Dr. Hauschka deodorant Salie Mint en Rozen

Home » Dr. Hauschka deodorant Salie Mint en Rozen

Dr. Hauschka deodorant Salie Mint en Rozen review 1

Dr. Hauschka is een merk dat alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt en daardoor mild kan zijn voor huidjes die niet zo opgewassen zijn tegen chemische bestanddelen. Ik testte de deodorant Salie Mint en de Rozen versie. Beide bevattten geen alcohol en aluminiumzout, hoe fijn! Aluminiumzout zou het natuurlijke transpiratieproces onderdrukken en dat is niet goed omdat je huid wel moet blijven ademen. Daarnaast kun je ze direct opbrengen na het scheren, zonder dat ze prikken. Lees je mee?

Dr. Hauschka deodorant Salie Mint en Rozen review 3

Dr. Hauschka

Dr. Hauschka is een merk dat in 1935 haar oorsprong vond. Voor alle producten worden natuurlijke grondstoffen gebruikt, die onder eerlijke omstandigheden zoveel mogelijk worden gewonnen uit biologisch-dynamische teelt, gecontroleerde biologische teelt of van percelen in de vrije natuur. Ze hebben een mooie visie waar ze mee werken en dat heeft geresulteerd in een uitgebreide verzorgings- en mak-uplijn, waar de ingrediënten op natuurlijk basis zijn. Heel fijn!

Dr. Hauschka deodorant  Rozen review 1

Deodorant Rozen – €12,95

De Dr. Hauschka deodorant Rozen is zacht, mild en als een balsem voor je huid. In deze romige deodorant zijn zorgvuldig op elkaar afgestemde ingrediënten gebruikt, met een milde, deodoriserende werking. De hydraterende rozenolie belooft voor een weldadig gevoel te zorgen, terwijl vrouwenmantel een samentrekkende werking heeft, wat vochtprocessen kan reguleren. Het rozenwater en de essentiële rozenolie zorgen voor een subtiele geur, met een frisse noot, wat onprettige luchtjes bedekt. Daarnaast bevat de roller geen alcohol en is hij geschikt voor de normale tot gevoelige huid.

Dr. Hauschka deodorant  Rozen ingredienten review 2

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst vind ik zelf wat verwarrend. In de persinformatie staat duidelijk vermeld dat deze deodorant in de geur Rozen geen alcohol bevat, maar in de ingrediëntenlijst die op de achterkant van de roller staat, zie ik toch duidelijk het bestanddeel alcohol terug. Vreemd!

Geur

De geur is mild, ruikt naar rozen, maar heeft wel een bite. Het is niet de standaard ‘lieve-roosjes-geur’, haha.

Dr. Hauschka deodorant  Rozen review 3

De werking

De deodorant Rozen ziet er fris en basic uit. Dit komt vooral door het gebruik van een witte verpakking, maar het geheel wordt onderbroken door een rode streep. Op de andere geur staat precies dezelfde streep en kan wat onhandig zijn omdat je al gauw de een voor de ander aanziet. Het is dus even goed lezen welke je te pakken hebt.

Een roller vind ik persoonlijk de fijnste vorm om deodorant mee aan te brengen. Ik heb dan het idee dat ik mijn oksels goed insmeer en zo als het ware een klein laagje aanbreng om het zweten tegen te gaan.

Mijn eerste ervaring was niet zo goed met deze deodorant (ook met de andere geur), maar ik merkte al gauw dat ik niet genoeg van de roller aanbracht op mijn oksels om het zweten tegen te gaan. Ik was natuurlijk mijn eigen deodorantroller gewend, waar ik maar een klein laagje van hoefde aan te brengen. Toen ik de dagen daarna een grotere, dikkere laag aanbracht (en daardoor ook vaker over mijn oksels heen ging), merkte ik dat de deodorant een stuk beter werkte! Alsnog vind ik wel dat je hem gedurende de dag – rond een uur of 2 ’s middags – even moet bijwerken om hem optimaal zijn werk te laten doen – maar verder werkt hij dan prima.

Dr. Hauschka deodorant  Salie Mint review 1

Deodorant Salie Mint – €11,95

Deze vetvrije deodorant in de geur Salie Mint bevat extracten van salie en toverhazelaar. Dit zijn twee natuurlijk werkende antimicrobiële ingrediënten. De roller is speciaal gemaakt voor mensen die zich fysiek of mentaal veel inspannen en willen vertrouwen op een frisse bescherming. Ook zitten er actieve, botanische extracten en etherische oliën in deze Salie Mint deodorant, die de groei van geur veroorzakende bacterieel remt. Hoe fijn!

Dr. Hauschka deodorant  Salie Mint ingredienten review 2

De werking

Ook in deze Salie Mint deodorant zit weer alcohol. Gelukkig merk ik hier niets van, dus ik twijfel of het er überhaupt wel inzit. Volgens mijn persinformatie hoort het er niet in te zitten, dus ik ga daar maar vanuit. Ik moet zeggen dat ik ook helemaal niets merk dat er iets van alcohol inzit. Ik reageer daar altijd heftig op bij deodorants, dus in dit geval heb ik nergens last van. Gelukkig maar!

De geur is niet heel standaard, je moet er van houden. Hij is vrij pittig van geur, ietwat medicinaal, maar heeft ook een frisse noot. Zelf merk ik niet zoveel verschil qua werking in vergelijking met de Rozen deodorant; ik voel me niet extra beschermd tegen het zweten. Jammer, want een turbo deodorant kunnen we natuurlijk allemaal goed gebruiken!
Dr. Hauschka deodorant Salie Mint en Rozen review 2

Conclusie

Zowel de Rozen deodorant als de Salie Mint versie zijn vergelijkbaar met elkaar qua werking. Ik vind ze fijn in gebruik, maar voor mij zijn ze net niet opgewassen tegen mijn zweetperikelen. Ik moet een redelijk dikke laag aanbrengen om ze goed hun werk te laten doen en daarnaast moet ik eerlijk toegeven dat ze mijn zweetgeurtjes niet genoeg maskeren. Een tweede laag aanbrengen gedurende dag is voor mij echt een must. Ik weet het niet, misschien zweet ik wel meer dan gemiddeld en werkt hij voor een ‘normale’ zweter wel prima. Ik moet dan toch weer kiezen voor mijn geliefde Sanex roller die mij de hele dag beschermd.

De geur is persoonlijk, hou je van een kruidige, pittige geur, dan is de Salie Mint zeker wat voor jou. Hou je van een iets mildere geur, ga dan absoluut voor de Rozen deodorant. Die is echt lekker!

Dr. Hauscka deodorants zijn te koop in schoonheidssalons of in de webshop van Dr. Hauschka.

Wat is jou favoriete deodorant? Gebruik je liever een spray, stick of roller? 
handwritten-disclaimer-groot-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.