Essence Bloggers’ beauty secrets Vintage Rose eye palette & nail polish by Palmira

Home » Essence Bloggers’ beauty secrets Vintage Rose eye palette & nail polish by Palmira

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 2

Misschien heb je het al een beetje mee gekregen; Essence heeft samengewerkt met vier internationale bloggers en de nieuwe Bloggers’ beauty secrets ontwikkeld. Onze Nederlandse Serena Verbon van Beautylab, Diana zur Löwen van Dfashion (Duitsland), Mary Oliver van Strikeapose (Verenigd Koninkrijk) en Palmira van Beautypalmira (Duitsland) hebben allemaal een eigen palette en nagellak ontwikkeld voor deze editie. Ik ontving het prachtige Vintage Rose eye palette van Palmira en laat je hem uitgebreid zien met swatches en een make-uplook!

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 1

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 7

Vintage rose eye palette by Palmira – €4,99

Laat ik eerst even vertellen wie Palmira is, want ik denk dat zij niet zo bekend is bij het Nederlandse publiek. Palmira komt uit Duitsland en staat bekend om haar geweldig mooie en perfecte make-uplooks. Ze houdt de lezers van haar blog op de hoogte van verschillende make-upstijlen en schrijft beauty reviews op haar eigen blog Beautypalmira.

“Het Vintage rose eye palette van Palmira heeft oogschaduws in glinsterend wit, zacht roze en warme bruine tinten. Het palette wordt aangevuld met een eyeliner en highlighter voor een expressieve oogmake-up. De oogschaduw, eyeliner en highlighter kunnen worden aangebracht met het bijbehorende duokwastje.”

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 3

Het eye palette is gemaakt van karton, wat er erg cute uitziet, maar in de praktijk natuurlijk sneller slijt dan een palette gemaakt van metaal. Maar het blijft een budget palette, dus ik snap de keuze voor dit materiaal. Er zit een spiegel in wat ik een groot pluspunt vind. Ik mis die dingen altijd als ze er niet in zitten! Fijn dus.

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 5

In het palette zit een kwastje met twee verschillende kanten. De ene kant bevat een kwastje van haren en de andere kant een stevig, eyelinerkwastje. Het oogschaduwkwastje is zacht, maar vind ik in het gebruik wat te slap. Het eyelinerkwastje is naar mijn idee te glad en synthetisch, waardoor ik er geen strakke lijnen mee kan zetten. Persoonlijk kies ik er daarom voor om mijn eigen kwasten bij dit palette te gebruiken.

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 4

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 6

In het eye palette zitten vijf oogschaduws, één eyeliner en één highlighter. De eyeliner zit netjes achter een plastic labeltje verstopt zodat het poeder er niet in terecht komt. Het leuke is dat iedere kleur oogschaduw ook een naam heeft. Lekker origineel! En nu de swatches!

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets swatch review

Palmira heeft alle kleuren zelf bedacht en een naam gegeven en ze beschrijft ze zelf perfect! Hier komen ze van links naar rechts:

♥ Shimmer on you  is een parelmoerachtige, witte oogschaduw. Hij is perfect om de wenkbrauwen te benadrukken, op het ooglid of in de binnenste ooghoek.
♥ 
Velvet Rose  is een vrij koele, matte tint roze. Hij is heel geschikt om in de arcadeboog te blenden, of voor op het ooglid.
♥ Charming Mauve is een matte mauve/lila kleur, die je perfect in de arcadeboog kunt blenden of op het ooglid aan kunt brengen.
♥ Hazel Eyes  is een matte lichtbruine kleur. Dit is bij bijna elke look geschikt om de oogschaduw in de arcadeboog te blenden. 
♥ Earth & Love is een mengeling van een bruine, matte oogschaduw en fijne goudkleurige pigmenten. Hij is het meest geschikt op het ooglid, maar kan ook in de arcadeboog worden gebruikt.
♥ Hello glow! is een highlighter of ’topper‘. Deze oogschaduw geeft een prachtig rozekleurig halo-effect. 
♥ Secret Key eyeliner  is een gel-eyeliner in een donkere lilatint. Hij kan ook als eyeshadow base onder donkere oogschaduw worden gebruikt. Hierdoor worden de kleuren intensiever.

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review ooglook 11

Ik ging aan de slag met de verschillende kleuren en maakte een ooglook die ik iedere dag zou kunnen dragen. Zelf ben ik namelijk dol op dit soort kleuren! In de arcadeboog bracht ik de kleur Charming Mauve aan en op het bewegend ooglid de koelroze Velvet Rose. Onder mijn wenkbrauwen depte ik de koele highlighter Shimmer on you en in mijn binnenste ooghoeken bracht ik een klein beetje van de geelroze highligher Hello Glow! aan. Onder mijn ogen trok ik een ‘lijntje’ met de bruingouden Hazel eyes.

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets ooglook review 9

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets ooglook review 10

Omdat ik het ook prachtig vind om highlighter aan te brengen op mijn jukbeenderen (boven de blush),  bracht ik met een highlighterkwast de kleur Hello Glow! aan. Echt waar, dit is een kleur die mij sinds tijden weer helemaal wild maakt! Die kleur geeft zoveel glow aan mijn gezicht, zonder dat het er fake uitziet.

Essence Bloggers beauty secrets nail polish 02 Hello Beautiful! review 1

Hello beautiful nail polish – €1,89

Naast een mooi oogschaduwpalette, heeft Palmira ook een nagellak ontwikkeld om je look compleet te maken. Ze heeft een bijzondere mauve kleur uitgekozen met een rose gold metallic finish.
Essence Bloggers beauty secrets nail polish 02 Hello Beautiful! review 2

Het kwastje is precies goed, hij is namelijk dik genoeg om je nagels op een snelle en makkelijk manier te kunnen lakken. Essence Bloggers beauty secrets nail polish 02 Hello Beautiful! review 3

Nu moet ik zeggen dat ik zelf niet zo’n fan ben van metallic nagellak en dat komt mede doordat ze zo streperig opdrogen. Gelukkig valt dit bij deze nagellak mee, maar hij heeft wel de neiging tot streperig opdrogen. Twee laagjes zijn absoluut een must en dan ziet het er ook goed uit. Een groot voordeel is dat de nagellak heel goed blijft zitten. Ik kan er zeker vier dagen mee vooruit voordat hij lelijk gaat worden.

Essence vintage rose eye palette Bloggers beauty secrets review 8

Conclusie

Het Essence Vintage Rose eye palette is een schot in de roos als je houdt van roze, mauve en bruine kleuren. Het is een palette die je voor iedere dag kunt gebruiken, maar waar wel voldoende afwisseling in zit om verschillende ooglooks mee te creëren. Voor mij is de highlighter Hello Glow! echt de ontdekking in dit palette, hij geeft je namelijk de perfecte, natuurlijke glow.

De Hello beautiful! nail polish heeft een metallic finish waar je van moet houden. De kleur is wel top, want mauve is op dit moment een regelrechte hit. Ook blijf hij goed zitten, waardoor je zeker vier volle dagen kunt genieten van dit lakje.

De Essence Bloggers’ beauty secrets collectie is te koop vanaf juni 2016 en zal dan langzaam in de Kruidvat filialen binnen druppelen. Hij is limited edition, dus wees er snel bij!

Wat vind jij van het Vintage Rose eye palette en nagellak van Palmira? 

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.