LUSH Lemony Flutter, Honey I washed the kids & King of skin

Home » LUSH Lemony Flutter, Honey I washed the kids & King of skin

LUSH review

Als noorderling heb je het niet zo getroffen. Of nou ja, qua winkelaanbod bedoel ik dan. We hebben hier geen Primark, Pull & Bear, Forever 21 of een LUSH. Vooral laatstgenoemde vind ik echt een gemis! Waarom kunnen we hier nu niet van die lekkere zeepjes hebben? Gelukkig kom ik af en toe eens in een stad waar een heerlijk geurende LUSH winkel zit. Ik zag mijn kans en nam wat mee!

LUSH Honey I washed the kids soap review 1

Honey I washed the kids zeep – 100g €5,75

Dit is de best verkopende zeep die LUSH in haar assortiment heeft en dan wil ik best geloven. Dit blokje ruikt naar toffee’s en dat is behoorlijk lekker! Het is een vaste zeep die weer van een groot stuk zeep wordt afgesneden in de winkel. Er komt een mooi papiertje omheen en voilà, je hebt een heerlijk pakje die je mee naar huis kunt nemen. De zeep bevat aloë vera en is bedoelt voor onder de douche, maar je kunt er ook je handen mee wassen. Hij belooft de huid te verzachten en werkt goed als je je hebt verbrandt. Laat ik dat laatste maar niet uitproberen, maar voor de rest heb ik hem natuurlijk getest!

LUSH Honey I washed the kids soap review 2

De werking

De geur van Honey I washed the kids vind ik verrukkelijk! Een beetje zoet, een beetje zwoel en hij ruikt naar toffeesnoepjes. Als dat geen goede combi is, dan weet ik het ook niet meer. Helaas vind ik de zeep voor mijn droge huid, te uitdrogend. Ik merk dat mijn velletje er überdroog van wordt en behoorlijk gaat trekken. Ook ondervind ik – als ik mijn handen er mee was – er kleine scheurtjes op mijn vingers verschijnen vanwege het gigantische uitdrogen. Maar – zoals ik eerder heb verteld – heb ik wel een extreem droge huid. Deze zeep werkt dat behoorlijk in de hand als je zo’n huidtype hebt. Mocht je een normale tot vette huid hebben, dan gok ik dat er niets aan de hand is. LUSH King of skin review 1

LUSH King of skin review 2

King of skin – 95g €9,95

De King of Skin is een huidverzorger in vaste vorm. Deze bodybutter is een bar die je na het douchen op je natte lichaam kunt insmeren. Eventueel kun je hem daarna nog afspoelen, maar als je huid wel een oppeppertje kan gebruiken, kun je hem ook laten zitten. Hij belooft je huid zacht en glad te maken doordat er huidverzorgende ingrediënten inzitten zoals cacaoboter, biologische kokosboter, verse bananen en avocado. Ook zitten er helende kwaliteiten in (zoals LUSH dat noemt) van haver en rozen plus daarbij nog verjongende wierrook en mandarijn. Kortom, hij zou je huid lekker moeten voeden!

Om de bar zit een plastic cupje, zodat hij niet beschadigt of uit zijn vormpje smelt. King of skin heeft immers een koninklijk randje doordat de vorm een kroontje is. Heel erg leuk!

LUSH King of skin review 3

De werking 

King of skin gebruik ik het liefste ter vervanging van een bodybutter. Iedere dag smeer ik me na het douchen in met een verzorgende butter en als een zodanig product gebruik ik dit koninklijke ventje dan ook. Om de bar te laten smelten, hou ik hem eerst in mijn handen vast en probeer hem dan al een beetje warm te wrijven. Er komt op deze manier al wat olie vrij en als ik hem dan direct op mijn huid inmasseer, glijdt hij over mijn lichaam. Erg lekker! Wel merk ik dat ik wat allergisch reageer op dit product. Ik krijg meer last van mijn eczeem en jeuk, en vervelende plekjes nemen toe. Goede verzorging, maar helaas niet zo’n fijne combi met mijn huidje. Jammer de bammer.

LUSH Lemony flutter 1

LUSH Lemony flutter review 2

LUSH Lemony flutter review 3

Lemony flutter – 45g €10,65

Lemony flutter is misschien wel het meest bekende en gehypete product van LUSH. Iedere beautyblogger beschouwt het als één van haar holy grails en daarom was ik er ook super benieuwd naar. De cacaoboter en allerlei andere oliën en boters zouden er voor zorgen dat je nagels en nagelriemen zacht en soepel worden. Dat bevordert de nagelgroei, dus als je nagels snel splijten, zou dit het wondermiddel moeten zijn! Het ruikt naar citroen en dat vind ik eigenlijk wel heel erg lekker. Niet op een afwasmiddel-geurende-manier, maar een echte citroen met wat suiker er overheen gestrooid. De geur is erg aanwezig, dus daar moet je van houden. Lemony flutter in eerste instantie ontwikkeld voor je nagelriemen, maar schijnt ook goed te helpen op andere droge plekjes op je lichaam.  Let’s try this!

LUSH Lemony flutter review 4 LUSH Lemony flutter review swatch 1 LUSH Lemony flutter review swatch 2

De werking

De substantie is een beetje boterachtig en is gemakkelijk uit smeren op je huid. Een klein dotje is al genoeg om beide handen mee in te smeren, dus wees niet te enthousiast. Als je eenmaal alles goed verdeelt hebt, zijn je handen inderdaad zacht en van harde nagelriemen is geen spoor meer van te bekennen. Tot zover is het product erg fijn! Toch merk ik dat ik bij alle LUSH huidverzorgingsproducten niet goed reageer op de bestanddelen. Ook bij de Lemony flutter ervaar ik dat ik meer last van eczeem en jeuk krijg. Geen goed teken en daarom ben ik na een paar keer smeren gestopt met het gebruik. Erg jammer, want qua voeding vind ik hem wel ideaal en ook heerlijk uitsmeerbaar.

LUSH review

Conclusie

Alle drie de producten zijn qua geur om op te vreten. Honey I washed the kids is een vaste, karamelkleurige zeep die naar toffeesnoepjes ruikt. In gebruik vind ik hem te uitdrogend voor mijn gevoelige, droge huid. Jammer! De King of skin is een huidverzorger in vaste vorm van een kroontje. Deze koninklijke held smelt een beetje als ik hem opwarm in mijn handen en al wrijvend ermee over mijn lichaam ga. Hij verzorgt mijn huid goed, maar ook hier ben ik allergisch voor een van de ingrediënten (ik denk parfum), waardoor ik na een paar dagen gebruik meer last van jeuk en eczeem krijg. Lemony Flutter ruikt lekker fris en verzorgt mijn huid goed door haar voedende eigenschappen. Helaas pindakaas…ook hier reageer ik niet helemaal lekker op waardoor ik last van kloofjes krijg op mijn handen.

Ik vind het helemaal niet leuk om minder positieve reviews te plaatsen, maar als je net zo’n huid hebt als ik, dan zou ik je hiermee een miskoop mee kunnen besparen. Zeker als je een droge, gevoelige huid hebt, zou ik deze niet aanraden. Heb je een normale tot vette huid en is hij niet gevoelig? Dan kunnen dit zeker producten zijn voor jou!

LUSH winkels zitten in verschillende grote steden, maar is ook te koop in hun webshop.

Wat is jou favoriete LUSH product?

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.