Chronisch ziek zijn en bloggen; hoe combineer ik dat?

Home » Chronisch ziek zijn en bloggen; hoe combineer ik dat?

IMG_6673

Bloggen is mijn hobby en passie. Het liefste doe ik het ieder uur van de dag. Helaas lukt dat mij niet als chronisch zieke, ook al ben ik veel thuis en lijkt het alsof ik zeeën van tijd heb. Het leek me leuk en misschien wel interessant om eens te vertellen hoe dat nou is om met mijn ziekte endometriose (en als mama van twee kids) het bloggen te combineren.

Laat ik als uitgangspunt nemen dat ik juist omdat ik ziek werd, een nieuwe hobby zocht. Dit klinkt ontzettend suf, maar omdat dansen niet meer tot mijn mogelijkheden behoorde, belandde ik bij het bloggen. Een hobby waarbij ik niet afhankelijk was van lichamelijke kracht, maar rustig vanuit mijn bed met laptop op schoot of vanaf de bank kon beoefenen.

Ik begon in december 2012 met mijn eerste artikel die ik online plaatste en toen plaatste ik vier artikelen in de week; iedere dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag verscheen er een nieuwe blogpost. Een prima ritme die ik goed kon volhouden en toch voor enige regelmaat zorgde zodat er nieuw leesvoer voor mijn bezoekers klaar stond. In maart 2013 beviel ik van mijn zoon Winne en had ik gelukkig al wat artikelen klaar staan zodat ik rustig van mijn kraamtijd kon genieten.

Heel lang heb ik dit ritme volgehouden, totdat ik steeds meer bezoekers kreeg en ook de druk voelde om steeds meer te groeien als blog. Ik probeerde 5 dagen per week een artikel te plaatsen en dat ging lekker! Ik merkte dat ik steeds meer groeide en groeide en wilde zelfs iedere dag een artikel plaatsen.

Zo gezegd, zo gedaan, maar uiteindelijk is dat niet constant gelukt. Ik heb zowel goede als slechte periodes waarin de endometriose opspeelt en dan ben ik compleet uitgeblust. Tel daar bij op dat ik ook nog twee kids heb van 5 en 3 jaar en dan ben je de hele dag (en avond) zoet. Het verschil met een gezond iemand is dat mijn energielevel vele malen lager ligt. Ik kan soms tegen 11:00u in de ochtend als zo ontzettend moe zijn (met daarbij buikkrampen), dat ik het liefste de hele dag op bed zou willen liggen. Gelukkig gaat mijn oudste dochter Jade al naar school, maar overdag heb ik nog wel de zorg voor mijn zoontje Winne. Hij verdient natuurlijk alle aandacht!

Het komt er op neer dat het bloggen voornamelijk in de avonduurtjes of in het weekend moet plaatsvinden en dan moet het dus ook echt gebeuren! Neem bijvoorbeeld de afgelopen tijd, waarin ik tien dagen achter elkaar niet geblogd heb. Voor mij is dat echt een unicum, want dit is nog nooit eerder gebeurd! De afgelopen weken heb ik veel last van mijn rug, buikkrampen en vermoeidheid. Het zorgen voor twee kinderen is voor mij dan eigenlijk al veel te zwaar, laat staan dat ik het bloggen er dan bij kan doen. Ontzettend jammer, want ik mis het direct, maar op dat moment moet ik het gewoon loslaten om mij daar niet ook nog eens down over te voelen.

Eigenlijk komt het er op neer dat ik niet zoveel kan plannen, maar voor mezelf hou ik aan dat ik om de dag een artikel wil plaatsen. Gelukkig komt het ook vaak genoeg voor dat er iedere dag een artikel klaar staat. Kom gewoon iedere dag even langs om te checken voor een nieuw artikel! En weet je, al die leuke reacties op artikelen doen me zoveel goed. Omdat ik minder sociaal contact heb als chronisch zieke (ik kan niet altijd op pad), vind ik het extra leuk om via deze weg reacties te ontvangen en contact te hebben met mijn bezoekers. Jullie zijn leuk!

Ik wil je bedanken voor het lezen en laat vooral een reactie achter!

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.