Verhaaltjes over mijn kleine hummeltjes

Home » Verhaaltjes over mijn kleine hummeltjes

Verhaaltjes over mijn kinderen beautydagboek

Ik maak wat mee met mijn kids. Vooral nu Winne (de jongste) ook met praatjes maken begint. Maar de grote kletsmajoor in huis is toch wel Jade. Ze kan praten als Brugman en heeft soms erg grappige uitspraken. Vandaag deel ik je de leukste praatjes en momenten van Jade en Winne!

Jade maakt sinds kort veelvuldig gebruik van haar ‘Thomas’ step (je weet wel, van die treinserie). Ze sjeest ermee door het huis en stept er op los. Toen ze de step aan kant zette tijdens het spelen, zei ze: “Ik ga hier even kamperen hoor”. Niet wetende dat ze eigenlijk ‘parkeren’ bedoelde.

Dit jaar is de eerste keer dat er voor Winne een kerstboom binnen handbereik is. Ik dacht dat het wel mee zou vallen met zijn grijpgrage handjes, maar niets is minder waar. Meneertje had al gauw een mooie, rode bal te pakken en was er van overtuigd dat hij er wel eventjes mee kon stuiteren. Ehm…? Dat werd dus scherven opvegen.

Jade houdt absoluut niet van de kou. Toen ze via de gang naar de koude wc ging, vertelde ze dat ze op de wc altijd zo moest brullen. Huh? Ooh..ze bedoelde rillen!

Het maakt me heel gelukkig als Jade en Winne lekker met elkaar aan het spelen zijn. Maar ook hebben ze dikke lol aan de eettafel. Ze zitten tegenover elkaar zodat ik precies aan het ‘hoofd’ van de tafel zit en allebei kan begeleiden met het eten. Gisteren waren Jade en ik een stukje spinaziepizza aan het eten, maar Winne kreeg een gewoon hapje met aardappelen en groente. Daar was hij het niet mee eens en zetten het op een huilen. Jade vond dat blijkbaar zo zielig dat ze van haar eigen bord een stukje pizza pakte en dat heel lief naar haar broertje toeschoof. Moederliefde stroomt dan helemaal door mijn lichaam hoor!

Met twee jonge kindjes die altijd bij je willen zijn heb je nooit privacy. Dat bleek maar weer toen ik eventjes naar de wc moest en uiteindelijk op de wcpot belandde met twee kinderen bij mijn voeten die me met grote ogen aan zaten te staren totdat ik klaar was. Dááháág privémomentje!

Mijn 3,5-jarige dochter is behoorlijk bij de tijd. Zat ik in mijn prille jeugd alleen voor Sesamstraat en was ik beperkt tot Nederland 1, 2 of 3; Jade is van alle gemakken voorzien. Zo heeft ze het al over een spelletje (app) installeren of downloaden. En dan gráág eentje met prinsessen. Ze weet precies hoe mijn telefoon aan en uit moet en hoe ze moet swipen. De jeugd van tegenwoordig…

Ik geef Jade regelmatig een complimentje dat ze er mooi uit ziet met haar ballerinaschoentjes of dat haar haar zo mooi is gevlochten. Niet wetende dat mevrouw ook behoorlijk complimenteus kan zijn. Soms kijkt ze me aan en zegt: “Wat zie je er mooi uit mama!” Aaah…smeltmomentje!

Onze wasmachine was kapot en er kwam een reparateur langs om hem te repareren. Af en toe liep hij via de gang naar buiten om wat onderdelen op te halen uit zijn busje. De deur naar onze woonkamer stond open zodat de reparateur altijd even wat kon vragen tussendoor. Toen toevallig de beste man net langs onze woonkamer liep en er iemand aan de deur kwam, zei Jade: “Mama, is dat de postbode? Is dat papa?” Autsj…de postbode komt inderdaad wel vaak bij ons met pakketjes, maar de postbode is niet ‘Papa’. Of is de postbode tegenwoordig de nieuwe melkman? Whoops..het schaamrood stond op mijn kaken en ik durfde die wasmachinereparateur niet onder ogen te komen.

Vinden jullie het leuk als ik vaker dit soort kleine anekdotes met jullie deel? Laat het me weten in de comments. 

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.