Tips om de eerste schooldag van je kleintje leuker te maken!

Home » Tips om de eerste schooldag van je kleintje leuker te maken!

Rosti Mepal lunchbox schoolbeker drinkfles pop-up review

Het is weer zover; het noorden van Nederland mag weer aan de bak. Of nou ja, die kleintjes moeten nu wel weer eens naar school! Jade heeft nu zo’n 7 weken vakantie gehad en ik merk dat ze echt wel weer toe is om naar school te gaan. Hoewel ze in het begin nog steeds vroeg wanneer ze weer naar school mocht, is het nu toch wel weer spannend om na zoveel weken weer de kleuterklas te betreden. Hoe ik haar eerste schooldag leuker maak? Ik geef tips voor je kleintje om die eerste dag net wat gezelliger te maken!

♥ Wat ik zelf heel belangrijk vind, is om op tijd aan Jade te vertellen dat ze over een paar nachtjes weer naar school toe gaat. De dag van te voren ga ik er uitgebreider op in en vertel haar welke juf er straks bij de deur staat en vraag ik aan haar met welke kindjes ze weer graag wil spelen. Zo weet ze wat ze kan verwachten en kan ze vragen stellen over de dag die gaat komen. Zekerheid en continuïteit vind ik voor Jade heel belangrijk en ik wil haar een zo’n goed mogelijk gevoel meegeven. Het is toch spannend voor een vierjarige om zich weer in een volle klas te bevinden na zo’n lange tijd.

♥ Het weekend voordat de school weer begint blijven we als gezinnetje lekker thuis. Natuurlijk doen we wel even boodschapjes enzo, maar het is fijn om rustig het weekend door te brengen zodat ze thuis even weer helemaal kan settelen en zich in een veilige, stabiele omgeving bevindt voordat het drukke schoolleven weer van start gaat. Spelletjes doen, lekker knutselen en gewoon even weer het ritme oppakken met vaste tijden dat dingen gebeuren. De vakantie is toch vaak wat vrijer en je bent vaker van huis zonder dagschema en dan is het fijn om lekker knus thuis te zijn. Dit klinkt misschien dramatisch, maar de vaste structuur weer oppakken geeft kinderen een fijn, geborgen gevoel. Straks moeten we weer iedere dag ‘afscheid’ nemen op school en dat kan voor zo’n kleintje best even slikken zijn. Quality time staat voorop!

Rosti Mepal Frozen lunchset review

♥ Zo’n eerste schooldag blijft natuurlijk even spannend voor je kleuter, maar je kunt ze zeker blij maken met een leuke verrassing in hun schooltasje. Omdat ik het zelf ook wel weer wennen vind om Jade straks weer iedere dag te moeten ‘missen’, wilde ik haar graag iets leuks meegegeven zodat ze het extra naar haar zin zou hebben. Zoals je misschien wel weet is de film Frozen – en dan met name de figuren Anna & Elza – mateloos populair in de kleuterklassen. Het is Frozen voor en Frozen na. Nu had ze al een mooie schooltas van ons gekregen toen ze in april voor het eerst naar school ging, maar dit keer heb ik haar verrast met een hele leuke lunchset!

Rosti Mepal Frozen lunchbox review

Ik koos voor een Rosti Mepal lunchbox omdat ik weet dat deze heel erg sterk zijn. Daarnaast wil ik graag dat het plaatje zo lang mogelijk op het deksel blijft zitten en ik ga er vanuit dat deze behoorlijk wat kan hebben! Rosti Mepal schoolbeker en drinkfles pop-up review

Omdat Jade op de ‘lange’ dagen een fruitpauze en een lunchpauze heeft, geef ik haar altijd twee bekers mee. Een drinkbeker met melk en een pop-up drinkfles met water. Zo weet ik dat ze genoeg drinkt en de bekers altijd kan bij laten vullen door de juf. En dat is natuurlijk hartstikke leuk met je lievelingenfiguren Anna & Elza!

♥ Zo’n leuke lunchset vraagt er natuurlijk om, om gevuld te worden met lekkere, gezonde dingen voor je kindje! Maak bijvoorbeeld voor de fruitpauze een lekkere fruitspies en rijg daar stukjes ananas, aardbei en druiven aan zodat het een tropische uitstraling krijg. Heerlijk om zo te ‘snoepen’ in je fruitpauze. Voor de lunch? Maak lekkere speltbammetjes met ham en rucola voor een extra bite of kies voor kaas met een heel dun laagje Marmite (vegetarische kruidenpasta). Jade is hier dol op en eet het graag!

Jade was zo ontzettend blij en enthousiast toen ik haar de lunchset gaf, dat is echt goud waard! Ze zingt en danst iedere dag met de liedjes van Frozen mee, dus ze is een grote fan. Zo begint ze haar eerste schooldag na de vakantie met een positief en fijn gevoel! Als moeder zijnde kan ik daar alleen maar heel gelukkig van worden :).

Hoe maak jij jouw eerste schooldag/werkdag een tikkie leuker voor jezelf of kindje?

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.