Mega review MUA make-up + festival make-uplook

Home » Mega review MUA make-up + festival make-uplook

Makeup academy MUA review

Een tijdje terug maakte ik kennis met een paar hele leuke en nieuwe producten van MUA – oftewel Makeup Academy. Dit Engelse merk staat bekend om haar budget prijzen en trendy producten, helemaal van nu dus! Gelukkig is dit merk gewoon bij Kruidvat te koop en laat ik je de swatches en een make-uplook zien.

Makeup academy MUA poptastic eyeshadow palette review 1

Makeup academy MUA poptastic eyeshadow palette review 2

Poptastic palette – €5,99

Dit palette bevat 12 verschillende kleuren in zowel matte als glanzende tinten. De kleuren zijn fel en beloven goed gepigmenteerd te zijn. Dat klinkt fijn! En het palette is ook nog eens perfect voor festivals. Je kunt er, aan de kleuren te zien, een behoorlijk creatieve look mee maken. Zou dit palette mooie swatches opleveren?

Makeup academy MUA poptastic eyeshadow palette review swatch 1

Jazeker! Op de eerste en bovenste rij zie je van links naar rechts: Pizzaz Purple, Cool Cyan, Little Sizzle, Electric Purple, Gold Mine en Blue Suede. Dit begint al goed!

Makeup academy MUA poptastic eyeshadow palette review swatch 2

Op de tweede, onderste rij zie je: Jade Jazz, Cherry Sour, Atomic Aqua, Shocking Pink, Crystal Blue en Sonic Blue. Dit is toch geweldig te noemen?! Ik vind de kleuren heel goed naar voren komen en je kunt met een enkele veeg dit prachtige resultaat behalen. Dit vraagt zeker om een ooglook, die je verderop in het artikel kunt bekijken.

Makeup academy MUA Lash Boom volume & length mascara review 1

Makeup academy MUA Lash Boom volume & length mascara review 2

Lash Boom Volume & Length mascara – €4,99

Deze mascara in een paarse, dikke huls belooft je wimpers te vergroten en een spectaculair valse wimper effect te geven. Hij definieert je wimpers en geeft ze volume. Het borsteltje heeft op het puntje een soort bolletje zitten om alle haartje mee te kunnen pakken. Ik ben erg benieuwd of dit fijn voor mij gaat werken. Kom maar op!

Makeup academy MUA poptastic eyeshadow palette ooglook

Lengte geeft hij zeker! Ik ben niet kapot van de volume, maar ik moet zeggen dat mijn wimpers mooi gekruld zijn (en blijven!) en veel lengte gekregen hebben. Dat is zeker een pluspunt. Separeren doet hij niet als de beste, maar ik kan er mee werken. Toch wordt dit niet een grote favoriet en dat is mede doordat hij wat hard opdroogt, wat ik persoonlijk niet zo’n lekker gevoel vind.

Dit is trouwens ook de ooglook die ik met het Poptasic palette maakte. Ik gebruikte diverse kleuren om er een vrolijk geheel van te maken. Je zou het haast een soort regenboogooglook noemen!
Makeup academy MUA blusher shade 1 review 1 Makeup academy MUA blusher shade 1 review 2

Blusher shade 1 – €2,49

Deze blush verbetert volgens MUA je teint en is goed te blenden. Je creëert hierdoor zachte, maar mooie appelwangetjes voor in de zomer. De kleur heet shade 1, niet heel origineel, maar ik kan hem het beste omschrijven als een lichte koraaltint. Erg mooi!

Makeup academy MUA blusher shade 1 review swatch 1

Wel vroeg ik me even af of hij niet te licht zou zijn voor mijn huid, maar op de foto’s onder aan het artikel kun je zien hoe de blush op mijn huid uitpakt. Best goed eigenlijk! De pigmentatie is hier trouwens ook erg in orde. Hij geeft veel kleur af zonder teveel op je wangen te overheersen.
Makeup academy MUA nail polish Pistachio Ice Cream review 1

Makeup academy MUA nail polish Pistachio Ice Cream review 2

Nail Polish in Pistachio Ice Cream – €1,99

MUA brengt met deze Nail Polish een nagellak uit die budget combineert met een enorme kleurkeuze. Er zijn vele kleurtjes te krijgen en deze mintgroene nagellak heeft de leuke naam Pistachio Ice Cream. Ik vind dit de perfecte zomerkleur en hou dan ook enorm van zo’n fris kleurtje.

Makeup academy MUA nail polish Pistachio Ice Cream review swatch 1

Maar helaas ben ik niet zo te spreken over de uitwerking ervan. De lak is nogal dik en brengt vrij streperig aan. Op de foto lijkt het mee te vallen, maar het ziet er echt niet mooi uit. Ook chipt hij erg snel en heb ik hem de volgende morgen er direct afgehaald. Echt jammer!

Makeup academy MUA Mosaic Bronzer Sunkissed Glow shade 2 review 1

Makeup academy MUA Mosaic Bronzer Sunkissed Glow shade 2 review 2

Mosaic Bronzer in Sunkissed Glow – €3,99

Deze bronzer ziet er prachtig uit met het leuke mozaïek patroontje. Het ziet er bijzonder uit en ik word gelijk verleid tot het proberen ervan. Er zitten verschillende kleuren in het doosje en ben erg benieuwd wat voor effect het aan mijn gezicht gaat geven.

Helaas ben ik vergeten om foto’s te maken van de swatch en ga ik je gewoon vertellen wat voor effect hij heeft! Bij een bronzer denk je in eerste instantie aan een bruine tint, maar in dit geval is de kleur (als je alle blokjes bij elkaar swatcht) eerder mauve. Hij neigt naar de oudroze/paarse kant. En dat is nou net niet wat ik in een bronzer zoek. Wel staat hij prachtig onder je jukbeenderen, precies op de plek waar je meestal contourt. Daar vind ik hem perfect voor, maar om de rest van je gezicht op te warmen, vind ik hem niet geslaagd.

Makeup academy MUA lip switch matte shine-duo review 1

Makeup academy MUA lip switch matte shine-duo review 2

Lip Switch Matte Shine Duo in Hot Fuchsia

Dit is een hele interessante lipcombinatie! Dit product bevat namelijk een matte èn een glanzende kant. De lipstick heeft een matte finish en de lipgloss een glanzende. Je kunt ze apart van elkaar dragen, maar ook samen. Ik vind dit erg leuk bedacht!

Hot Fuchsia is – zoals de naam al doet vermoeden – een felle roze kleur. Je moet er van houden, maar ik moet zeggen dat zo’n kleur haast iedereen staat. Je valt in in ieder geval goed op.

Makeup academy MUA lip switch matte shine-duo review swatch 1

Links zie je de glanzende lipgloss en rechts de matte, maar toch hydraterende lipstick. Hieronder kun je de lipstick op mijn lippen zien en zie je ook gelijk de complete make-uplook!

Makeup academy MUA lip switch matte shine-duo review matte look

Ik draag hier alle producten uit dit artikel, met op mijn lippen de matte lipstick. Makeup academy MUA lip switch matte shine-duo review glanzende look

Hier draag ik de glanzende lipgloss erover heen en zie je dat de kleur nog intenser en dieper wordt. Heel erg mooi! Het geeft mijn lippen nog meer aandacht en voor een keertje is dat best leuk.

Conclusie

De MUA producten zien er erg vrolijk uit en ik was reuze benieuwd naar deze festivallijn. Mijn favorieten zijn absoluut het Poptastic palette vanwege de gigantisch goede pigmentatie en de blush omdat hij zo mooi fris van kleur is en perfect bij mijn teint past. Zelf zou ik niet zo gauw gaan voor de nagellak doordat hij wat streperig is en gauw chipt en Lash Boom mascara zou ik ook niet aanraden. Dit omdat hij nogal hard opdroogt en ik dat persoonlijk geen fijn gevoel vind.

De MUA producten zijn te koop bij Kruidvat en in de MUA onlineshop.

Welk MUA product spreekt jou het meeste aan? 

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf of merk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.