Kids | Waarom wij kozen voor de jongensnaam Winne

Home » Kids | Waarom wij kozen voor de jongensnaam Winne

Jongensnaam Winne

Een naam kiezen voor je kindje is ontzettend persoonlijk. Het is dan ook iets waar ik en Martijn goed over na hebben gedacht. Omdat wij met regelmaat te horen krijgen dat ze de naam van onze zoon Winne nog nooit eerder hebben gehoord of vragen wat het betekent, schrijf ik vandaag weer eens een persoonlijk artikel waarom wij voor deze jongensnaam hebben gekozen en hoe wij erop kwamen!

Ik zat gewoon tv te kijken

Laten we even terug in de tijd gaan. Het was zo’n 16 jaar terug dat ik voor de tv zat en naar een muziekprogramma keek. Martijn en ik waren toen nog niet samen, ik denk dat ik een jaar of 19 was. In de show passeerden een hoop mensen de revue, maar toen verscheen er een vriendelijke, vrolijke jongen met de naam Winne. Een naam die ik nog niet eerder had gehoord, maar waarvan ik gelijk dacht; “Jee, wat een toffe naam!”

Jaren gingen voorbij, maar die naam is me altijd bij gebleven. Toen Martijn en ik bij elkaar kwamen toen ik 22 was, dachten we (vanzelfsprekend) nog niet aan kinderen. Maar toen we vijf jaar samen waren, kregen we ons eerste kindje; een dochter! We wisten al vrij vlot dat het een meisje gingen worden, maar toch hielden we een jongensnaam achter de hand. En ja hoor, dat was dus de naam Winne.

Bij mijn tweede zwangerschap voelde alles anders. Dit moest gewoon een jongetje zijn! En dat bleek ook zo te zijn. We hebben nog wat andere namen door ons hoofd laten gaan, maar toch bleek dat het steeds niet helemaal te zijn. Het moest dus echt Winne zijn!

Betekenis

Maar misschien wil je ook weten wat de naam nu betekent? Als ik dit opzoek kom ik uit op ‘vriend’. En dat vind ik eigenlijk wel een hele mooie betekenis. Verder lees ik dat een ‘Winne’ van sporten houdt, een krachtige en stoere naam is, een lieve voornaam is en dat hij creatief, sociaal en zorgzaam is. Het grappige is dat dit ook echt het geval is bij mijn zoon!

Wij zijn in ieder geval nog altijd heel blij met de keuze van deze jongensnaam. Het is een naam die niet veel voorkomt, maar niet heel moeilijk uit te spreken is of altijd verkeerd wordt geschreven. Ik vind het een krachtige, stoere, maar toch vriendelijk naam.

Weet jij stiekem diep van binnen al hoe jij je kinderen gaat noemen? Of als je moeder bent; hoe ben jij op de naam van je kinderen gekomen? 

Veel liefs,

Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.