Garnier Skin Naturals (Verzachtende) Oogreinigingslotion en Micellair Reinigingswater

Home » Garnier Skin Naturals (Verzachtende) Oogreinigingslotion en Micellair Reinigingswater

Garnier micellair water oogreinigingslotion waterproof

Dat Garnier tegenwoordig een nieuwe (micellaire) reinigingslijn op de markt heeft gebracht is je vast niet ontgaan. Deze vrolijke, pastelkleurige flesjes zijn gemaakt voor de gevoelige huid en zien er ontzettend schattig uit. Omdat mijn huid (eczeem)gevoelig is, sprak mij deze reinigingslijn direct aan. Ik zou en moest hem testen, maar oh boy – wat is hij moeilijk verkrijgbaar! Gelukkig kocht ik hem uiteindelijk bij de Etos in de aanbieding en vertrok ik met een volle zak en een tevreden gevoel naar huis toe. Testtijd!

Garnier micellair water oogreinigingslotion waterproof 1

Garnier micellair water oogreinigingslotion waterproof 2

Garnier Skin Naturals heeft drie verschillende reinigingswatertjes op de markt gebracht. Was ik eerst al heel erg tevreden over hun ‘non alcohol’ lijn, nu moet ik het doen met deze schatjes omdat de vorige lijn vervangen is. De lijn bevat een Oogreinigingslotion Espress 2in1 voor waterproof make-up, een Verzachtende Oogreinigingslotion voor de gevoelige huid en het welbekende Micellair Reinigingswater voor de gevoelige huid.

Garnier Verzachtende Oogreinigingslotion

Garnier verzachtende oogreinigingslotion

De verpakking

De flacon van de Verzachtende Oogreinigingslotion is pastelpaars van kleur en je kunt er mooi doorheen kijken. Door de combinatie met het groene logo, ziet het er fris en clean uit. Daarnaast valt zo’n lief kleurtje enorm op tussen de andere flessen in het schap en ben je eerder geneigd om dit schatje in je mandje te gooien.

Garnier verzachtende oogreinigingslotion ingredienten

Wat belooft het

De Verzachtende Oogreiningingslotion voor de gevoelige huid is ofcourse bedoeld voor gevoelige huidjes. Het is verrijkt met regenererend appelwater en daardoor is deze formule fris en verzachtend zonder een vet en plakkerig gevoel achter te laten. Het verwijdert op een milde wijze make-up, zonder de gevoelige huid rond de ogen uit te drogen.

Garnier verzachtende oogreinigingslotion 1

De werking

Erg jammer vind ik dat er in deze reiniger parfum zit. Weliswaar op het einde van de ingrediëntenlijst, maar toch. Het ruikt fris en is zeker aangenaam, maar als je gevoelige ogen hebt, is dit een no-go. Oké, let’s try this! Ik breng een gemiddelde hoeveelheid aan op een wattenschijfje en laat het goed doordrenken in het reinigingswater. Ik leg het schijfje op mijn ogen en veeg dan mijn make-up eraf. Helaas haalt hij niet al mijn make-up er af. Ik houd wat zwarte vegen rondom mijn ogen over en veeg het eigenlijk als het ware uit over mijn gezicht. Ook vind ik hem iets uitdrogend voor mijn huid. Gelukkig prikt hij niet in mijn ogen – yay! – maar heel fijn vind ik deze reiniger niet. Jammer!

Garnier Oogreinigingslotion Express 2in1 Waterproof Make-up

Garnier oogreinigingslotion express 2in1 waterproof make-up 3

Garnier oogreinigingslotion express 2in1 waterproof make-up 4

De verpakking

De flacon van de Oogreinigingslotion voor waterproof make-up is doorzichtig van kleur, maar heeft als gimmick een twee-fasen vloeistof. Hoe leuk! Op de bovenkant drijft een paarse olie en daaronder bevindt zich een kleurloze reiniger. Ook hier is weer gebruikt gemaakt van pastelkleurtjes en ik vind het maar al te leuk!

Garnier oogreinigingslotion express 2in1 waterproof make-up ingredienten

Wat belooft het

De Oogreiniginslotion Espress 2in1 voor waterproof make-up is bedoelt om gemakkelijk en in alle zachtheid waterproof make-up te verwijderen en tegelijk de wimpers te verzorgen. Dit klinkt goed! De Oogreinigingslotion heeft een dubbele werking. Allereerst verwijdert het zonder te wrijven effectief make-up en laat het niets achter, zelfs geen vettig gevoel. Als tweede verzorgt het wimpers na vier weken. De Oogreinigingslotion is verrijkt met Arginine die voor mooie, soepele en stralende wimpers zorgt. Ook is deze reiniger geschikt voor lenzendragers. Fijn!

Garnier oogreinigingslotion express 2in1 waterproof make-up 5

De werking

Waar de Verzachtende Oogreiniginglotion nog een kleine hoeveelheid parfum bevatte, is daar bij de Oogreinigingslotion Express 2in1 geen sprake van. Ik denk dat hij daarom dus ook geschikt is voor lenzendragers. De geur van de reiniger is dus heel neutraal, je ruikt niets. Als eerste moet je de Oogreinigingslotin Express 2in1 goed schudden voordat je het op een wattenschijfje aanbrengt. Daarna breng ik hem royaal aan op het schijfje en laat ik het op mijn ogen rusten. Ik veeg mijn make-up eraf, wat een stuk makkelijker gaat dan zijn niet-waterproof versie. Dit is fijn, mijn make-uprestjes veranderen gelukkig niet in een huilende panda, maar de Oogreinigingslotion zorgt ervoor dat mijn oogjes er weer fris eruit zien. Ik merk dat deze waterproofreiniger wel iets olieachtig is en dit geeft mij na afloop een beetje een wazig zicht. Gelukkig is dit na een tijdje over, maar het is wel eventjes vervelend. Ik vind hem wel erg fijn in zijn werking, maar of het mijn meest ideale reiniger is? Een minpuntje is toch wel dat olieachtige en wazige gevoel. Maar de werking is prima en daar ga ik niet moeilijk over doen!

Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier micellair reinigingswater

De verpakking

Ha! Hier is dan de welbekende, grote, roze fles met Micellair Reinigingswater. Isn’t she cute? De flacon is doorzichtig van kleur en heeft roze details in de tekst en de dop zelf is ook compleet roze. De fles bevat 400ml en is zeker bedoeld voor grootverbruik. Je kunt hier een behoorlijke tijd mee vooruit. Onhandig is het wel, als ik hem mee wil nemen als ik ergens anders blijf slapen is het toch wel een groot ding. Maar ach…je kunt hem ook overgieten in een reisflesje. Opgelost!

Garnier micellair reinigingswater ingredienten

Wat belooft het 

Het Micellair Reinigingswater is efficiënt, snel en een gemakkelijk te gebruiken product dat de huid reinigt en make-up verwijdert op een zachte manier. Het Reinigingswater reinigt en verwijdert make-up en verzacht in een beweging het gezicht, de ogen en lippen zonder het af te hoeven spoelen. Maar wat doet micellair water nu eigenlijk? Micellen, afkomstig uit de farmacie, zijn reinigende deeltjes die als een magneet onzuiverheden, make-up en talg op de huid aantrekken en zo van de huid verwijderen, zonder te wrijven. Het Micellair Reinigingswater is geurloos – en bevat dus geen parfum. Hij is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. Zo, dat is nog eens wat informatie!

Garnier micellair reinigingswater 1

De werking

Wederom doordrenk ik een wattenschijfje met dit keer het Micellair Reinigingswater en veeg de foundation, restjes oogmake-up en lipstick van mijn gezicht. Alles gaat moeiteloos van mijn gezicht en ik gebruik ongeveer drie watjes (en beide zijden) om alle make-up te verwijderen. Op het laatste watje komt dan vrijwel niets meer en zo mag ik het graag hebben! Ik hoef niet te boenen en hij laat geen droog of trekkerig gevoel achter. Ook heb ik geen last van een prikkende huid en zelfs mijn ogen zijn goed gereinigd. Yes, ik ben enthousiast! De hype is terecht.

Conclusie
Garnier micellair water oogreinigingslotion waterproof 1

De Garnier Skin Naturals reinigingslijn is nieuw, fris en makkelijk in gebruik. Wel zitten er een aantal verschillen in de reinigers. De Verzachtende Oogreinigingslotion voor de gevoelige huid bevat parfum, wat ik echt een nadeel vind. Ik vind dat hij mijn make-up niet goed verwijdert en ook laat hij mijn huid wat trekkerig achter. De Oogreinigingslotion Espress 2in1 voor waterproof make-up werkt beter en verwijdert ook makkelijker je make-up. Toch geeft hij – door zijn olieachtige finish – een wazig laagje over mijn ogen, waardoor ik eventjes last heb van mijn ogen. Over het Micellair Reinigingswater ben ik heel tevreden! Hij verwijdert met alle gemak in de wereld mijn foundation, lipstick en restjes oogmake-up. Hij is mild, irriteert niet en laat mijn huid met rust. Een echte aanrader en de de hype is volledig op zijn plaats!

Garnier Skin Naturals is te koop bij de drogist.

♡ Verzachtende Oogreinigingslotion gevoelige huid 125ml – €4,59

♡ Oogreinigingslotion Express 2in1 Waterproof make-up 125ml – €5,59

♡ Micellair Reinigingswater gevoelige huid 400ml – €6,50

Heb jij een van deze Garnier Skin Naturals reinigers al geprobeerd?
Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.