Tag | De laatste keer dat je…

Home » Tag | De laatste keer dat je…

IMG_2520Tag’s vind je niet zoveel op mijn blog, maar als ik er dan eentje tegenkom die ik leuk vind, dan wil ik hem ook maar al te graag invullen. De ‘Laatste keer dat je…’ tag kwam ik tegen bij Sanne, maar is bedacht door Fantastic Moms. Deze tag gaat over de dingen die je voor het laatst hebt gedaan. Wanneer gaf ik voor het laatst teveel geld uit, …dacht ik; ‘Ik wil nog een baby!’ en wanneer huilde ik voor het laatst? Je leest het na de klik!

Laatste keer dat je….

…uitgebreid hebt gekookt.

Haha, dat is echt heel lang geleden! Met twee kleine kids uitgebreid koken is niet echt aan de orde vanwege vermoeidheid en de drukte, maar ik denk dat de laatste keer was toen een bevriend stel bij ons langs kwam om te eten. Ik heb toen lekkere Indische gerechten gemaakt. Moet dat toch gauw weer eens doen als ik er nu aan terug denk :).

…dacht ik wil nog een baby.

Die gedachte speelde in mijn hoofd denk ik zo’n drie jaar geleden. Mijn vriend en ik wilden vanaf het begin af aan al graag twee kindjes (als het gegund was), maar het eerste half jaar dat Jade er was, heb ik daar niet aan gedacht. Pas toen ze wat ouder was en met een half jaar ’s nachts begon door te slapen, kwamen die warme fuzzy thoughts weer naar boven en begon ik er weer serieus over na te denken om er voor te gaan. Gelukkig kwam er al snel een tweede en mocht Jade toen ze 1 jaar en 9 maanden was, haar broertje in het gezin verwelkomen. Sindsdien heb ik geen babygedachtes mee gehad, haha. En die komen er waarschijnlijk ook niet meer ;).

…zo hard hebt gelachen dat je mascara op je kin hing.

Ik weet niet meer in welke situatie het was, maar mijn vriend Martijn kan nogal eens droog zijn en daar heb ik volgens mij behoorlijk dubbel om gelegen.

…huilde.

Ik ben nogal een gevoelig persoon en kan zowel bij gelukzalige gevoelens als verdriet een traantje laten. De laatste keer dat mijn kraantje open ging, was omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Door mijn ziekte endometriose heb ik wel eens last van hormonale schommelingen en die brengen me soms ook wel eens in een dipje. Dan komen die tranen wel ;).

…veel te veel geld hebt uitgegeven.

Op zich ben ik niet iemand die hele grote uitgaven doet, maar deze zomer is natuurlijk wel de vakantie die het meeste geld kostte. En dat is ook helemaal niet erg, want op vakantie kun je lekker genieten, bijkomen en even helemaal uit je omgeving weg zijn. Het is het geld dubbel en dwars waard!

…je kind je ontroerde.

Ik heb twee kindjes en beide ontroeren ze me op hun manier. Winne ontroert me als hij naar me toe rent, me omhelst en dan ‘opeten’ roept uit liefkozing. Ik doe dat ook altijd bij hem en maak dan smakgeluidjes bij zijn armpjes en buikje en plaag hem dan dat ik hem aan het opeten ben. Soms neemt hij het iets te letterlijk. Hij rent naar mijn benen en neemt dan echt een hap in mijn bil. Autsj! Dat was toen wel even schrikken en behoorlijk pijnlijk, haha.

Jade ontroert me als ze ’s morgens uit bed komt en dan bij me in bed komt liggen. Ze geeft me dan een kusje en wil lekker knuffelen. Als klap op de vuurpijl zegt ze dan ook nog dat ze me zo lief vindt. Aahh…dan is deze mama heel gelukkig hoor!

…dronken was.

Héél lang geleden! Ik denk dat ik een jaar of 15 was. En ja, dat was nog in de tijd dat alcohol vrij verkrijgbaar was onder de 16, haha.

…heel hard hebt gezongen.

Vandaag nog (voor jullie gisteren), want ik zing eigenlijk iedere dag met de kinderen. Nu is mijn repertoire wel wat vertroebeld door die kleintjes, want de liedjes van ‘De twee kleine kleutertjes’ (geschreven door Jan Smit en gezongen door zijn zus Monique) zijn immens populair hier. Nog meer mama’s die de liedjes van voor naar achter kennen?

…gesport hebt.

Dat is echt heel lang geleden. Nu deed ik nooit echt aan een (team)sport, maar danste ik de longen uit mijn lijf met salsa. Eén keer in de week had ik les en in het weekend ging ik dan vaak naar een feestje waar we dansten. Superleuk en een fijne manier om in beweging te blijven. Op mijn 24ste moest ik hier helaas mee stoppen door mijn ziekte en sindsdien heb ik niet meer gesport. Nu zo’n 7 jaar geleden dus.

…hebt gelogen.

Hmmm….daar moet ik echt even over nadenken. Ik ben niet zo van het liegen, dus dat is waarom ik het me niet eens kan herinneren. Misschien over bepaalde privékwesties? Sommige mensen kunnen zulke onbeleefde, persoonlijke dingen vragen, dat het geen eerlijk antwoord waard is.

En dat was ‘m! Ik vond hem heel erg leuk om te doen en ik tag iedereen die hem ook wil doen. 

handwritten-liefs-liset

Volg mij ook op Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published.