Mijn nieuwe (matte) HEMA lipsticks

Home » Mijn nieuwe (matte) HEMA lipsticks

IMG_5900

De winter is nog lang niet over, dus we kunnen nog volop diepe en donkere kleuren dragen die momenteel zo ontzettend hot zijn. Ik kreeg het warm van deze kleuren en mikte ze zo – hoppa! – in mijn winkelmandje. Ik had zin om weer eens budgetmake-up te testen en als de HEMA dan ook nog eens zulke mooie tinten verkoopt, ben ik gelijk om. Ik laat je vandaag de Long lasting lipstick en Moisturising lipstick zien. Benieuwd?

IMG_5896

IMG_5902

De twee lipsticks zitten allebei in een zwarte huls. De Long lasting lipstick zit in een dunne, vierkante huls en de Moisturising lipstick in een vierkante, weliswaar afgeronde, dikke huls. Ik vind de verpakking er goed uitzien, alhoewel ik de witte blokletters niet zo heel erg mooi vind. Als er alleen HEMA op had gestaan (en het type lipstick gewoon onderop de huls), had ik het wat chiquer gevonden. Maar ach, HEMA is budget, dus we mogen niet klagen. En daarnaast weet je nu precies wat voor type lipstick je te pakken hebt. Zeker handig!

HEMA swatches long lasting lipstick 8 en moisturising lipstick 14

De Moisturising lipstick nam ik mee in de kleur 14. Dit is een donker- en wijnrode tint die zacht en soepel aanbrengt en een lichte glans afgeeft.

Van de Long lasting lipstick sprak nummer 8 mij erg aan doordat hij een matte finish heeft. Prachtig vind ik dat! Nummer 8 is meer baksteenrood en neigt naar rood met een bruine tint er doorheen.

Nu lijken de lipsticks zo op het eerste gezicht haast identiek op mijn hand. Maar niets is minder waar…kijk maar naar de lipswatches!
IMG_5903 IMG_5904

Moisturising lipstick 14 – €3,00.

IMG_6021

Moisturising lipstick 14. Hij brengt soepel aan en laat je lippen zacht en gehydrateerd achter. Het is niet een superglanzende lipstick, maar hij is ook niet mat. Hij zit er precies tussen in. De lipstick blijft vrij goed zitten, maar een maaltijd overleeft hij helaas niet. Mijn binnenste liprandjes vervagen snel en die moeten daarna echt bij gewerkt worden.IMG_5906 IMG_5908

Long lasting lipstick 8 – €3,50.
IMG_6003

Long lasting lipstick 8. Deze kleur is duidelijk mat en ik vind het prachtig! De baksteenrode kleur pakt goed uit en ik vind het echt een geweldige kleur. Hij past goed bij mijn huids- en haarkleur, waardoor het niet een tè opvallende tint wordt. De kleur houdt gedurende de dag goed, maar zodra je gaat lunchen, een taartje verorberd of je avondeten naar binnen werkt; je moet hem zeker bijwerken. Ook al heeft hij een matte finish.

Mijn conclusie? Het zijn mooie en bijzondere kleuren die HEMA uitbrengt, zeker voor een budgetmerk. Beide lipsticks hebben een goede pigmentatie en brengen vlotjes aan. De houdbaarheid is oké. Zodra je echt even wat gaat eten moet je hem daarna zeker bijwerken. Maar eigenlijk heb ik hier niet zo’n problemen mee. Ik check toch vaak mijn lipstick na het eten en dan stift ik graag even bij. Voor een budgetmerk is dit een hele grote aanrader!

Heb jij wel eens de Long lasting lipstick of Moisturising lipstick van de HEMA geprobeerd?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.