Food review | Royal Green (Odourless) Coconut Cooking Cream

Home » Food review | Royal Green (Odourless) Coconut Cooking Cream

Royal Green coconut cooking cream cover

Cocoscrème op je brood, in de pan en als remover voor je make-up. Ja, het kan allemaal! En daarnaast is het ook nog eens gezond voor je lijf. Ik was ontzettend benieuwd naar de werking en het gebruik van kokosvet en ging aan de slag met twee potjes. Ik probeerde de Royal Green odourless (geurloos) coconut cooking cream en de extra virgin coconut cream. Zou het wat zijn en hoe smaakt het?

Royal Green coconut cooking cream 2

Waar wordt kokosolie voor gebruikt en wat doet het voor je lichaam?

Kokosvet of kokosolie, het is allebei hetzelfde. Kokosvet blijft haar vaste vorm behouden onder de 25 graden Celsius, maar wordt vloeibaar boven deze temperatuur. Toen ik deze potjes in huis had tijdens de hete zomerdagen, was het dan ook vloeibaar van vorm. Net alsof er water in de potjes zat!

Je kunt kokosvet voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je het op je brood smeren ter vervanging van je halvarine, maar ook om groente of vlees in te bakken en je kunt het voor je huid gebruiken. Wel wil ik je wijzen op de verschillen tussen geurloze (bewerkte) en extra virgin (onbewerkte) kokosvet. Bewerkte kokosvet is vaak geurloos, daarvoor heeft het een proces ondergaan waarbij er een paar gezonde voordelen verloren gaan.  Maar alsnog is het erg gezond en een veel beter alternatief dan de ‘gewone’ (vloeibare) boter die je gebruikt.  Maar waarom is (extra virgin) kokosvet nou zo goed voor je?

♡ Het is lactosevrij, dus ideaal voor mensen met een koemelk-allergie.

♡ Het doodt bacteriën en virussen in je lichaam.

♡ Het verbetert de werking van je schildklier, waardoor je stofwisseling beter op gang komt en het je ‘motortje’ draaiende houdt.

♡ Het helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden en verbetert de productie van insuline. Dus ook heel goed voor diabetespatiënten!

♡ Het is goed voor je botten en tanden. Calcium en magnesium worden namelijk beter opgenomen en zorgt ervoor dat ze sterk blijven.

♡ Als je het op je huid gebruikt, kun je er droge plekjes mee bestrijden. Het hydrateert en voedt. Ook is het ideaal als make-upremover, even opwarmen in je handen en je kunt de olie over je ogen en gezicht smeren. Met een schoon watje erover en klaar! Wel even na-reinigen met een vochtig wattenschijfje.

♡ Je lever gedijd goed bij kokosolie. Door de triglyceriden en vetzuren die erin zitten, hoeft je lever minder hard te werken. Kokosolie wordt door deze stoffen namelijk zonder veel moeite omgezet in energie.

Royal Green Extra Virgin Coconut cream 1

Royal Green Extra Virgin Coconut Cream

Als eerste is de kokosolie van Royal Green 100% biologisch. Ik vind dat een groot pluspunt en is een bewuste keuze om hiervoor te gaan. De Extra Virgin Coconut Cream is onbewerkt en ruikt dus heerlijk naar kokos! Ik hou van kokos en als je hier een liefhebber van bent, is dit zeker een aanrader. Vooral in Aziatische gerechten (jaja, ik als half-Aziaat moet wel van kokos houden, anders klopt er iets niet) is het heerlijk. Je kunt bijvoorbeeld kipfilet in blokjes snijden en bakken in de Extra Virgin kokosolie. Een lekkere, milde kokossmaak is het resultaat als je dit gebruikt.

Royal Green Extra Virgin Coconut cream 2

Royal Green Extra Virgin Coconut cream ingredienten

Zoals je kunt lezen bestaat het kokosvet alleen maar uit 100% pure biologische kokosolie. Zo fijn om te lezen dat er verder geen toevoegingen inzitten. Royal Green Extra Virgin Coconut cream 3

Royal Green Extra Virgin Coconut cream

Zo ziet het kokosvet eruit in zijn vaste vorm. Wit en zacht van structuur. Ik heb het zowel gebruikt voor het bakken van vlees als het smeren op mijn brood. In beide gevallen vond ik het heerlijk en een fijne vervanging van boter. Een broodje pindakaas met kokos is lekker, maar toch zal ik niet zo gauw de Extra Virgin kokosolie op mijn brood smeren als ik kaas of vlees op mijn boterham smeer. Dan is de combi met kokos niet zo’n geslaagde smaak. In zo’n geval gebruik ik de geurloze kokosolie.

Royal Green Odourless coconut cooking cream 1

Royal Green Odourless Coconut Cooking Cream

Ook deze kokosolie is 100% biologisch en kun je gebruiken op je brood, om in de te bakken en om je huid mee te verzorgen of te reinigen. Het enige verschil is dat hij geurloos is en dat is zeker fijn voor de niet-kokos-liefhebbers onder ons.

Royal Green Odourless coconut cooking cream 2

Royal Green Odourless coconut cooking cream ingredienten

Ook hier is de kokosolie 100% biologisch. Royal Green Odourless coconut cooking cream 3

Conclusie

Beide soorten kokosolie zijn prima te gebruiken als vervanger van boter. De Odourless Coconut Cooking Cream is geurloos en erg fijn als je niet van de smaak van kokos houdt. Zelf heb ik er geen moeite mee en vind ik die smaak juist lekker. Ik gebruik de Extra Virgin Cooking cream met veel plezier, net zoals de geurloze. Dat kokosolie veel gezonde voordelen heeft, heeft mij echt over de streep getrokken. Ik ben blij dat ik deze producten heb uit kunnen testen, want ik was er al lang nieuwsgierig naar. Omdat ik meer op de gezonde tour wil qua eten, vind ik dit een goed begin om bewuster met eten en ingrediënten om te gaan. Daarnaast zijn beide kokosoliën 100% biologisch en gemaakt van 100% kokosvet. Geen poespas en bijproducten. Heerlijk! Ik heb mijn botervervangers gevonden. Happy me!

De Royal Green Extra Virgin Coconut Cream 325 ml is te koop boor €8,95 en de Royal Green CoconutCooking Cream 250 ml kost €3,95. Beide kokosvetten zijn te koop bij De Tuinen, G&W Gezondheidswinkel, Erica, Ekoplaza en bij de Vitaminstore.

Handwritten dislaimer groot liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.