Dermolin Douchefoam en Facewash

Home » Dermolin Douchefoam en Facewash

Dermolin douchefoam en facewash review 2

Dermolin is een merk wat ik graag gebruik. Ze zijn bewust met de ingrediënten bezig en willen graag een product creëren die zo huidvriendelijk mogelijk is en overgevoeligheid voorkomt.  Zoals je misschien wel weet heb ik een (eczeem)gevoelige huid en zijn dit de ideale producten om voor mij uit te testen. Ik laat je kennis maken met de Dermolin douchefoam en facewash!

Dermolin douchefoam en facewash review 1

Over Dermolin

Dermolin wil er voor zorgen dat jij kunt genieten van het verzorgen van je huid. Sinds 1990 hebben ze ervaring en dermatologische kennis opgebouwd en bevatten hun producten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen die zacht zijn voor je huid. De productlijn is er voor iedereen, ongeacht welk huidtype je hebt. De producten bevatten per definitie nooit parfum. Wat heerlijk!

Daarnaast zijn alle Dermolin producten ook nog eens hypo-allergeen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Zo bevatten deze producten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen die zacht zijn voor de huid. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen zoals parabenen, geen zeep (alkali), geen parfum, geen kleurstoffen en geen broomverbindingen of nikkel. Ahh!! Hier wordt ik nou enorm blij van!

Dermolin douchefoam review 1

Dermolin douchefoam review 2

Dermolin douchefoam

“Onze rijk schuimende douche foam is een verwennerij voor de gevoelige huid onder de douche. De transparante gel verandert na aanraking met water in een zacht schuim. De kalmerende en hydraterende ingrediënten Symcalmin® en Pentavitin® geven je een zachte en soepele huid. De foam is zeepvrij, parfumvrij, pH-huidneutraal en bevat geen conserveringen of kleurstoffen.”

De flacon ziet er goed uit. Het is een behoorlijk bus van 200ml en lijkt een rustige uitstraling te hebben door de lichtblauwe kleur. Heel zen! Als je de dop eraf haalt, komt er een spuitmondje tevoorschijn. Dit is een handige doseerdop om de gelachtige douchefoam uit de flacon te krijgen, die daarna onmiddellijk in een grote dot schuim verandert.

Dermolin douchefoam review ingredienten 3

Dermolin douchefoam review schuim

De werking

De geur van de douchefoam is heel neutraal. Niet geurloos, maar eerder een beetje zoetig. Het doet me in de verte een beetje aan marshmallows denken, haha. Maar dan de ingrediënten; die zien er niet zo positief uit!

Ik vind dat als een merk claimt om alleen huidvriendelijke bestanddelen te gebruiken, de plank behoorlijk misslaat met een ingrediënt zoals Sodium Laureth Sulfate. Dit is een behoorlijk agressieve reiniger die een ontvettende eigenschap heeft en dus je huid uitdroogt. Het zorgt weliswaar voor een flinke hoeveelheid schuim – wat er heerlijk uitziet – maar is niet zo lief en gezond voor je velletje.

Desalniettemin vind ik hem wel fijn in gebruik doordat hij goed verdeelt, maar voor mijn gevoelige en droge huid vind ik hem niet geschikt. Mocht je nu een vette huid hebben, dan zul je er misschien een minder uitdrogend effect van hebben.

Dermolin facewash review 1

Dermolin facewash review 2

Dermolin Facewash

“Een mooie huid begint met een goede maar milde reiniging.  Onze facewash is sulfaatvrij en zorgt voor een extra milde reiniging van je gezichtshuid. Je huid voelt na gebruik schoon en fris aan. Doordat de formule sulfaatvrij is, is de facewash uitermate geschikt voor de droge en gevoelige huid.”

De facewash zit in een hemelsblauwe tube met klikdop. Ontzettend handig, want zo raak je de dop niet zo gauw kwijt. Ik was heel benieuwd naar deze facewash, vooral omdat ik graag ’s avonds onder de douche nog even mijn gezicht wil reinigen om de laatste restjes van mijn make-up eraf te halen. Ik vind dit soort producten dan ideaal! De geur is nauwelijks aanwezig, je ruikt misschien nog een heel klein ietsiepietsie de geur van babyproducten, maar doorgaans zijn die ook heel mild, dus ik snap de relatie!

Dermolin facewash review ingredienten Dermolin facewash review 3

De werking

De facewash is neutraal van kleur, eigenlijk doorzichtig te noemen. Geen leuke kleurtjes, maar puur natuur. Love it! De ingrediëntenlijst lijkt er goed uit te zien en zodra ik mijn natte gezicht ermee insmeer, verdeelt het product zich goed. Ik vind dat hij mijn gezicht een fijne schoonmaakbeurt geeft en laat een fris en schoon gevoel achter.

Ik vind hem niet uitdrogend en bevalt me daarom ook erg goed! Ik gebruik deze nu al een behoorlijke tijd en kan hem echt tot mijn favorieten rekenen. Ik gebruik hem iedere douchebeurt, dus dat zegt genoeg!
Dermolin douchefoam en facewash review 1

Conclusie

Beide producten zijn ervoor bedoelt om je huid zo vriendelijk mogelijk te behandelen. De douchefoam doet dat het minst goed omdat het uitdrogende ingrediënt Sodium Laureth Sulfate (SLES) vrij hoog in de lijst staat. Een pluspunt is dat hij lekker aanbrengt en een hoop schuim creëert.

Toch laat ik hem staan met mijn gevoelige, droge huid. De facewash is gelukkig een ander verhaal! Die is momenteel echt favoriet en gebruik ik het liefste als laatste stap om mijn gezicht te ontdoen van de laatste restjes make-up. Dit kan prima onder de douche; je maakt je gezicht nat en brengt een dotje facewash aan op je gezicht. Lekker insmeren en daarna goed afspoelen. Hallo fris gezichtje!

Dermolin is te koop bij de drogist en in hun webshop. De douchefoam (200ml) kost €8,95 en de facewash is €7,50.

Gebruik jij ook het liefste producten die zo mild mogelijk zijn of maakt het je net zoveel uit? 

Handwritten dislaimer groot liefs liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.