Review | Clinique Happy gelato cream in Sugared Petals

Home » Review | Clinique Happy gelato cream in Sugared Petals

Snoepen, maar er niet van aankomen? Tsjaa..dat willen we allemaal wel hè? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar toch kan het met de nieuwe Clinique Happy Gelato Cream for Body. Er zijn maar liefst drie verzorgende bodycreams die de droge huid kalmeren en soepel maken. En ze ruiken ook nog eens heerlijk met hun blije, bloemrijke en fruitige geuren. Ik test de geur Sugared Petals!

Clinique Happy Gelato Cream for Body – €42,- (200 ml)

Het lijken haast wel heerlijke bekers met ijs, maar als ik jou was, zou ik deze zeker niet opeten! Hij is bedoeld voor je huid en deze kan hier namelijk lekker veel van opslurpen. Het voorziet je huid van vocht, kalmeert haar en verzorgt haar.

Je kunt kiezen uit drie geuren; de oranje Happy Gelato (de welbekende parfum van Clinique), de paarse Sugared Petals en de roze Berry Blush. Ik ontving de geur Sugared Petals die lekker paars van kleur is. Hoe schattig ziet dat eruit? De plastic pot heeft een matte finish en gaat open door een draaidop. Ik vind het er gewoon erg leuk uitzien!

De geur + werking

Sugared Petals is een geur die me bekend voorkwam en direct herkenning opriep. Ik kon er eerst niet op komen, maar nu weet ik het: hij ruikt naar Aqua Kiss van Victoria’s Secret. Echt waar! Ik vind het een heerlijke, bloemige geur die chique ruikt.

De geur van de crème begint met topnoten als Neroli bloesem, Bergamot en Sinaasappel, gaat over in hartnoten van Jasmijn absolute en Gardenia en mengt mooi met de basis van Cedarhout, Witte Muskus en Sandalhout om zo een harmonieuze mix van kleur, geur en textuur te maken.

Nu zou je misschien denk dat crèmes met een geurtje niet zo gauw geschikt zijn voor een gevoelige huid, want geur is immers parfum en dat kan behoorlijk irriterend zijn. Toch heb ik hier geen last van met mijn gevoelige huid en dat komt mede doordat Clinique uitgebreid op allergische reacties test, voordat het in de winkels ligt. Goede insteek!

Wat doet het?

De Clinique Happy Gelato Cream for Body is vol van textuur en verzorgt èn kalmeert de huid. Als ik hem aanbreng, voelt mijn huid zacht en niet geïrriteerd. Het smelt samen met mijn huid en is voor de minder heftige winterdagen prima voor mijn huidje. Voor de echt extreem droge huid is hij niet geschikt, daarvoor zou je moeten uitwijken naar iets vetters.

Conclusie

Wat ik zo fijn vind aan de Clinique Happy Gelato Cream for Body is dat hij echt een heerlijke geur afgeeft zonder dat hij mijn huid irriteert. Het voelt net alsof je een luxe parfum draagt, maar dan op een subtiele manier. Mijn huid ruikt lekker en is gehydrateerd.

De pot van 200 ml bevat aardig wat inhoud en ik denk dat ik hier wel even een behoorlijke tijd mee vooruit kan. Hij is niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat de kans erg klein is dat je hier als gevoelige-huid-persoon geen allergische reacties van krijgt. Dat is ook wat waard!

De Clinique Happy Gelato Cream for Body kost €42,- voor is vanaf midden februari te koop bij De Bijenkorf en op Clinique.nl.

Liefs Liset

Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.