Biologische en vegan make-up van INIKA organic

Home » Biologische en vegan make-up van INIKA organic

INIKA is een merk waar ik je absoluut kennis mee wil laten maken. Waarom het er zo uitspringt voor mij? Omdat INIKA een cosmeticamerk is die 100% natuurlijk is, mineraal, botanisch, vegan, dierproefvrij en daardoor geschikt is voor alle huidtypes. Het is ’s werelds eerste, gezonde make-upmerk waar je meer van wilt weten!

INIKA organic

INIKA is van oorsprong een Australisch merk die opgestart werd in 2006. Het is sinds die tijd uitgegroeid tot een wereldwijd gecertificeerd biologisch make-upmerk. INIKA vindt kwaliteit van hun producten erg belangrijk en dat zie je terug in het feit dat de ingrediënten die gebruikt worden ethisch verantwoord zijn, natuurlijk en afgeleid van plantaardige of minerale stoffen.

INIKA staat voor haar visie; ze geloven erin dat beauty uit gezondheid voortkomt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het merk daarom ook make-up wil creëren die gezond is voor je huid, die van hoge kwaliteit is en waardoor je je goed over jezelf voelt. Gezonde make-up die nooit dier of mens zal schaden.

Ik ontving vier producten van dit prachtige, biologische en vegan merk en die laat ik je graag zien!

INIKA Baked Mineral Illuminisor (8 gr.) – €36,-

Dit geweldige, glanzende pareltje is de Baked Mineral Illuminisor. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een highlighter. Het is gebakken op een terracotta tegel in Toscane (Italië) en daarmee krijg je ook nog eens een prachtig achtergrondverhaal mee bij dit product!

De Baked Mineral Illuminisor is een lichtgewicht highlighter en gemaakt van minerale poeder die je een subtiele, maar op te bouwen glans geeft aan je gezicht. Je kunt dit aanbrengen op je wangen, voorhoofd, jukbeenderen of decolleté.

In de verpakking lijkt hij nog enigzins roze uit te pakken, maar op mijn huid geeft hij een subtiele glans. Hij is zeker niet opvallend, maar juist natuurlijk en daardoor geschikt voor je dagelijkse make-up.

Hierboven heb ik hem aangebracht op mijn jukbeenderen. Ik was bang dat je hem niet op mijn gezicht terug zou zien op de foto, maar toch zie ik een mooie glans boven mijn blush verschijnen. Nou, dat is hem hoor!

INIKA Certified organic Brow Pencil (1,2 gr.) – €18,-

Ah, dit is een leuk product! Het ziet er zo mooi uit in de zwarte verpakking met gouden accenten. Heerlijk luxe! De Brow Pencil vormt en definieert je wenkbrauwen met een natuurlijk, blijvende kleur die geen was bevat. Dit voorkomt dat je zo’n vettig gevoel krijgt op je wenkbrauwen.

De Brow Pencil is te koop in drie kleuren; Blonde Bombshell, Brunette Beauty en Dark Brunette. Ik test hier Brunette Beauty!

Brunette Beauty is een middenbruine kleur met een warme ondertoon. Helaas ben ik bang dat deze kleur niet bij mijn zwarte wenkbrauwen past, maar we zullen zien!

Op de dop zit ook een spooly, handig! Deze gebruik ik zelf nooit (ik heb veel te lange wenkbrauwhaartjes), maar is wel ideaal voor wenkbrauwen die niet zo dik zijn als die van mij.

Hier zie je goed dat de kleur een warme ondertoon heeft, maar ook een goede pigmentatie. Zonder hard te hoeven drukken, krijg ik een prima kleurafgifte. Pluspunt!

Dit zijn mijn wenkbrauwen zonder dat ik iets heb gebruikt.

Hier heb ik de ‘lege’ plekjes wat proberen op te vullen, maar ik zie al direct dat dit geen match is met mijn kleur wenkbrauwhaartjes. Jammer, maar dat neemt niet weg, dat ik dit wel een heel fijn wenkbrauwpotlood vind in gebruik. Ik heb alleen een andere kleur nodig.

INIKA Certified organic Lip Glaze (5 ml) – €21,-

Deze Lip Glaze ziet er al gelijk uit als een kleurtje die goed bij me zou passen. En velen met mij denk ik! Cinnamon is een kleur die iedereen wel goed zou staan. De Lip Glaze is een high shine lipgloss die je lippen hydrateert en ze beschermt.

Qua verpakking ziet het er ook goed uit. De kleuren zwart en goud doen het gewoon heel goed!

De kleur dekt prima en ik merk ook gelijk dat Cinnamon een oudroze kleur is met een soort metallic, gouden effect. Er zit een zweempje goud doorheen wat hem extra speciaal maakt. Breng ik hem aan op mijn lippen dan merk ik dat hij mooi dekt en vooral niet plakt! Dat vind ik echt een voordeel, want anders zou ik hem er gewoon niet meer bij pakken. Nu wel!

Als je de kleur op mijn lippen wilt zien, dan moet je even door scrollen naar beneden, daar staat mijn volledige make-uplook!

INIKA Vegan Mascara (3,5 gr.) – €27,-

Dan laat ik je als laatste de mascara zien. De Vegan Mascara zegt het natuurlijk al; deze is gemaakt zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten en is volledig dierproefvrij. Het is een mascara die van minerale ingrediënten is gemaakt en daardoor geschikt voor gevoelige ogen.

Hij belooft je langer uitziende wimpers te geven (één laagje) en daarnaast ook nog eens dikkere wimpers (twee laagjes).

Nu heb ik de mascara natuurlijk getest en langere wimpers geeft hij me zeker. Vollere wimpers? Dat helaas niet. Ze staan vrij ‘alleen’ naast elkaar en normaal gesproken zou ik iets meer volume wensen.

Het is een natuurlijk ogende mascara die je wimpers verlengt, maar niet per sé voller maakt.

INIKA make-uplook

Dit is mijn volledige make-uplook met de INIKA make-upproducten. Ik ben er eigenlijk heel tevreden over! De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, vegan, biologisch en dierproefvrij. Hoe fijn?!

De vormgeving is goed gedaan, het spreekt me echt aan als ik dit in de winkel zou zien liggen. Naast het feit dat de visie van INIKA prachtig is, denk ik dat dit merk zulke hoge ogen gooit doordat ze goed inspelen op de zeer snel groeiende markt van vegan en biologische make-up. De make-up is on trend door de metallic lipgloss en prachtige highlighter.

Wat betreft de Brow Pencil; dat is gewoon mijn kleur niet, maar ik denk dat Dark Brunette een goede match voor me zal zijn. Als ik een verbeterpuntje mag noemen, dan zou ik meer volume in de Vegan Mascara terug zien, maar dat is voor iedereen anders.

  • Baked Mineral Illuminisor – €36,-
  • Brow Pencil in Brunette beauty – €18,-
  • Lip Glaze in Cinnamon – €21,-
  • Vegan Mascara in Black – €27,-

INIKA is onder andere te koop bij degroenedrogist.nl. en bewustpuur.nl.

Ken jij het merk INIKA al? Koop jij bewust ook wel eens vegan of biologische make-up? 

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.