrating day cream review 1

Wat is het toch fijn als merken met biologische ingrediënten werken, want zeg nou eerlijk, dat is toch een stuk duurzamer? Melvita bestaat al zo’n 30 jaar en is een vooruitstrevend, biologisch schoonheidsmerk in Frankrijk. Ze selecteert zuivere ingrediënten uit de natuur en mengt ze tot prachtige schoonheidsproducten. Niet alleen de inhoud spreekt me aan, maar ook die vrolijke en zomerse verpakking! Ik test de Melvita Nectar de Roses Fresh micellar water en de Hydrating Day Cream.

Melvita Nectar de Roses Fresh micellar water review 5

Melvita Nectar de Roses

Melvita is zoals genoemd een biologisch schoonheidsmerk uit Frankrijk. Ze zijn biologisch gecertificeerd door Ecocert Greenlife en zij certificeren de bestanddelen tot het eindproduct en controleert of cosmetische producten voldoen aan de normen voor natuurlijke en biologische cosmetica.

De Nectar de Roses huidverzorgingslijn is duidelijk geïnspireerd op rozen. De roze verpakking ziet er prachtig uit en ruikt dan ook sterk naar rozen(struiken). Het doet plantaardig aan en totaal niet chemisch.

Frisheid uit een beekje

Maar hoe kan jouw huid de frisheid van een beekje in de bergen laten voelen? Melvita haalt haar Rosa centifolia uit de hoogvlaktes in het Kaukasusgebergte en dompelt de blaadjes onder in warm water. Zo kan alle zachtheid van deze roos worden verkregen, met honderden blaadjes die hun vochtinbrengende mineralen en suikers aan het water afgeven. Het resultaat is een sterk verfrissende biologische roosinfusie die de huid verfrist, energie geeft en zachter en soepeler maakt. Je teint beloofd fris en stralend te zijn.

Melvita Nectar de roses collection

De volledige Melvita Nectar de Roses lijn bestaat uit: 

♥ Hydrating Day Cream 40 ml – €25.90

♥ Moisture-replenishing Night Cream 40 ml – €28.90

♥ Fresh Micellar Water 200 ml – €14.90

♥ Fresh Cleansing Milk 200 ml – €14.90

♥ BB Cream 40 ml – €29.90

♥ Hydrating Facial Gel 40 ml – €25.90

♥ Fresh Eye-contour Gel – puffiness and dark circles 15 ml – €23.90.

Melvita Nectar de Roses Fresh micellar water review 1

Fresh micellar water 200ml – €14,90 

Micellair water ken je vast wel. Het is immens populair en is vooral bedoeld om de huid zo zacht en mild mogelijk te reinigen. Het Melvita Fresh micellar water is geschikt voor de kwetsbare huid. Hij reinigt je huid, verwijdert make-up en verfrist je gezicht. Hij voelt zo licht aan als water en beloofd je huid zo zacht als een bloemblaadje aan te laten voelen.

Het micellaire water is geschikt voor dagelijks gebruik in de ochtend en avond. Ook heel fijn: 99% van alle bestanddelen is van natuurlijke oorsprong en 23% van alle bestanddelen is afkomstig van biologische landbouw. Super!
Melvita Nectar de Roses Fresh micellar water review 2

Het doseren gaat prima en vooral de geur is heerlijk. Waar ik normaal graag van geurloze producten houd, is dit een aangename verassing. Hij ruikt naar rozen, maar niet op die ‘ouderwetse zeep’ manier. Het heeft een frisse touch, maar ook iets pittigs. Ik vind het heerlijk.

Het Fresh micellar water gebruik ik graag nadat ik het meeste van mijn make-up eraf heb gehaald. Dit haalt echt de laatste restjes van je gezicht en laat het fris en schoon achter.
Melvita Nectar de Roses Hydrating day cream review 1

Hydrating Day Cream 40ml – €25,90

Deze vochtinbrengende dagcrème is verrijkt met een infusie van rozenblaadjes die de huid verfrist.  De formule bevat bloemenwater van damascusroos en trehalose, een plantaardig suiker, dat vochtinbrengend werkt en de huid zo zacht en soepel als een bloemblaadje maakt. De lichte textuur beloofd direct in de huid te trekken en maakt haar fluweelzacht.

Wat beloofd het verder? 

♥ De dagcrème is geschikt voor de normale tot droge huid.

♥ Direct verfrissend effect voor de normale tot droge huid

♥ Diep gehydrateerde huid: 24 uur vochtinbrengende werking

♥ Frisse, stralende teint

♥ Zijdezachte textuur

♥ Zichtbaar resultaat: 79% van de vrouwen zei dat de huid langdurig werd gehydrateerd.*

Melvita Nectar de Roses Hydrating day cream review 2 Melvita Nectar de Roses Hydrating day cream review 3

De dagcrème zit in een handige tube met een pompje. Super handig èn hygiënisch, dus dit zit zeker goed! Hij ruikt overigens vrij sterk, iets wat ik minder aantrekkelijk vind. Hij ruikt erg naar rozen en planten en voor mijn gevoel is dat net iets te ‘aarde’-achtig. Gelukkig vervliegt dit na een tijdje, maar het is wel een geur waar je van moet houden.

De werking is verder in orde. Hij maakt mijn huid zacht en voedt mijn gezicht prima. Aan het einde van de dag voelt mijn huid niet trekkerig aan, maar nog steeds lekker verzorgt. Melvita Nectar de Roses Hydrating day cream review 4 Melvita Nectar de Roses Hydrating day cream review 5

Conclusie

De Melvita Nectar de Roses is een vrolijke verzorgingslijn. De kleuren spreken mij gelijk aan en ik vind vooral dat de verpakking heel goed gekozen is.

Het Fresh micellar water reinigt mijn gezicht prima en vind ik vooral lekker fris om de laatste restjes make-up van mijn gezicht te halen. Ik heb het gevoel dat mijn huid helemaal schoon is en de geur is fijn. Ik ruik vooral de geur van zachte rozen, een frisse noot en iets pittigs.

De Hydrating day cream verzorgt mijn gezicht prima. Mijn droge huid voelt niet meer trekkerig aan en laat het zacht achter. De geur ben ik iets minder over te spreken. Deze vind ik iets te ‘natuurlijk’ en naar planten ruiken. Gelukkig is dat persoonlijk, dus dat kan voor jou helemaal anders zijn. Gewoon even ruiken dus!

De Melvita Nectar de Roses verzorgingslijn is verkrijgbaar vanaf mei 2016 en te koop bij alle Vitamin Stores en online via www.vitaminstore.eu.

Ken jij het merk Melvita al?

handwritten-liefs-liset

Deze producten heb ik van een merk of bedrijf ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.