Review | Clinique Sonic System Extra Gentle Cleansing Brush

Home » Review | Clinique Sonic System Extra Gentle Cleansing Brush

De reinigende gezichtsborstels zijn sinds een paar jaar razend populair. Het ene na het andere merk komt met een eigen variant uit en ook Clinique heeft sinds twee jaar het Sonic System op de markt gebracht. Het werd tijd om deze te proberen en ik review daarom deze gezichtsborstel samen met de Extra Gentle Cleansing brush die heel geschikt is voor de extra gevoelige huid!

Clinique Sonic System

Het Sonic System koop je in een set samen met de Purifying Cleansing Brush, een door de dermatoloog ontwikkelde reinigingsborstel, die belooft om je gezichtshuid compleet te veranderen. De Cleansing Brush is verkrijgbaar in verschillende varianten, waardoor je altijd eentje kunt vinden die precies past bij jouw huidtype.

Standaard zit er in de set de Purifying Cleansing Brush (voor de normale huid), maar omdat ik een erg gevoelige huid heb, koos ik er voor om de Extra Gentle Cleansing Brush te testen. Deze belooft heel mild te zijn in het reinigen van je gezicht. Door twee verschillende haartypen op de borstel en een gekantelde kop kun je de huid optimaal reinigen en worden zelfs de moeilijk bereikbare plekken bereikt.

Het Sonic Cleansing System helpt daarnaast om onzuiverheden en vuil te verwijderen die je je handmatig wel eens over het hoofd kunt zien. Ook make-upresten en zonbescherming worden verwijderd door middel van de Sonic System in combinatie met een Cleansing brush. “Het resultaat is een huid die er gladder en stralender uitziet, met diep gereinigde poriën.” Aldus Clinique.

Wat zit er in de set?

1. Een reinigingsapparaat

2. Oplader met USB plug en adapter (eenmaal opgeladen heeft de batterij een levensduur van drie uur. Het LED lampje op de borstel geeft aan wanneer de batterij leeg raakt).

3. Zuiverende reinigingsborstel

4. Beschermkap (voor over de borstel)

Wat doet het?

♥ Het ovale borstelkopje is zo ontworpen dat het precies bij de moeilijk te bereiken delen van het gezicht kan komen, zoals de neus haarlijn en kin.

♥ De borstelhaartjes geven een milde reiniging op maat: het bovenste deel heeft kortere, maar stevigere haartjes die plekken waar talgaanmaak sterker is en poriën snel verstopt raken (zoals de T-zone) gemakkelijk en efficiënt te reinigen. De onderste haartjes op het opzetstuk zijn zachter en soepeler. Deze zijn bedoeld voor de grotere meer fragiele delen van het gezicht, zoals de wangen, waar minder talgkliertjes zitten.

♥ De sonische vibraties, gecombineerd met de unieke borstelsamenstelling masseren de huid zachtjes. Talgresten en onzuiverheden zoals dode huidcellen en make-upresten komen veel effectiever los dan bij wasbewegingen met de hand. Op deze manier wordt de conditie en gezondheid van de huid verbeterd.

♥ Het compacte ontwerp maakt de borstel praktisch om mee te nemen en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is de reinigingsborstel waterproof en kan deze onder de douche gebruikt worden.

♥ De self-timer schakelt de borstel automatisch uit, na 30 seconden: dit is de aanbevolen gebruikstijd van de Clinique Sonic System voor de meeste huidtypes. Als de huid gewend is aan de reinigingsborstel, kan de gebruikstijd worden uitgebreid tot 1 minuut, tweemaal per dag.

Wat vind ik ervan?

Het Clinique Sonic System gebruik ik nu een aantal maanden en ik kan je zeggen dat ik er heel tevreden over ben. Iedere dag gebruik ik hem om mijn gezicht diep te reinigen. Ik vind twee keer per dag te veel voor mijn gevoelige huid, maar ik denk dat dat ook niet per se nodig is. Ik heb het gebruik van de borstel opgebouwd tot een sessie van 1 minuut, wat ik een ideale tijd vind om mijn gezicht er mee te reinigen.

De reinigingsborstel gebruik ik in combinatie met wat water en de Extra Gentle Cleansing Foam van Clinique die mijn gezicht op een milde manier reinigt. Ik merk dat mijn huid na afloop gladder en schoner aanvoelt en klaar is voor mijn dagelijkse verzorging.

Op langere termijn merk ik dat mijn huid minder schilfert en rood is, maar ook gladder aanvoelt. Het voelt echt heerlijk om dit op te nemen in mijn huidverzorgingsroutine!

Verzorging na gebruik van de gezichtsborstel

Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd, spoel ik hem af met water en droog ik mijn huid. Daarna smeer ik mijn gezicht in met een serum en een dagcrème van Clinique. De Dramatically Different Moisturizing Lotion is geschikt voor de erg droge tot gecombineerde huid. Hij geeft mijn huid een soort beschermingslaagje die erg prettig aanvoelt.

Conclusie

Het Sonic System in combinatie met de Extra Gentle Cleansing Brush van Clinique vind ik een aanrader als je je huid nog beter wilt reinigen en je huid een kans wilt geven om zich te verbeteren.

Ik kan natuurlijk niet garanderen dat het bij iedereen zo goed zal werken, maar ik kan wel vertellen wat het met mijn huid heeft gedaan. Mijn huid is gevoelig en ik heb soms last van eczeem. Mijn huid is door het gebruik van de Extra Gentle Cleansing Brush zachter en minder schilferig geworden en ik merk dat roodheden zijn verminderd. Ik merk dat mijn huidverzorging daarna beter wordt opgenomen en mijn huid meer straalt.

Het Clinique Sonic System is niet goedkoop, daar ben ik eerlijk in. Sowieso is een goede gezichtsborstel best prijzig, maar ik denk dat het de investering waard is.

Een complete set met daarin het reinigingsapparaat, een oplader en een gezichtsborstel (er zit standaard de Purifying Cleansing Brush in) kost €123,-. Er is momenteel ook een limited edition versie (met leuke stipjes!) te koop voor €112,50 die wat goedkoper is. Een losse reinigingsborstel kost €19,95 en dan kun je kiezen uit de Purifying, de Extra Gentle, Acne/Anti-blemish Solution of de City Block Cleansing Brush.

Een nadeeltje in de aanschaf (en wat extra kosten met zich mee brengt), is dat je iedere 3 maanden de Cleansing Brush (opzetstuk) moet vervangen in verband met hygiëne.

Het Clinique Sonic System is onder andere te koop bij Douglas en Ici Paris XL.

Gebruik jij ook een gezichtsborstel? Zou je het Clinique Sonic System willen proberen?

Liefs Liset

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.