Lego Duplo Around the World voor kleuters

Home » Lego Duplo Around the World voor kleuters

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-1

Ik weet nog dat toen ik klein was, ik een hele grote ton met Duplo had. Er zat zo’n oldskool blauwe helikopter in (ken je hem nog?) en ik had ook een rode reddingsboot waarmee ik duikers kon optakelen. Wat heb ik me daar goed mee vermaakt! Gelukkig bestaat Lego Duplo nog steeds en kunnen mijn kinderen nu ook lekker spelen met al die leuke poppetjes en blokstukken. Samen ging ik met Jade en Winne aan de slag met de Duplo Around the World bouwset waarmee kleintjes de wereld kunnen ontdekken in hun eigen, veilige omgeving! Kijk je mee hoe we hem opbouwen?

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-2

Als je in de winkel een keuze wilt maken tussen al die verschillende bouwsets, is het handig om even op de achterkant van de doos te kijken wat je kunt verwachten. Ik vind dit altijd erg handig omdat het je dat een beter beeld geeft van wat er allemaal in zit.

Deze Duplo Around the world set is erg compleet en is super leuk voor kleine avonturiers. Winne is gek op vliegtuigen en dieren, dus hij wordt hier enorm blij van. Het mooie van Duplo is dat het de fijne motoriek bevordert, verschillende vormen en kleuren bevat door alle mooie blokjes en dat het ’t spel op een creatieve manier beïnvloedt.

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-5

Het pakket is verdeelt in kleine zakjes, lekker overzichtelijk!lego-duplo-arount-the-world-10804-review-6 lego-duplo-arount-the-world-10804-review-7

Dan gaan we aan de slag met bouwen! Winne is 3 jaar en nog iets te jong om zelf de handleiding te ‘lezen’, maar Jade is 5 jaar en kan prima het bouwplan volgen en alles in elkaar zetten. Zij heeft dus alles in elkaar gezet voor Winne. Heel lief!lego-duplo-arount-the-world-10804-review-8

Broeder- en zusterliefde! Schattig om ze zo samen te zien bouwen. Winne greep natuurlijk gelijk naar het vliegtuig en Jade bouwde lekker verder.

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-12

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-17

Zo ziet de complete Around the World bouwset eruit als je hem in elkaar hebt gezet. Hoe leuk! Vooral dat er zoveel dieren bij zitten, een loopbrug, een huis, twee poppetjes en een vliegtuig, maakt het heel beeldend voor ze. Ze gingen gelijk lekker spelen. lego-duplo-arount-the-world-10804-review-9De wiebelbrug kan echt wiebelen en ook rondjes draaien overigens. Dat werd laatste goed uitgeprobeerd, haha.
lego-duplo-arount-the-world-10804-review-13

Natuurlijk kon het liedje ‘Olifantje in het bos’ hierbij niet gemist worden. Zo lief dat het kleine olifantje aan de staart van de moeder geklikt kan worden.

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-10

De schat die je kunt verstoppen.

lego-duplo-arount-the-world-10804-review-14

De krokodil kan echt bijten! Iehhh…
lego-duplo-arount-the-world-10804-review-16

En voor de meisjes is er ook een schattig poppetje met een echt rokje van stof. Dit geeft het toch net even die extra touch!

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt een perfect cadeau voor kleuters is. Zowel jongens als meisjes kunnen hier fijn mee spelen. Qua leeftijd vind ik de bouwset het meest geschikt voor drie- of vierjarigen. Winne speelt er haast iedere dag mee en is vooral gecharmeerd door de dieren en het vliegtuig. Een regelrechte voltreffer!

De Duplo Around the World 10804 bouwset kost €49,99 en is o.a. te koop bij Bart Smit, Blokker en Bol.com.

Heb jij ook zulke leuke herinneringen aan Duplo?

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat een product die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.