Guhl Zijdeglans Shampoo, Conditioner & Direct herstellend masker

Home » Guhl Zijdeglans Shampoo, Conditioner & Direct herstellend masker

Guhl Zijdeglans haarlijn review 2

Als je haar glanst, straal je zelf ook. Ik wordt er in ieder geval niet blij van als mijn haar er als een bosje stro bij hangt. De nieuwe productlijn van GUHL Zijdeglans maakt dof, droog en kwetsbaar haar weer glanzend en zacht als zijde zonder het te verzwaren. Rijke ingrediënten zoals royal orchidee-olie hydrateren het haar, geven het een intense glans en zorgen voor veerkracht. De nieuwe lijn bevat een shampoo, verzorgende conditioner en een direct herstellend masker. Hier komt de test!

Guhl Zijdeglans haarlijn review 1

GUHL Zijdeglans haarverzorgingslijn

Uit onderzoek van GUHL is gebleken dat glanzende haren, zonder pluis maar mét volume, erg belangrijk zijn voor vrouwen. Glanzend haar staat voor aantrekkelijkheid en vrouwelijkheid en daar herken ik me wel een beetje in. Het geeft een gevoel van sensualiteit en zelfverzekerdheid.

Haar dat droog en beschadigd is, glanst niet omdat het oppervlak van de haren ruw en ongelijkmatig is. De haarschubben steken onregelmatig uit en de kern is poreus en kwetsbaar. Als haarschubben mooi glad over elkaar vallen, dan reflecteren ze meer licht en geven ze meer glans. Dankzij de zogenaamde gloss infusion technologie van GUHL Zijdeglans dringen voedende ingrediënten dieper in je haar door. Bovendien herstellen ze ruwe beschadigingen aan de haarschacht. Mooie beloftes!

Zijdeglans van GUHL brengt de glans weer terug, zonder daarbij veerkracht te verliezen. Het haar voelt niet alleen krachtig en zacht, maar ruikt ook naar citrus gecombineerd met witte bloemen als lelietjes, jasmijn en rozen met een warme ondertoon van hout en musk. Je zou haast denken dat het een parfum is!

Guhl Zijdeglans shampoo review 1

GUHL Zijdeglans Shampoo – 200 ml/€ 6,40

GUHL Zijdeglans shampoo is in het bijzonder geschikt voor beschadigd, poreus haar en geeft het haar een gezonde glans vol luchtige veerkracht. Het zorgt ervoor dat je haar glad en zacht aanvoelt. GUHL shampoos zijn van zichzelf erg geconcentreerd, dus een kleine hoeveelheid moet zeker voldoende zijn. De geur is bloemig en fris, zoals een shampoo voor mij hoort te ruiken!

Guhl Zijdeglans shampoo ingredienten review

Guhl Zijdeglans shampoo swatch

De werking

De shampoo is prettig qua dikte (niet te vloeibaar, maar ook niet lobbig) en lichtroze, haast doorzichtig van kleur. De geur is lekker en ik vind dat je deze erg goed ruikt bij het opschuimen ervan. Het is genieten tijdens het douchen! Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig om de shampoo goed te kunnen verdelen over je haar. Scheelt tijd, scheelt geld! Hij maakt mijn haar goed schoon, maar zonder de conditioner en/of masker heb ik nog niet het idee dat het mijn haar zoveel gladder en glanzender maakt. Ik heb gekleurd haar en die kan best een boost gebruiken. Ik zal je er straks nog wat meer over vertellen, maar ik vind dat deze lijn pas echt zijn werk goed doet na een paar keer de producten te hebben gebruikt. Vooralsnog een fijne shampoo, maar wel in combinatie met het masker of de conditioner.

Guhl Zijdeglans verzorgende conditioner review

Guhl Zijdeglans verzorgende conditioner ingredienten

GUHL Zijdeglans verzorgende conditioner – 200 ml/€ 6,40

De nieuwe Zijdeglans verzorgende conditioner belooft je haar te verzorgen zonder het te verzwaren en maakt je haar glad en glanzend. Ook zou het je haar direct makkelijk doorkambaar moeten maken en voedt het gericht tot in de punten. Zelf gebruik ik altijd een masker of conditioner nadat ik shampoo heb gebruikt vanwege mijn droge haar. Het is geverfd en kan zeker wel wat extra verzorging gebruiken!

De werking

Ik ben heel erg tevreden over de conditioner. Hij is vol en rijk en doet waar het voor gemaakt is. Mijn geverfde haar is er niet beter van geworden sinds het geverfd is, maar deze lobbige substantie maakt mijn haren zeker goed doorkambaar en laat mijn haar luchtig en glanzend achter. Heerlijk! Wat een fijn product! Het maakt mijn haar niet zwaar – in tegendeel – het is veerkrachtig!

Guhl Zijdeglans direct herstellend masker

GUHL Zijdeglans masker – 180 ml/€ 7,99

De gloss infusion technologie zorgt ervoor dat de voedende ingrediënten diep in het haar gebracht worden, zodat ze daar hun herstellende werk kunnen doen. Aan de oppervlakte van het haar zorgt het zijdezachte masker voor extra lichtreflectie, zodat het haar straalt als er licht op valt. Het masker heeft een lage pH-waarde en is daarmee extra zacht voor het haar. Je brengt het masker aan op handdoekdroog haar, laat het even in werken en daarna kun je het al vrij snel uitspoelen.

Guhl Zijdeglans direct herstellend masker ingredienten

Guhl Zijdeglans direct herstellend masker en conditioner swatch
Links de conditioner en rechts het masker.
De werking

Het masker is vrij dun, haast druiperig te noemen. Hij doet veel minder ‘vol’ aan dan de conditioner en dat vind ik enigszins opmerkelijk. Normaal gesproken hoort een masker toch juist veel rijker te zijn? Enfin, als hij maar goed werkt. De eerste keer dat ik het masker gebruikte, vond ik hem niet lekker over mijn haar verdelen. Ik had het idee dat hij niet goed over mijn haar gleed en stug aanvoelde. Nadat ik het uitgespoeld had, voelde ik al direct dat het masker mijn haar niet genoeg voedde. Normaliter voelt het dan al gladjes aan, maar nu was dat niet het geval. Ik moest na afloop zeker nog een serum gebruiken, want mijn haar bleef stug en niet goed doorkambaar. Weird!

Guhl Zijdeglans haarlijn review 2

Conclusie 

GUHL Zijdeglans is een lijn die je een kans moet geven. De eerste douchebeurt was ik er niet zo tevreden over, maar dat kwam omdat ik het masker na de shampoo gebruikte en die gewoon niet aan mijn haarwensen voldeed.

De shampoo is lekker fris en bloemig van geur – de hele lijn overigens! – en verdeelt makkelijk over je haar. Daarnaast is hij zeer zuinig in gebruik. Als je echt droog en en breekbaar haar hebt (zoals ik met mijn geverfde haar) dan is een shampoo niet afdoende en moet je er iets naast gebruiken. Dat heb ik zeker gevonden in de conditioner. Die gebruikte ik de tweede wasbeurt en ook de derde.

Ik heb het idee dat als je de lijn langer gebruikt, hij beter zijn werk doet. Na drie wasbeurten ben ik zeer tevreden over het effect van de shampoo en de conditioner samen. Ze voeden goed en laten mijn haar fris, schoon, luchtig en glanzend achter. Huraah! Het masker laat ik denk ik even liggen, want voor mijn haar doet hij niet genoeg. En dat terwijl ik normaal gesproken haarmaskers zo fijn vind!

GUHL is te koop bij de drogist.

Wat is jouw favoriete shampoo en conditioner/haarmasker?

handwritten-disclaimer-groot-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.