Wat geef jij uit aan cosmetica en huidverzorging?

Home » Wat geef jij uit aan cosmetica en huidverzorging?

Je hebt van die echte budgetqueens en andere vrouwen geven het liefste hun hele maandsalaris uit aan beautyproducten. En weet je, je mag het lekker allemaal zelf weten! Ik ben al jaren fan van cosmetica en ik word nog altijd blij van die perfecte kleur lipstick of prachtig glanzende blush. Wat ik er zelf aan uitgeef? Tsja..dat zal ik je vertellen!

Ik heb beauty al vanaf dat ik een tiener was ontzettend leuk gevonden. De tips en tricks die ik kon vinden in de Tina of Yes (ken je ze nog?) vond ik heel interessant en ook toen er een programma van Thijs Willekes op de tv kwam, was ik een trouwe kijker.

Mijn echte interesse in make-up kwam zo rond het jaar 2009. Ik zat toen veel thuis door mijn ziekte en kreeg huidproblemen die ik op internet wilde opzoeken. Zo kwam ik terecht op een beautyblog en ging het balletje rollen. Ik volgde wat huidtips op en mijn huid verbeterde aanzienlijk. Dit werkte!

Ik kwam het ene leuke product na het andere tegen en begon me steeds meer te verdiepen in mooie make-upcollecties en verzorgingsproducten. Zeker omdat ik een gevoelige en droge huid heb, was het voor mij lastig om de juiste producten te vinden en zo kon ik makkelijk reviews opzoeken.

En dan kan ik je gelijk gaan vertellen dat ik aan make-up of verzorging wel wat meer uitgeef dan ik zou willen. Door mijn gevoelige huid kan ik niet overal tegen en kom ik vaak terecht bij de wat duurdere merken.

Zo hou ik enorm van Clinique, die speciaal is gemaakt voor mensen die gauw allergisch reageren op make-up en verzorging. Ik kocht mijn eerste foundation van Clinique en ik ben nog steeds heel erg tevreden over dit merk. Maar…dit merk kost aanzienlijk meer dan een merk zoals Essence of Catrice. Daar staat tegenover dat ik kwaliteit voor mijn huid koop en waar mijn gezicht niet onder lijdt.

Ook aan huidverzorging besteed ik wat mijn huid waard is. Ik kan echt niet tegen alle crèmes en smeersels en daarom kom ik vaak uit bij The Bodyshop voor bodybutters voor mijn lichaam. En ik heb vaak ook geen andere keuze. Gelukkig heb ik een fijne lijn ontdekt voor mijn gezicht van Yves Rocher (Sensitive Végétal) die ook nog eens goed betaalbaar is. Dat zijn nog eens leuke ontdekkingen!

Goed, laten we op een rijtje zetten wat ik besteed. Ik heb alles berekent per maand. Het kan namelijk zijn dat een dagcrème €10,- kost, maar dat ik er twee maanden mee doe. Dan breng ik alles terug naar wat het per maand kost.

♥ Gezicht: dagcrème, serum en vaseline voor droge plekjes. Ik kom dan neer op €10,- per maand.

♥ Lichaam: vaseline, bodybutter. Dit kost mij zo’n €6,- per maand.

♥ Make-up + producten om het te verwijderen: omdat ik veel voor mijn blog ontvang, hoef ik niet veel aan te schaffen. Toch heb ik zo mijn favorieten omdat ik rekening moet houden met mijn gevoelige huid, maar deze hoeven niet vaak vervangen te worden. Natuurlijk koop ik wel eens een leuke nieuwe kleur lipstick of wil ik een limited edition product kopen voor mijn blog, maar losstaand van dat denk ik dat het gemiddeld genomen zo’n €10,- a €15,- per maand is.

Dat is eigenlijk wat ik zelf uitgeef aan beautyproducten! Ik ben gezegend dat ik veel mag uitproberen voor mijn blog en ik daardoor heel goed weet wat wel en niet bij mijn gevoelige huid past. Zo ontdek ik veel nieuwe dingen waar ik tegen kan en dat is heel fijn!

Aan parfum geef ik trouwens geen geld uit, ook hier heb ik al een aardig voorraadje van opgebouwd die ik heb gekregen (verjaardag, blog) , waardoor ik iedere dag lekker kan ruiken :).

In totaal zit ik op een bedrag van gemiddeld €31,- per maand aan beautyproducten. Mijn producten zijn duurder dan gemiddeld door mijn gevoelige huid, maar het is het waard. Anders krijg ik jeuk, roodheden of last van eczeem en dat is iets wat ik niet wil. Mijn huid moet lekker aanvoelen en rustig zijn!

Nu ben ik heel benieuwd naar wat jij gemiddeld per maand uitgeeft aan make-up en huidverzorging. Kies jij voor budget of voor wat duurdere producten? En waarom? 

Liefs Liset

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.