Waarom ik een week afwezig was…

Home » Waarom ik een week afwezig was…

IMG_7025Nu kan ik natuurlijk een heel spannend verhaal gaan vertellen waarom ik de afgelopen week geen artikelen online heb geplaatst. Dat ik bijvoorbeeld achter mijn laptop vandaan werd geplukt, een blinddoek werd voorgedaan en zo een bestelbusje ingegooid werd. En dat ik daarna wakker werd op een onbewoond eiland waar ik de hele week hebben zitten te relaxen met in mijn ene hand een lekkere kokosnoot (met paraplu-rietje) en in mijn andere hand een doos Rummikub, zodat ik ontspannen een spelletje kon spelen. Maar ja, de realiteit was ietsje anders!

Laten we dit artikel maar even een korte, persoonlijke update noemen. De afgelopen week was hectisch. En druk. En heel vermoeiend.

Martijn heeft een nieuwe baan en daarbij moet hij soms overwerken tot laat in de avond. Afgelopen week was dat regelmatig het geval en kwam het er op neer dat ik veel in de weer was met de kinderen, het huishouden en de boel draaiende houden. Een nieuwe baan vergt veel energie en tijd en daar moet gewoon alle aandacht naar toe. Maar met mijn gezondheid die ook niet zo lekker liep, was het al met al een zware week waarin ik niet aan bloggen toe kwam, ik was gewoon op.

Want eigenlijk ben ik de afgelopen maanden enorm moe, ben ik wat kilootjes aangekomen (terwijl ik nooit aankwam) en hield ik vocht vast in mijn handen en voeten. Ik schreef dat zelf toe aan de endometriose en de medicatie die ik daarvoor slik (bijwerkingen), maar het was natuurlijk niet zo’n pretje. Samen met mijn gynaecoloog heb ik alles doorgesproken, heeft ze mijn buik inwendig bekeken via een echo en zijn we tot een nieuwe combinatie van medicijnen gekomen. Laten we hopen dat dit beter gaat werken en dat ik lekkerder in mijn vel kom te zitten!

Mijn huisarts raadde me ook aan om even een bloedtest te doen om mij te laten testen op eventuele schildklierproblemen (vanwege het niet verklarend aankomen) en de vermoeidheid. De volgende dag werd ik al direct terug gebeld en was er toch iets uit de test gekomen: ik had een ernstig tekort aan vitamine D! Het kwam er op neer dat klachten zoals vermoeidheid, angstaanvallen, bloedend tandvlees, zwarte vlekken zien en voortdurend energietekort eigenlijk allemaal verklaard werden. Wat een opluchting! Hij schreef mij gelijk een stootkuur voor met een grote hoeveelheid vitamine D om zo in 10 weken weer op een gezond peil te komen. Ook weer iets waardoor ik me hopelijk weer beter ga voelen!

En zo kwam het dus dat ik een week lang niet blogde. Vanaf morgen ga ik weer lekker van start en heb ik heel wat leuke artikelen voor je klaar staan. Ga lekker genieten van de zon (goed voor de vitamine D, haha) en hopelijk zie ik je morgen weer!

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.