Tips! Je haren wassen als een professional

Home » Tips! Je haren wassen als een professional

Davines naturaltech Replumping shampoo & conditioner review 1Iedereen wil wel een good hairday toch? Ik hou enorm van mijn haar, maar het moet natuurlijk wel elke dag goed zitten. Wat voor producten je voor je haardos gebruikt, kan een grote invloed hebben hebben op het resultaat. Zo heb ik al veel haarverzorgingsproducten geprobeerd en na veel testen, weet ik waar mijn haar goed op reageert. Eigenlijk komt er bij het verzorgen en wassen van je haar veel meer kijken dan je denkt. Daarom geef ik vandaag tips hoe je een professional in het wassen van je haar wordt!

Rock & Ruddle Miss Daisy Beach haarborstel groot review 5

Tip 1: Borstelen

Als het weer hoog tijd is om je haren te voorzien van een intensieve wasbeurt,  begin je met het goed uitborstelen van je lokken. Hiermee verwijder je namelijk alvast alle losse haren en het ergste vuil. Want of je het nu wilt weten of niet, gedurende de dag vangt je haar heel wat vuil en stof op. Bovendien worden ook de verstevigende producten zoals haarlak voor een gedeelte verwijderd tijdens het borstelen. Je zult merken dat dit al een wereld van verschil maakt!

Tip 2: Frequentie

Je weet dit vast al, maar het té vaak wassen van je haar is een echte no-go. Maar hoe vaak moet je je haar dan wel wassen? Eerst moet je bepalen wat je haartype is. De frequentie van het wassen van je lokken is namelijk helemaal afhankelijk van je haartype: vooral dun haar wordt vaak wat sneller vet en voor je gevoel kun je iedere dag wel een wasbeurt gebruiken. Toch zou ik adviseren om dit om de dag te doen. Anders stimuleer je alleen maar de aanmaak van talg op je hoofd. Het beste kun je het met een milde shampoo wassen en verzorgen met een conditioner die je haar tegelijkertijd een goede volumeboost geeft.

Heb je erg steil haar en wordt het snel vettig? Ook dan is het beter om je haren om de dag te wassen. Daarentegen kun je bij dik of krullend haar de wasbeurt het beste wat langer uitstellen. Zo heb ik zelf krullen en was ik het iedere 5 dagen met een hydraterende shampoo of eentje voor gekleurd haar omdat mijn haar geverfd is.

davines-vibrachrom-mask-review-vlog-3

Tip 3: Uitspoelen

Het gebruik van haarverzorgingsproducten zorgen voor een glanzende coupe, maar ook de manier van uitspoelen heeft hier onbewust een grote invloed op. De temperatuur van je douchewater is namelijk bepalend voor de hoeveelheid glans in het haar. Het is het beste om het uit te spoelen met lauw water, want heet water kan je haarstructuur flink beschadigen. Voor de echte die-hards: sluit de wasbeurt af met koud water, dit zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten waardoor het meer glanst en minder pluist. Bovendien is het heel belangrijk dat er geen shampoo of conditioner resten achterblijven, dus spoel je haar goed uit!

Samsung Galaxy s6

Tip 4: Maak er een feestje van!

Shampoo erin, shampoo eruit, conditioner erin, conditioner eruit. Voordat je daar mee klaar bent, ben je zo een tijdje verder. Hoe kun je je tijd nu beter benutten dan er een gewoon een feestje van te maken? Zet je playlist aan op je smartphone en zing je glanzende en perfecte haarcoupe tegemoet. Heeft je telefoon per ongeluk mogen meegenieten van je schuimende party? Oeps, een telefoonhoesje was in dit geval dan geen overbodige luxe: met een waterproof Honor 8 hoesje is je smartphone goed voorbereid op een waterballet. Luister je je favoriete nummer via je MacBook? Voorkom ook dan onaangename verassingen en bescherm hem in een MacBook Pro 13 inch hoes.

Hoe was jij je haar het liefste? En zet je er ook een lekker muziekje bij op?

handwritten-liefs-liset-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.