Is het tijdperk van beautyblogs voorbij?

Home » Is het tijdperk van beautyblogs voorbij?

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat er wat verschuivingen hebben plaats gevonden in bloggersland. Toen ik vier jaar geleden met bloggen begon, waren het de hoogtijdagen van beautyblogs. Alle ‘grote’ fulltime blogs schreven over de nieuwste lipsticks, de meest glowy foundation of er werd geleerd hoe je een winged eyeliner het beste aan kon brengen. Maar hoe is dat nu? In het jaar 2017? Ik kan je vertellen dat er maar een select groepje is overgebleven. Is het over met de beautyblogs?

In het jaar 2012 begon ik mijn eigen beautyblog. Het was heel natuurlijk om dit onderwerp te kiezen omdat ik geïnspireerd werd door grote bloggers zoals Misslipgloss en Beautygloss. Ik raakte al snel geïntrigeerd door het onderwerp beauty en kon mijn hart ophalen aan heel veel mooie make-up en leerzame tutorials. Iets waar ik daarvoor helemaal niet mee bezig was, maar hierdoor des te interessanter werd.

Begon ik in 2009 met het volgen van leuke blogs, pas in het jaar 2012 durfde ik de stap te zetten om een eigen blog te creëren; Beautydagboek werd geboren! Ik schreef de afgelopen jaren heel veel over nieuwe beautyproducten, maar ook fashion kwam af en toe voorbij flitsen.

Ook ìk volgde eigenlijk alleen maar beautyblogs en ik had ook haast niet het idee dat er iets anders bestond in die tijd.

En toen. Daar kwamen ineens de moederblogs uit de lucht vallen. Ik denk dat rond het jaar 2013/2014 de één na de andere over het moederschap begon te bloggen.  Volledige bevallingen werden beschreven, spuitluiers kwamen aan bod en de vertrouwde ‘What’s in mijn koelkast’ kwamen over het beeldscherm voorbij. Er werd een nieuw genre aangeboord en dat sloeg aan als een tierelier.

Ook zag ik een verandering bij vaste beautybloggers; zij veranderden hun beautyblognaam naar hun eigen naam (vaak de eerste en tweede naam samengevoegd). Dit om over een breder scala aan onderwerpen te kunnen schrijven en niet meer vast te zitten aan de beautygerelateerde onderwerpen. Slim en handig.

En dan heb je nog de lifestyleblogs. Deze waren er al in den beginne, maar waren er lang niet zoveel als nu. Er zijn op dit moment best veel lifestyleblogs die voorheen beautyblogs waren. Ook hier zijn de onderwerpen verschoven.

Is het dan niet meer leuk om over beauty te schrijven? Is beauty helemaal ‘uit’? Zijn we het beu? Waarom zoeken we het in andere onderwerpen?

Dat is een vraag die mij bezig houdt. Het lijkt een trend te worden om zo breed mogelijk over onderwerpen te schrijven zodat je jezelf niet hoeft te beperken. Waar eerst beauty zo enorm populair leek te zijn, is de aandacht nu op meerdere onderwerpen gevestigd.

Fashion. Mama. Lifestyle. Foodie. Health. En ja; ook beauty.

Allemaal onderwerpen die nu populair zijn en waar complete blogs aan gewijd zijn. Is beautybloggen voorbij? Nee, dat denk ik niet, maar ik  maak wel onderdeel uit van een kleinere groep als voorheen.

Vind ik dat erg? Absoluut niet. Ik hou van mijn niche en vind het heerlijk om de nieuwste crèmes, foundations, lipsticks of haarproducten uit te testen voor mijn site. Het onderwerp beauty is mijn basis, maar maak wel uitstapjes naar fashion, lifestyle en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb mijn blog opgebouwd tot beautyblog en dat wil ik nog altijd blijven doen!

Vind jij dat beautyblogs aan hun einde zijn? Mis je het dat er minder beautyblogs zijn dan voorheen?

Liefs Liset 

Volg jij me al op FacebookInstagramTwitter ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.