Aveda Stress-fix soaking salts

Home » Aveda Stress-fix soaking salts

Aveda Stress-fix soaking salts review 1

Ontspannen in een heerlijk warm bad, met een lekker kalmerend geurtje is natuurlijk enorm genieten. Ik was dan ook blij verrast toen ik de Aveda Stress-fix ontdekte. Een badzout met een stress-relieving aroma die je tot rust brengt en je helemaal ontspannen maakt. Heerlijk toch? Naar de test!

Aveda Stress-fix soaking salts review 2

Aveda Stress-fix soaking salts

De Stress-fix soaking salts is een badzout die uit suiker en mineraalrijk zout bestaat en is verrijkt met een aroma, dat een klinisch bewezen ontspannend effect heeft. Het aroma bevat essences van lavendel, lavandine en salie van biologische boerderijen en wordt gemaakt volgens de kunst van de aromawetenschap (aromaology™) en de krachtige werking van pure essentiële oliën. Het product is gecertificeerd biologisch (Ecocert) en daardoor eerlijk en puur. De geur zou je stress doen laten afnemen en je een rustgevend effect geven. Heel fijn! Ik ben nieuwsgierig!

Aveda Stress-fix soaking salts review 4

De verpakking en geur

De verpakking vind ik er erg mooi uitzien. De lichtpaarse kleur refereert naar de geur van lavendel en is daardoor heel logisch gekozen. Ik vind het er zen en kalmerend uitzien. In de pot zit 170 gram, wat niet heel veel is, maar het is een mooie hoeveelheid om zo even mee te nemen als je ergens heen gaat. De geur is wat je van lavendel verwacht, maar is niet heel dominant aanwezig. Ik hou namelijk zelf niet van de geur van lavendel, maar deze geur kan ik goed hebben en vind ik ook echt kalmerend en rustgevend. Het doet zijn werk goed! Mijn stress neemt af en ik word er al een beetje slaperig van….

Aveda Stress-fix soaking salts review 3

Gebruik

Zelf heb ik geen bad en heb ik het in een voetenbadje gedaan, maar als je echt wilt genieten van een volledige badsessie dan kun je het volgende doen: voeg twee eetlepels stress-fix soaking salts toe aan het nog lopende warme badwater. Ga 10 tot 20 minuten in bad liggen.

Daarnaast heeft Aveda ook nog een hele leuke, ontspannende badtip: week de stress van je af met de stress-fix soaking salts. Laat een warm bad lopen en steek een kaars aan. Voeg 1-2 eetlepels stress-fix™ soaking salts toe aan het badwater. Ga in bad liggen, sluit de ogen en adem diep in. Je kunt ook de ‘hommeltechniek’ toepassen: adem langzaam uit met een zoemend ‘mmm’-geluid. Herhaal rustig een ademhalingsoefening naar keuze gedurende 2-5 minuten.

Als je dan nog niet ontspannen bent!

Aveda Stress-fix soaking salts review 5

Resultaat

De geur van de Stress-fix soaking salts vind ik een typische, aromatische en kalmerende geur. Je ruikt lavendel, maar op een milde manier. Je wordt niet overvallen door een dominante geur, maar het is kalmerend, ontspannend en slaapopwekkend. Heel positief als je niet goed kunt ontspannen na een drukke dag, deze helpt je een eind op weg!

Ik heb zelf het badzout in een voetenbadje gebruikt en strooide daar een klein beetje in. Voldoende voor een kalmerend en zen effect. Verwacht geen schuim of andere high-tech effecten, want die krijg je niet te zien. Het badzout lost volledig op in het badwater. Ik kan niet wachten totdat ik ergens ga slapen waar een bad aanwezig is, ik kijk er naar uit met deze lekkere Stress-fix soaking salts! Goedkoop is het trouwens niet, je betaald voor deze pot €41,50. Het is aan jou of je dit ervoor over hebt, maar als je een luxe, ontspannend effect wil hebben, met een heerlijke geur, dan kan ik je deze zeker aanraden!

De Aveda Stress-fix soaking salts is te koop voor €41,50 in hun webshop.

Gebruik jij wel eens aromatisch, biologisch badzout? 

handwritten-disclaimer-groot-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.