Waarom mijn haar zo belangrijk voor mij is

Home » Waarom mijn haar zo belangrijk voor mij is

Waarom mijn haar zo belangrijk voor mij is Collage

“Als je haar maar goed zit”. Dat is toch wel één van mijn favoriete oneliners! Hoewel het natuurlijk overdreven is om te zeggen dat je haar het meest belangrijke in je leven is, toch vind ik het wel fijn dat mijn haar goed zit. Ik kan dan ook behoorlijk balen als ik achteraf merk dat ik voor ‘schut’ heb gelopen. Misschien is het ook wel oppervlakkig, maar toch wil ik dat mijn goed zit, haha. Ach, waarom ook niet, ik deel vandaag met je waarom ik mijn haar zo belangrijk vind!

♥ Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; ik ben best wel een beetje ijdel. Ik wil er gewoon verzorgd uitzien en daarbij is mijn haar wel een important thing. Ook al zit je make-up nog zo goed, als je een vogelnest op je kop hebt zitten, sla je echt een flater. Tenminste, als ik voor mezelf mag spreken dan :).

♥ Met een goed kapsel voel ik me een stuk zelfverzekerder. Niet dat het er vanaf hangt, maar het kan me zeker een boost geven als ik tevreden over mijn haar ben.

♥ Ik vind dat je haar iets over je zegt. Je persoonlijkheid kun je zeker versterken door de haarstijl die je draagt. Zelf vind ik kort haar helemaal niet bij mij staan (dan bedoel ik boven mijn oren) omdat mijn ‘krachtige’ – ahum – kaaklijn dan wat teveel versterkt wordt. Ik kom dan wat harder over dan dat ik ben. Iets langer haar (vanaf mijn schouders) past beter bij me en maakt het wat zachter. Daarom: ik kies mijn kapsels zorgvuldig :).

♥ Doordat ik wel eens eczeem op mijn hoofdhuid en nek heb, vind ik het fijn om dit niet altijd te hoeven laten zien. Ik moet mijn haar echt lekker los kunnen schudden, het leuk kunnen stylen en het een beetje kunnen verdoezelen. Voel ik me gewoon prettiger bij!

♥ En natuurlijk hou ik er gewoon van om haar te hebben, ik hou van haar!!! Mijn haar is als sinds jongs af aan mijn handelsmerk. Ik heb het altijd lang gehad en daarna kreeg ik rond mijn 17de meer krullen/slag in mijn haar en begon ik het vrij volumineus en vol te dragen. Love it! Ik hou van veel haar en een tikkeltje wild. Gewoon. Omdat het kan.

Soms kan het me ook helemaal niks schelen hoor, maar dat is meer als ik echt veel haast heb, ik niks belangrijks heb en ook in een omgeving ben waarin het ook niet ‘hoeft’. Op een leuk event, een zakelijke afspraak, een verjaardag of afspreken in de stad vind ik het zeker een must, maar anders is voor mijn veel minder belangrijk.

Vind jij het belangrijk dat je haar goed zit? Of maakt het je niks uit?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.