Een gekalmeerde huid met de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Home » Een gekalmeerde huid met de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Steeds meer merken spelen in op de verzorging van de gevoelige huid. En gelukkig doet een budgetmerk zoals Kruidvat daar ook aan mee! Zo heeft deze winkel een speciale verzorgingslijn ontwikkeld voor de gevoelige gezichtshuid. De Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn is ideaal voor het verzorgen van je gevoelige huid en wil daarmee niet onder doen voor de dure verzorgingsmerken.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive 

Er zijn meer mensen dan je denkt die last hebben hebben van een gevoelige huid. Het zal je misschien verbazen dat er in Nederland zo’n 2 miljoen mensen zijn die met dit huidprobleem kampen. Veel voorkomende symptomen zijn een droge, rode, jeukende en schilferige huid.

Omdat veel verzorgingsproducten nogal een duur prijskaartje hebben, dacht Kruidvat dat ze het eens anders moesten gaan doen. En daar werd een budget, maar kwalitatief hoogstaande huidverzorgingslijn geboren!

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Wat doet het voor je en wat zit er in?

De Kruidvat Skin Science Derma Sensitive is een complete lijn met verzorgingsproducten die zeer geschikt is voor de gevoelige en geïrriteerde huid. Het zorgt ervoor dat je natuurlijke huidflora herstelt wordt en het stimuleert de natuurlijke beschermingsfunctie van je huid. Klinkt fijn!

De lijn bestaat uit vier producten; een Recovering Day Cream, Rebalancing Night Cream, een Soothing Oil en Instant Calming Serum. De lijn is mild, maar bevat wel ingrediënten die echt wat voor je huid doen:

Ectoin®: dit is een zeer krachtig en natuurlijk aminozuur die je huid bechermt tegen interne en externe stressfactoren.

Ecoskin®: dit is een pre-/probioticacomplex dat, op een natuurlijke manier, de verstoorde huidflora helpt herstellen.

Defensil®: dit ingrediënt heeft een kalmerende, vochtregulerende en ontstekingsremmende werking.

Een groot voordeel is dat de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn geen parabenen, harde alcoholen, parfum en siliconen bevatten.

Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum

Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum

Kruidvat Skin Science Instant Calming Serum

Instant calming serum (30 ml) – €5,49

Het eerste wat me opvalt is dat het serum in een fijne pompverpakking zit. En gelukkig is dit het geval bij alle producten in deze lijn. Het grote voordeel is dat tubes een stuk hygiënischer zijn. Je hoeft dan niet met je vingers in een potje te roeren waardoor er bacteriën in kunnen komen. Dat is natuurlijk extra fijn voor je gevoelige huid en doseren is daarbij een stuk gemakkelijker!

Breng ik het Instant Calming Serum aan op mijn huid dan merk ik dat het niet een olie-achtige of waterige substantie is, maar het lijkt meer op een voedende crème. Prettig is dat hij goed over mijn gezicht verdeelt en vrij vlot intrekt. Toch laat hij wel een verzorgend laagje achter en kan ik hierna de Day Cream aanbrengen. De geur? Die is er nauwelijks. Doordat er geen parfum aan is toegevoegd, is hij lekker neutraal!

Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day Cream Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day Cream

Kruidvat Skin Science Skin Recovering Day Cream

Skin Recovering Day Cream (50 ml) – €5,49

Net zoals het serum helpt de Recovering Day Cream de verstoorde natuurlijke huidflora te herstellen en stimuleert het de biologische beschermingsfunctie van de gevoelige en reactieve huid.

De Day Cream vermindert een branderig, jeukend of trekkerig gevoel. Hij voedt de huid intens en geeft een verzachtende werking. Het zorgt ervoor dat roodheid in de huid afneemt en wil haar weer gezond en stralend maken.

Mijn ervaring is heel prettig met de Day Cream. Ik merk dat het mijn huid verkoelt en droogheid zeer vermindert. Na gebruik van zowel het serum als de dagcrème is mijn huid goed gehydrateerd en vind ik dat roodheden zijn verminderd.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Conclusie

Ik denk dat ik in het artikel al heb door laten schemeren dat ik deze twee producten heel fijn vind! Het Instant Calming Serum en Skin Recovering Day Cream zijn een perfect duo om je geïrriteerde, gevoelige of droge huid te kalmeren. Ze zijn geschikt voor iedere dag en dat doe ik dan ook graag.

Mijn huid reageert hier goed op en ik heb geen last van irritaties of dat het niet voedend genoeg zou zijn voor mijn gezicht. Ik vind dit gewoon een fijn duo om te gebruiken!

Het Kruidvat Instant Calming Serum en Recovering Day Cream kosten allebei €5,49 en zijn te koop bij Kruidvat en op Kruidvat.nl.

Heb jij ook last van een gevoelige of droge huid? Wat zijn jouw favoriete producten daarvoor? 

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.