Personal | Sinterklaas, gezellig maken in huis en kerstvoorpret

Home » Personal | Sinterklaas, gezellig maken in huis en kerstvoorpret

IMG_4636

Afgelopen weekend vierde ik twee keer Sinterklaas, wat een drukte! Ik had die oude man een handje mee geholpen en dat was niet mis. De kinderen zijn enorm verwend en kunnen het komende jaar er weer goed tegenaan. Jade was dolblij met haar verschillende kleuren kleipotjes en Winne kon niet genoeg krijgen van zijn nieuwe auto-, slash, vliegtuigbaan. Natuurlijk was het enorm gezellig, maar ik kijk ook wel weer uit naar de knusse tijd van kerst. En niet alleen maar de feestdagen hoor, eigenlijk is de tijd daarvoor nog veel leuker!

Ik vind zelf dat ik Sinterklaas de tijd van het jaar moet gunnen. Wat dat betreft ben ik heel streng daarin; de Kerstman komt er niet in voordat die oude, Spaanse baas uit het land vertrokken is. Maar zodra hij zijn biezen heeft gepakt, ben ik wel de eerste die de kerstboom gaat optuigen, gna gna! Ik hou van de lichtjes, de kaarsjes en de kerstballen die je in het avondlicht tegemoet schitteren. Heerlijk is dat. Wel ben ik momenteel een beetje in een interieurcrisis beland wat betreft de kerstsfeer. We zijn een tijdje terug verhuist en daardoor weet ik niet goed meer waar alles ligt. Gelukkig hebben we nog wel de belangrijkste spullen gevonden om de boom mee te versieren, maar ik geloof dat ik toch nog even een rondje ‘Action’ moet doen om er nog wat meer sfeer in te krijgen :).

IMG_4638

Zoals je ziet staat de kerstboom er weer fier bij. Ik vind het mooi als een kerstboom er niet perfect uitziet, maar dat er wat meer bijzondere hangertjes in zitten. Niet allemaal hetzelfde, maar juist wat kleine diertjes of van die candy canes. Of gewoon een dikke, witte uil erin proppen! Doordat de kerstboom er nu staat, maakt mijn lichaam instant meer gelukshormoontjes aan. Het is net alsof het zonnetje schijnt, maar dan binnen in huis en uit een boom :P. Of je nu gelovig bent of niet; een kerststalletje onder de boom hoort er standaard voor mij bij. Ik vind het verhaal erg mooi en het staat symbool voor kerst en het verhaal erachter.

Ik kan echt genieten van de decembermaand, het brengt mij in opperste sferen! Wat een fijne maand vind ik dit. Ik besef hoeveel ik van mijn eigen, gemaakte gezinnetje hou en hoe gelukkig ik ben met het gezin waarin ik ben opgegroeid. Je kunt natuurlijk niet het gezin kiezen waarin je geboren wordt, maar ik ben ontzettend gelukkig en dankbaar voor mijn ouders. Hoewel ik ook snap dat het niet voor iedereen misschien zo’n gevoel geeft. Er zijn natuurlijk altijd omstandigheden waardoor het voor een ander misschien wel een hele moeilijke maand is. Ik hoop in dat geval dat je in deze tijd veel steun hebt en mag rekenen op gezelligheid van de mensen die je dierbaar zijn!

Hoe geniet jij het meest van de decembermaand? 

Handwritten liefs liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.