Beyoncé RISE eau de parfum

Home » Beyoncé RISE eau de parfum

IMG_2699

Beyoncé gelooft dat de kracht van een vrouw van binnenuit komt. Diep van binnen zijn vrouwen een en al individualisme, kracht en schoonheid. Een prachtige uitspraak van Mrs. Carter! Deze grootse en krachtige houding inspireerde Beyoncé tot het maken van haar nieuwste geur, RISE. Nieuwsgierig als ik was testte ik hem uit!

IMG_2701

Parfumeur

Voor de ontwikkeling van deze nieuwe geur werkte Beyoncé samen met Loc Dong, parfumeur bij IFF, om een melange van akkoorden te creëren die een blijvende indruk achterlaat. In deze nieuwe geur gebruikte Beyoncé haar favoriete bloem, de orchidee, en dit keer op een heel bijzondere manier! Toen Dong de zogenoemde Gold Symphony Orchid, ook wel bekend als de koningin der orchideeën, ontdekte in de botanische tuin van IFF, associeerde hij de bloem niet alleen met een geurakkoord, maar ook met een muzikaal akkoord. Hij gebruikte de orchidee als belangrijkste noot in de compositie van de geur. Het duet dat de Gold Symphony Orchid en de gouden abrikoos samen vormen, geeft deze geur persoonlijkheid en kleur.

“De orchidee is het stralende middelpunt van RISE”, vertelt Dong. “De gouden abrikoos zorgt voor een krachtig maar speels statement.” Dong realiseerde zich bovendien dat dit duo niet alleen om geur draaide. De gouden kleur, die kenmerkend is voor RISE, zorgt ook voor een visuele impact. Voor Beyoncé staat de gouden kleur symbool voor licht, optimisme en kracht.

“Het karakter van RISE moedigt vrouwen aan om al die dingen die bij hen horen te omarmen”

 – Beyoncé –

IMG_2696

De flacon

De kleur goud is duidelijk aanwezig in de flacon van RISE. De dop doet me aan New York denken, aan al die wolkenkrabbers waar het vol mee staat. Ook zou je kunnen denken aan koude ijsbergen of een grote kroon die bovenop de fles staat. De vloeistof is goudkleurig en zit in een langwerpige flacon. Wist je trouwens dat deze flacon symbool staat voor Beyoncé’s verlangen en vermogen om overal bovenuit te stijgen? Een leuk feitje! De flacon is een combinatie van gouden accenten en kristalhelder glas, strakke lijnen en ronde vormen. Samen vormen zij een weerspiegeling van Beyoncé’s enorme vastberadenheid en gracieuze vrouwelijkheid.

IMG_2698

De geur

RISE wordt beschreven als een intense, bedwelmende en stralende bloemengeur met topnoten van bergamot uit Italië, gouden abrikoos en basilicumsorbet, hartnoten van Gold Symphony Orchid, fresiabloesem en natuurlijke Arabische jasmijn. Daarnaast bevatten de basisnoten onder andere een herfstachtig houtakkoord, kasjmier, muskus en vetiverextract. Zo zo, dat is een mond vol! Heb je al een adempauze genomen?

IMG_2703

Mijn ervaring

Natuurlijk kunnen ze over het parfum heel veel moois vertellen en beloven, de echte test moet hij nog doorstaan! Als ik de geur op mijn huid spray, opent hij nogal alcholachtig. Niet fijn! Na een tijdje inwerken wordt Rise wat warmer waarin ik goed het houtakkoord en de muskus ruik. Daarna wordt hij iets zoeter door de fresiabloem en iets zwoeler door het vetiverextract. En daarna ruik ik niet zoveel nieuws. Dit is de eerste keer dat ik niet een diepere laag ruik bij een parfum wat ik test. Hij blijft vrij oppervlakkig en ook blijft hij niet lang hangen. Als ik  ’s morgens een paar spuitjes opdoe, ruik ik hem in de middag al niet meer. Zo jammer!

IMG_2707

Conclusie

Ik vind het heel erg jammer, maar ik ben niet zo enthousiast over Beyoncé RISE eau de parfum. De geur begint met een zweempje alcohol, maar daarna breekt de zoete en warme geur door. Op zich een lekkere melange, maar doordat hij niet lang blijft hangen, kun je er niet de hele dag van genieten. Meerdere malen bijspuiten op een dag is zeker een must. Iets wat bij een eau de parfum geur niet zou moeten! Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding niet goed en dat is echt zonde voor zo’n ster als Beyoncé. Ik vind haar vorige geur, Heat The Mrs. Carter Show World Tour eau de parfum (review) een stuk lekkerder en kwalitatief veel beter!

Mocht je RISE eau de parfum aan willen schaffen, dan kun je deze nu kopen bij de drogist en parfumerie.

♡ Eau de Parfum 15 ml – € 18,00 ♡ Eau de Parfum 30 ml – € 26,50 ♡ Eau de Parfum 50 ml – € 37,00 ♡ Body Lotion 200 ml – € 12,50 ♡ Shower Gel 200 ml – € 12,50

Heb jij Beyoncé RISE eau de parfum al geroken? Wat vind jij van haar andere parfums?

Handwritten dislaimer groot liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.