Over mijn zoon Winne die zo van buiten spelen houdt

Home » Over mijn zoon Winne die zo van buiten spelen houdt

Winne zandbak

Winne is mijn jongste kind. Hij is om precies te zijn 1 jaar en 8 maanden en gaat als een kleine dreumes door het leven. Hij lijkt het vrolijkste kind op aarde te zijn, want met zijn charmante glimlach tovert hij bij iedereen een lach op het gezicht. Ook al is hij relatief gezien nog maar kort in mijn leven, hij maakt mij iedere dag zielsgelukkig. Natuurlijk heeft hij ook nog een zus die zijn beste speelmaatje is, maar vandaag vertel ik je meer over mijn zoon Winne!

Vorig jaar Maart kwam Winne ter wereld in het ziekenhuis. Een thuisbevalling was niet aan de orde omdat ik vanwege medische redenen in het ziekenhuis moest bevallen. Er was afgesproken dat ik mocht komen zodra de weeën begonnen. Ik ging dan ook keurig op tijd naar het ziekenhuis toen die helse pijnen hun intrede deden. Een bevalling is natuurlijk nooit een pretje, maar in vergelijking met mijn eerste bevalling, was deze heel goed te doen, haha. Het was voor mij dan ook een hele overwinning dat ik deze zonder pijnbestrijding deed. Daar ben ik toch wel een beetje trots op! Zeker als je de eerste keer zoveel pijn hebt gehad, is het fijn om te ervaren dat een bevalling ook anders kan zijn en veel beter is vol te houden. Winne werd zelfs na 5 minuten persen geboren, wat ontzettend snel is voor bevallingsbegrippen. Geen complicaties en een kerngezonde zoon! Ik was me toch een partij trots toen hij in mijn armen lag! Dat gevoel is zo magisch en bijzonder, dat ik er nog met enige regelmaat met veel vreugde aan terug denk.

En dan….dan is hij in een keer alweer ruim anderhalf jaar oud. Ik kan het nog steeds niet geloven dat het kleine hummeltje wat op mijn borst lag, nu zo ijverig bezig is om zoveel mogelijk te leren. Vandaag verbaasde hij me zelfs door helemaal zelfstandig de DVD-speler op play te zetten. Whut?? En dat hij grappen uithaalt door geluidjes te maken die ik dan na moet zeggen, we gieren het dan samen uit! Ik heb zoveel lol met dat ventje, hij is gewoon mijn beste kaboutervriendje. Momenteel is hij helemaal into het tekenen met krijtjes. Zodra we klaar zijn met fruit eten in de ochtend, loopt hij zelfverzekerd naar de lade met tekenspullen. Hij begint dan een beetje te morren en te mopperen dat de spullen gepakt moeten worden. Hij praat nog niet zoveel, maar iets duidelijk maken kan hij maar al te goed!

Net zoals hij vanmorgen zelf aangaf dat hij naar buiten wilde. Winne is dol op buitenspelen en vind het overgooien met de bal prachtig. Hij begint dan tegen de buitendeur te duwen en maakt wat bromgeluidjes. Het teken voor mama dat de deur naar buiten open moet! Haha, snel het jasje en de laarsjes aan en gaan! Zo vermaakt hij zich prima in de zandbak, in het speelhuisje en lekker gooien met de bal. En iedere keer weer die geweldige glimlach. Helemaal mijn ventje! Blokkentorens bouwen vindt ‘ie’ geweldig, maar omgooien misschien zelf nog wel leuker! Ook danst hij al mee op muziek en hij maakt de gekste moves, lachen joh! Helaas wel op K3, want zijn zus Jade is momenteel helemaal fan. Haha, we zullen eens harde hardrockmuziek opzetten voor ‘m, lekker mannelijk ;).

Het praten komt steeds meer, hij kan nu een paar woordjes zeggen zoals ‘klaar!’, als hij bijvoorbeeld zijn kleertjes aan heeft of als het eten op is. En ‘klap klap’ als we in de handen klappen. Verder gaat het enorm goed met hem en groeit hij goed door.

Ik ben zo trots en gelukkig met mijn ventje, hij maakt mij en ons gezinnetje helemaal compleet.  Daarnaast voel ik me heel gezegend met zo’n gezond kereltje die bovendien ook nog eens hartstikke vrolijk is!

Ik hoop dat je het leuk vond om iets meer over Winne te lezen!

Handwritten liefs liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.