Mind matters | Waar het nu allemaal echt om draait

Home » Mind matters | Waar het nu allemaal echt om draait

large

Soms heb ik even genoeg van alle beauty, make-up en wishlists. De ene volgt de ander op en de lijst wordt langer en langer. Mooie foto’s glimmen je tegemoet en je voelt van binnen: ‘Hebben, hebben, hebben!’. Totdat het op een gegeven moment niet zo lekker meer voelt. Het consumeren gaat vervelen. Want gaat het daar nu echt om? Word je daadwerkelijk gelukkig van al deze materialistische dingen?

Ik ben dol op fashion en beauty; van jongs af aan had het mijn interesse. Ik ben creatief, hou van zingen, ben altijd bezig met dingen mooi te maken en te stylen. Zeg maar gerust dat het een hele grote hobby en passie van mij is. Maar soms kan het aan je knagen; “Ben ik oppervlakkig, kijk ik alleen maar naar hoe dingen mooier kunnen?” Ik wil (en kan) er gewoon niet altijd mee bezig zijn en gelukkig hoeft dat ook niet. Hoe verleidelijk en mooi alles ook lijkt, het is niet alles wat telt in de wereld. Ik kan enorm blij worden van een nieuwe Chanel parfum of het nieuwe Urban Decay Naked 3 palette. Want oh, ik kan niet zonder! En als je veel blogs leest, kun je haast het idee krijgen dat je niet meetelt als je niet ook dat nieuwe product hebt. We zitten elkaar allemaal op te hitsen voor dat ene geweldige item. Huppakee, ermee op de wishlist. Kwijlen, kwijlen en dan toch uiteindelijk kopen. Yeah, missie geslaagd. We hebben weer geconsumeerd! Even die rush en je gelukkig voelen. Kan het voor sommige misschien een verslaving zijn?

makeup

Het lijkt wel of iedere blogger er tegenwoordig perfect uit moet zien. Niet geheel onlogisch, want het is leuk om naar mooie mensen te kijken. Maar het is ook leuk om naar the girl next door te kijken. Wat doet zij met fashion en make-up. Wat een inspiratie! En gelukkig zijn we ook niet allemaal perfect. Dat maakt bloggers zo leuk! Mijn eigenwaarde stijgt veel meer als ik een mooie, volle meid zie die haar kleding met zelfvertrouwen draagt en uitstraalt dat ze gelukkig is met zichzelf. Net als iemand die zo groot is als Klein Duimpje of dat lieve, verlegen meisje die niet zo’n mooie huid heeft. Zij durven zich te laten zien, wie ze ECHT zijn. Geen make-uplaag, maar echte meiden. Ik ben ook niet perfect, ik heb bijvoorbeeld geen egale huid van mijzelf. Ik heb namelijk een pigmentatiestoornis (sommige plekjes in  mijn hals zijn witter dan de rest, maar heb dit ook op mijn polsen en ellebogen) en ik schaam me er niet voor. Ik kan er niks aan veranderen, dus dat heeft geen enkele zin, haha!

Een goede balans hierin hebben is een must wat mij betreft. Ik besta niet alleen uit de liefde voor (misschien oppervlakkige?) uiterlijkheden. Ik heb nog meer interesses zoals het lezen van een mooi boek, het nadenken over het leven, het er zijn voor mensen of het creëren van ideeën. Beauty is maar een deel van mij en gelukkig is mijn blog niet alleen maar een visueel onderdeel. Ik mag schrijven, fotograferen EN met beauty bezig zijn. En ik heb een leven naast al dat uiterlijke vertoon. Ik denk dat dat heel belangrijk is, niet alles is beauty en buitenkant. Het innerlijk is echt wat telt! Dus als er weer eens een te gek, gaaf, superinteressant en mooi, niet te missen product voorbij komt; denk twee keer na en laat je niet altijd verleiden door dat mooie buitenkantje ;).

Hoe denk jij over beauty & de buitenkant? 

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.