Review | Florabotanica Balenciaga eau de parfum

Home » Review | Florabotanica Balenciaga eau de parfum

IMG_7188Een luxe parfum die de hele dag blijft hangen? Yes please! Vandaag laat ik je kennismaken met een parfum van het designermerk Balenciaga. Staan ze normaal gesproken bekend om hun kleding en tassen, nu kun je ze van een andere kant beleven. Florabotanica Balenciaga eau de parfum laat je betoveren en neemt je mee naar een verborgen tuin vol met prachtige bloemen. 

Florabotanica Ad Kristen Stewart

Actrice Kristin Stewart is het gezicht van de nieuwe advertentiecampagne die Florabotanica dit najaar heeft geschoten. Het beeld, geschoten door fotograaf Craig McDean, toont Kirsten in het zwart/wit met kleurrijke bloemenranken die haar rug en schouders sieren.

IMG_7178

De doos waar de parfum in zit is een plaatje. Organische vormen die over de verpakking heen lijken te groeien. Een botanische tuin op een stukje papier. Geweldig mooi!

IMG_7184

De flacon zelf is eerder abstract te noemen. Primaire kleuren en zwart/wit komen je tegemoet. Waar het doosje sierlijk en organisch is, blijkt de fles strak en rechte lijnen te bevatten. De flacon is wel een echt couture object. De krachtige, grafische zwart/witte strepen zijn een sterk visueel element die door de hele geschiedenis van de Balenciaga mode heen loopt. Ik heb nog nooit zo’n parfumflesje gezien en dat is goed. Je moet je blijven onderscheiden!

IMG_7199

IMG_7196

Maar dan de geur…dat is toch het allerbelangrijkste! Florabotanica is gebaseerd op een experimentele roos. De geur opent met verfrissende noten van wilde munt die overgaan in een hart met verfijnde Turkse rozen essence waarna het in de basis verwarmd wordt door vetiver en amber.

Hoe ik de geur zelf ervaar, is dat het met een frisse bloemengeur opent. Je ruikt verse bloemen, die net zijn gaan bloeien. Daarna wordt de geur iets sterker en ook poederiger, maar je blijft goed de verse bloemen ruiken. Als laatste ruik ik meer een groene, verse plantgeur. Dat klinkt raar, ik weet het, haha, maar het ruikt echt als een tuin vol met bloemen die net uit de knop zijn gekomen en hun bloemblaadjes openen. Alsof het lente is en alles komt in bloei. Zo gek is de naam Florabotanica dus nog niet ;).

IMG_7201

De geur blijft trouwens enorm goed hangen. Ik heb aan het begin van de dag twee spuitjes opgedaan (wat overigens echt overwhelming was, haha), maar aan het einde van de dag was de geur nog steeds te ruiken. Ik kan niet anders zeggen dan dat Balenciage met Florabotanica een echt kwaliteitsproduct heeft neergezet!

IMG_7203

Florabotanica geeft een luxueus gevoel en dat geeft een vrouw zelfvertrouwen. Hou je van een poederig parfum, met de geur van verse, frisse bloemen en eentje die ook echt superlang blijft zitten? Dan is dit jouw parfum!

Florabotanica is verkrijgbaar bij de geautoriseerde Balenciaga Perfumes parfumerieën en warenhuizen.

Eau de Parfum 30ml – €56,-

Eau de Parfum 50ml – €77,-

Eau de Parfum 100 ml – €107,-

Shower Gel 200 ml – €33,-

Body Lotion 200 ml – €37,-

Ken jij Florabotanica Balenciaga? Lijkt de geur je lekker?

Note: je kunt nog steeds mee doen met de 4 winacties (Remington krultang, twee sieradensets en een Rituals parfum)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.