Kids | Wanneer mag een kind oorbellen?

Home » Kids | Wanneer mag een kind oorbellen?

Wanneer mag een kind oorbellen

Een vraag die me al een hele tijd bezig houdt, is de volgende; wanneer mag een kind oorbellen? Jade is inmiddels 7 jaar en al sinds ze 5 jaar is, stelt ze me de vraag of ze ook oorbellen mag. Persoonlijk vind ik deze leeftijd nog te jong, maar er zijn natuurlijk al heel veel kindjes die ze nu al wel hebben. Ik vertel je meer over wanneer ik denk dat een geschikte leeftijd is voor het schieten van oorbellen.

Vanaf welke leeftijd schiet een juwelier gaatjes?

Hier kan ik kort over zijn; dat verschilt per juwelier. Sommige schieten pas vanaf 6 jaar, maar ik weet dat Lucardi (Emmen) het al vanaf 6 maanden oud doet. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier wel van schrik! Het is een klein mensje die nog totaal geen mening kan geven over wat hij/zij wel of niet mooi vindt. Daarnaast ‘beschadig’ je toch de huid van een teer wezentje. Je creëert een wond die verzorgd moet worden en daarnaast geeft het natuurlijk wel even pijn voor een baby.

Wat is een geschikte leeftijd voor het schieten van oorbellen?

Dit artikel is natuurlijk gebaseerd op mijn persoonlijke mening. Het is een keuze die ik zelf voor mijn kind maak. Het is dan ook niet de bedoeling om iemand voor het hoofd te stoten, want de meningen zijn zeer uiteenlopend hierover.

Kijk ik hier met mijn persoonlijke visie naar, dan vind ik dat het schieten van oorbellen bij baby’s eigenlijk niet zou mogen. Stel je eens voor dat je bijvoorbeeld de navel van je zes maanden oude baby zou piercen. Dan vinden we dat waarschijnlijk allemaal belachelijk. Maar als we datzelfde gaatje nu door het oorlel van een baby schieten, is het ineens veel normaler.

Ik denk dat we goed moeten beseffen dat het gaatje dat geschoten wordt, eigenlijk een wondje is dat verzorgd moet worden met ontsmettende lotion. Dit kan best prikken bij het oortje (om dan nog niet eens te spreken over de kans op ontsteking). Ook heb ik veel verhalen gelezen over dat het oorknopje bij zeer jonge kinderen (onder de vier jaar) kan prikken in de huid van je hals. Vooral met het slapen kan je kindje hier natuurlijk last van hebben.

Wanneer mag een kind oorbellen?

Ik denk dat Jade op dit moment daarom ook nog even moet wachten. Zelf kreeg ik mijn oorbellen toen ik 10 jaar was. Je kunt dan beslissen of je oorbellen echt wel graag wilt en kunt beter inschatten of het pijn gaat doen en of je de gaatjes goed kunt verzorgen. Daarnaast vind ik het toch best een eng idee om met oorbellen rond te lopen als je als kind veel (buiten) speelt en er kans is dat ze met haar oorlellen ergens tegen aan schuurt of blijft haken. Dat doet behoorlijk pijn!

Misschien dat ik hier een beetje ouderwets in ben, maar jonge meiden hebben deze opsmuk nog echt niet nodig. Ze zijn zo mooi en puur van zichzelf, dat ik er liever voor kies haar nog even te laten wachten voor deze gezichtsversiering totdat ze tien is.

Hoe denk jij erover? Vanaf hoe oud vind je dat een kind oorbellen zou mogen laten schieten? En wat zijn je beweegredenen?

 

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.