Perfectionisme en kleinere blogjes zijn ook oké

Home » Perfectionisme en kleinere blogjes zijn ook oké

Lidl Crivit sportkleding budget 2016 outfit 10

Vandaag kunnen jullie eens een kijkje in mijn gedachten nemen. De afgelopen week was het rustig op mijn blog en dat had niet te maken met gebrek aan inspiratie. In tegendeel! Ik ben zo perfectionistisch dat ik liever niets plaats op mijn blog dan dat ik er maar half werk en de helft van mijn tijd in heb gestoken. Maar ja, dat schiet natuurlijk niet echt op. Het altijd goed willen doen is een eigenschap die kwaliteit geeft, maar ook dat je soms niet eens begint aan iets waarvan je denkt dat het niet wordt zoals je wilt. En dat is nogal een belemmering.

Al van jongs af aan ben ik een perfectionist. Als ik weet dat het niet heel goed gaat worden, dan begin ik er gewoon niet aan. Voor mij staat kwaliteit voorop en als ik met minder moet doen, dan voelt dat als falen voor mezelf. Maar waarom die hoge eisen? Ik weet het niet, ik denk dat ik het associeer met een soort waarde aan mezelf toekennen. Als ik goede prestaties aflever, dan heb ik iets om trots op te zijn. Ik wil niet zomaar iets maken. Wanneer ik iets creëer, dan moet het gewoon goed zijn. Het is toch een afspiegeling van mijn persoonlijkheid of talenten. Dit bedoel ik overigens helemaal niet arrogant of dat ik zo ontzettend goed ben in wat ik doe, maar voor mezelf kan ik alleen maar blij met het resultaat zijn als ik aan alle facetten heb gedacht die belangrijk zijn voor dat bepaalde resultaat.

Een logisch gevolg is dat dit zich ook afspeelt in het bloggen. Ik wil dat mijn foto’s en tekst kloppen, dat je kunt zien dat er aandacht aan is besteed. Maar is dat belangrijk? Is dat iets wat mijn lezers ook zo belangrijk vinden? Ik denk dat foto’s enorm belangrijk zijn. Of je nu wel of niet van teksten lezen houdt, mooie of sprekende foto’s zijn dingen waar je als eerste naar kijkt bij een blogpost. Daarnaast weet ik dat bezoekers het fijn vinden als er iedere dag iets online staat. En dat hoeft echt niet een ellenlange tekst te zijn!

Goed, waar ik naar toe wil, is dat ik voor mezelf een goed schema/ritme wil creëren waarin ik wel mijn ei in kwijt kan, waar ik tevreden over ben, maar niet dat ik zoveel eisen voor mezelf heb, dat het niet eens van bloggen komt! Dat is natuurlijk van de zotte, haha. Reviews zullen duidelijk en compact zijn en belangrijke en nuttige informatie omvatten. Met het hele eisenpakket wat ik voor mezelf hanteer,  wil ik soepeler omgaan. Zo kan ik meer leuke artikelen maken die losser zullen zijn en ook meer leuke random onderwerpen aanboren. Het moet vooral een leuke blog zijn waar jij je dagelijkse portie gezelligheid, persoonlijkheid, beauty, fashion en inspiratie kunt halen.

Ik weet dat dagelijks bloggen niet een must is, maar voor mezelf vind ik dit wel belangrijk. Continuiteit creëren, bonden met mijn lezers en vooral fun! Ik merk namelijk ook dat er het afgelopen half jaar veel minder gereageerd wordt en dat vind ik heel jammer. Terwijl mijn statistieken juist geen daling laten zien! Laat vooral een reactie achter als je me een bezoekje hebt gebracht. Daar word ik enorm blij van :).

Oké, voor zover mijn update en hersenspinsels! Vanaf morgen kun je iedere dag een artikel verwachten en hoop ik je reacties tegemoet te mogen zien.

Fijne Pinksterdagen en ik ben benieuwd wat jij belangrijk vind aan een blog?

handwritten-liefs-liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.