Smeer je in! | Suncover Suncare 30 spf

Home » Smeer je in! | Suncover Suncare 30 spf
Smeer je in! | Suncover Suncare 30 spf

IMG_5751-001

“Smeer je in!” is een landelijke campagne om kinderen te beschermen tegen de zon. Misschien ken je dermatologe Jetske Ultee wel, zij is arts en moeder van vier kleine kinderen en wil zich sterk maken voor een veiliger zongedrag in Nederland. In dit kader heeft Jetske een veilige zonnebrandcrème ontwikkelt die milde ingrediënten bevat, effectieve filters heeft en op non-profit basis wordt verkocht. Aangezien ik een gevoelige huid heb, met hier en daar eczeem, wilde ik graag deze zonnebrandcrème testen en gooide hem van de week in mijn digitale mandje. Benieuwd naar de resultaten?

Slide-1024x575

Jetske Ultee heeft een nieuwe missie: ervoor zorgen dat Nederlanders veiliger met de zon omgaan. Als arts- onderzoeker in de cosmetische dermatologie ervaart zij dat weinig mensen beseffen hoe belangrijk bescherming is. Vanuit deze gedachte heeft zij de stichting Sunwiser opgericht. Dit is een non-profit organisatie die onderzoek doet naar zongedrag, lesmateriaal ontwikkelt voor scholen en consumentencampagnes voert om meer bewustzijn te creëren. Ik ben erg blij dat zij deze campagne voert, want we kunnen allemaal wel een tikkeltje meer gaan smeren als we de zon induiken. Vooral met dit belachelijk warme weer in Nederland, moeten we onszelf goed beschermen!

Maar goed, op naar de Suncover Suncare 30 spf!

IMG_5762

De fles ziet er mooi clean en strak uit. Het is een witte, ronde fles met neon-oranje letters erop. Het ziet er degelijk en kwalitatief goed uit.

IMG_5760

Op de achterkant staat met pictogrammen en een korte tekst uitgelegd waar de fles voor staat en hoe je het moet gebruiken:

  • Regelmatig insmeren
  • Tussen 12 en 3 uur zo min mogelijk in de zon
  • Smeer een flinke laag
  • Na het zwemmen opnieuw insmeren
  • Bescherm jezelf de hele dag door

IMG_5764

De opening vind ik erg handig. Geen gedoe met losse doppen, maar een handig kliksysteem waar de zonnebrandcrème  uitkomt.

Onlangs bijgewerkt11

Het eerste wat mij opvalt is dat de zonnebrandcrème erg vloeibaar is. Dat betekent ook dat hij goed uit te smeren is en je niet met een stroeve crème zit te hannessen (is dat een woord?). Ik vind hem milky, vrijwel geurloos en brengt makkelijk aan.

Ik heb hem zelf gebruikt, maar mijn vriend en dochter ook. Ik vind hem erg prettig in gebruik. Het voelt alsof je geen zonnebrandcrème draagt, echt heerlijk! Ook met mijn gevoelige huid heb ik er geen last van. Ik voel niet eens de behoefte om de zonnebrandcrème aan het einde van de dag van mijn huid af te moeten spoelen omdat het zo vies plakt, ruikt en irriteert! Mijn vriend is ook erg enthousiast, hij heeft een vette huid en bij hem voelt het ook erg prettig aan. Daarnaast is het insmeren van mijn dochter een makkie geworden. Hij is zo lekker smeerbaar, dat je in een mum van tijd klaar bent. En de Suncover Suncare zonnebrand is geschikt voor het gezicht en lichaam! Je hebt dus geen aparte flesjes meer nodig. Scheelt tijd en geld.

Goed, we maken de som op:

  • Suncover Suncare bevat een spf 30
  • Is geschikt voor het gezicht en lichaam
  • Is goed uitsmeerbaar
  • Plakt niet, is vrijwel geurloos en irriteert niet
  • Bevat milde ingrediënten, effectieve filters en wordt op non-profit basis verkocht

Wat wil een mens nog meer? Ik ben fan en ben blij met deze verantwoorde, nieuwe ontdekking!

De Suncover Suncare 30 spf bevat 250 ml en is voor €12,50 te koop via de onlineshop van Uncover Skincare.

Ben jij al bekend met deze milde zonnebrandcrème?

Leave a Reply

Your email address will not be published.