Nieuwe lay-out en lachen is gezond!

Home » Nieuwe lay-out en lachen is gezond!

Lachen is gezond beautydagboek

Gieren, lachen en brullen. Gewoon in een deuk liggen en niet meer kunnen stoppen met lachen. Heerlijk toch? Ik wordt daar super blij van en het maakt me gelukkig. Maar wist je wel dat lachen ook nog eens heel erg gezond is? Waarom? Daarover vertel ik je meer! En heb je ook al mijn nieuwe lay-out gezien? Daar zit ook nog een verhaaltje achter, haha.

Lachen

Als je lacht, doet je hele lichaam mee. Je mondhoeken gaan omhoog, je schudt met je buik en vaak komt er ook nog een bulderende schaterlach uit. Dat moet fysiek best wat impact hebben! Tijdens zo’n lachsessie maak je ook nog eens wat leuke stofjes in je lichaam aan. Zo kun je er op rekenen dat de serotonine, endorfine en dopamine door je lijf wordt aangemaakt als jij dubbel ligt. Deze stofjes zorgen er samen voor dat jij je relaxt en fijn voelt. En dat is natuurlijk hartstikke gezond! Maar wat doen die stofjes nu eigenlijk?

Serotonine is een neurotransmitter (overdrachtstof, draagt impulsen over) en wordt gebruikt om in je lichaam signalen af te geven. Zo heeft het onder andere invloed op je geheugen, slaap, eetlust en zelfvertrouwen.

Endorfine heeft pijnstillende eigenschappen en fungeert ook als neurotransmitter. Deze stof wordt aangemaakt door de hypofyse (orgaan in je hoofd ter grootte van een erwt, ligt tussen je slapen en achter je neusbrug) tijdens lichamelijke inspanning, liefde, pijn, consumptie van scherp voedsel en seks. Dit stofje lijkt nog het meest op een opiaat omdat het in staat is om pijn te verzachten, maar je ook een grote dosis geluk kan laten voelen. Volgens mij is dit mijn favoriete stofje, want ik word al blij als ik dit lees, haha.

Dopamine is misschien wel het meest bekende stofje van deze drie. Het fungeert als neurotransmitter (en soms als hormoon) en speelt een grote rol bij het voelen van blijdschap, je goed voelen en genot.

Lachen is gewoon ontzettend gezond voor je innerlijke lichaam vanwege de aanmaak van deze fijne stofjes! En lichamelijk is het ook nog eens heel positief, want het werkt bloeddrukverlagend en je traint je buikspieren doordat je ze aantrekt tijdens zo’n hysterische lachbui. Niets fijners dan je gelukkig en blij te voelen!

♥ ♥ ♥

Nieuwe lay-out

Over lachen gesproken, gisteren stond mij het huilen nader dan het lachen! Ik kreeg gisteren zowat een hartverzakking, toen ik mijn blog bezocht. Ik checkte mijn site om te kijken of alles goed online was gekomen, maar ontdekte dat mijn lay-out zonder pardon teruggezet was naar een standaard – en heel kinderachtig – thema van WordPress. Ik snapte echt niet hoe dat kon! Alles was netjes betaald (daar ga je dan in een keer ook aan twijfelen, of je je lay-out wel op tijd hebt verlengd) en er waren ook geen gekkigheden te bespeuren in mijn Wordpres overzicht. Ik heb alles geprobeerd, van het handmatig aanpassen van mijn instellingen tot wanhopig te zoeken naar een soort WordPress helpdesk. Niks mocht baten. Bummer!

Gelukkig ben ik lid van wat bloggergroepen op Facebook en toen kwam ik er al snel achter dat het een overkoepelend probleem was. Heel wat bloggers hadden de schrik van hun leven en ik was dus niet de enige! Gelukkig kon ik tegen lunchtijd de instellingen weer veranderingen en heb ik geprobeerd zoveel mogelijk terug te zetten. Maar ik was niet tevreden. Ik was mijn lay-out al een tijdje zat en nam deze gelegenheid gelijk maar aan om alles even om te gooien en er een meer volwassen en rustigere uitstraling van te maken.

En ik ik ben er blij mee! De foto’s komen nu beter uit en ik vind dat het meer ruimte biedt voor de diversiteit aan artikelen die ik wil plaatsen. Dus, ik ben blij! Onverwacht – ja, dat wel – maar ik ben er heel tevreden over. Mocht je trouwens iets zien wat niet helemaal lekker oogt, geef het dan zeker even door, dan ga ik kijken of ik er wat mee kan doen!

Maakt lachen jou ook zo gelukkig? En wat vind je van mijn nieuwe lay-out? 

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.