Interieur | Een kijkje in mijn woonkamer!

Home » Interieur | Een kijkje in mijn woonkamer!

Ik heb altijd iets met styling gehad. Of het nu kleding is of interieur, dat maakt me niet uit. Het gaat me er vooral om dat je creatief bezig bent met wat je uitstraalt via je outfit of welke sfeer je neer kunt zetten in je woonkamer. De afgelopen jaren hebben we ons huis steeds meer aangepast aan onze stijl en beetje bij beetje meubels vervangen. Vandaag krijg je dan ook een kijkje in onze woonkamer!

Middelpunt

De bank is denk ik wel het centrale punt in de woonkamer. We ploffen er neer na een dagje werken, kijken er tv op, doen er desnoods een middagdutje op en de kinderen zitten er ook vaak op te spelen. Onlangs heb ik een paar roze kussentjes gekocht uit de Wown! collectie van Kwantum. Zo toverde ik direct de lente ons huis in!

De bank is inmiddels al zo’n acht jaar oud en heeft de tand des tijds goed doorstaan. Een leren bank is echt een aanrader als je kinderen krijgt, want hij is in een oogwenk schoon te maken. We kochten hem destijds bij Ikea, maar volgens mij is hij nog steeds wel te koop, maar dan met andere pootjes.

Kast met speelgoed

Een aanwinst die we ongeveer een jaar geleden deden, is de witte kast die je achter de bank ziet staan. We hadden daar altijd de speelgoedhoek met een keukentje en allerlei los speelgoed, maar nu de kinderen ouder zijn, hebben we het grotendeels naar hun slaapkamers gebracht.

Natuurlijk moet er beneden nog wel plek zijn om te kunnen spelen en daarom werd deze houten kast onze redding. Je kunt er zoveel in kwijt! Spelletjes, puzzels, poppen…noem maar op!

Bakkersrek

Dit rekje is echt een toevalstreffer, want ik scoorde hem voor een heel zacht prijsje bij de Action. Ik denk dat ik hem een jaar geleden al spotte en kocht, maar het heeft zeker nog een paar maanden geduurd voordat ik wist waar ik hem in onze woonkamer wilde plaatsen.

Er kwam dus wat ruimte vrij doordat de speelgoedhoek verdween en tadááhh…daar kon hij mooi terecht! Ik vind dit nou echt een ideaal rekje om wat snuisterijen op kwijt te kunnen. Zo liggen er boeken waar ik in begonnen ben met lezen en wat lekkere geurkaarsjes.

Het liefste zou ik er ook nog een klein tafellampje op kwijt willen voor in de avond zodat het net wat gezelliger licht geeft in de avond. Dan is het helemaal af!

   Werkplek

Een tijdje terug schreef ik een artikel over mijn favoriete plekjes in de woonkamer en daarin liet ik al zien dat mijn nieuwe werkplek echt een lievelingshoekje in huis is. Ik ben helemaal gek op deze kleuren en vind de combi van jadegroen, zachtroze en roségoud echt heel mooi. De bureaulamp was ook al zo’n koopjesvondst en kocht ik bij de Lidl.

Het bureau is van het merk Woood en is ook te koop in het wit. Toch vond ik deze kleur wel speciaal en koos ik liever voor een wat minder voorspelbare kleur. En daar ben ik maar wat blij mee.

Loveseat

Als deze fauteuil niet de perfecte plek is om weg te kruipen met een dik boek, dan weet ik het ook niet meer. Het is zo’n lekkere stoel en zeker voor de kids om lekker in te verdwijnen.

Het bijzettafeltje is een oudje en nog van mijn pake en beppe (Friese opa en oma) geweest toen ze gingen trouwen. Ik vond dat zo’n mooi aandenken aan ze en het geeft wat meer karakter aan het geheel. De verf is al een beetje afgebladderd, maar daar hou ik wel van. Een beetje vintage zal ik maar zeggen!

In de woonkamer mis ik zelf nog wel goede verlichting. Er mogen dan wel wat kleine lampjes her en der staan, toch is een groot plafondlicht wel erg welkom. We zitten nog steeds te dubben wat het moet worden, maar iets in de trant van een koperkleurige plafondlamp moet het toch wel worden denk ik.

Verse bloemen

Bloemen voegen echt iets toe aan je woonkamer en ik vind het dan ook leuk om eens in de zoveel tijd wat bloemetjes in huis te halen. Het geeft me zoveel vrolijkheid en blijheid! Ik mis het dan ook echt als ik het bos bloemen weg moet gooien als hij zijn beste tijd heeft gehad.

Zo! Dat waren de hoekjes in onze woonkamer. Mocht je nog vragen hebben over bepaalde meubels of interieurspulletjes; let me know!

Wat voor stijl heb jij in je woonkamer?

Liefs Liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.