Ik wil een paar kilo kwijt | Hoe ga ik meer bewegen en gezonder eten?

Home » Ik wil een paar kilo kwijt | Hoe ga ik meer bewegen en gezonder eten?

een paar kilo kwijt

Al een tijdje zit ik niet meer zo lekker in mijn vel. Letterlijk. Door medicatie ben ik de afgelopen tijd wat kilo’s aangekomen en ik voel me daar niet prettig bij. Naast dat mijn kleding minder mooi zit, wil ik er op letten dat ik ook gezondere keuzes maak. Maar hoe pak ik dit aan?

Hoe ben ik aangekomen?

Zo’n twee jaar terug is het me al gelukt om wat kilo’s kwijt te raken. Ik voelde me weer een stuk beter en voelde me weer de oude! Maar zie maar eens je mind set om te zetten als je gewend bent dat je niet zoveel hoeft te laten om op gewicht te blijven. Ik kon in principe eten wat ik wilde en ik kwam daar niet van aan.

Maar toen ik overstapte naar hogere doseringen medicatie voor mijn endometriose, was dat niet meer zo makkelijk. Ik baalde daarvan, want als broeken toch wat strakker gaan zitten en je ineens love handles voorbij ziet komen, is dat nou niet het eerste waar ik om sta te juichen! Nee, ik pakte dat toen op deze manier aan.

Sporten oppakken

Nu wil ik het sporten weer oppakken en ben ik gisteren goed van start gegaan om meer te bewegen en op mijn voeding te letten. Sportkleding aan, een goede You-Tube workout volgen en gaan!

Waar het bij mij vooral in zit, is dat ik overdag niet fietsend de kinderen naar school breng, maar met de auto. Het is mij in de vroege ochtendspits toch net even iets te krap tijd om 20 minuten naar school te fietsen met twee jonge kids. De auto is dan natuurlijk een stuk sneller. Qua beweging doe ik dus niet zoveel. En wat ook een valkuil is, is dat ik mezelf in de avond beloon met lekkere dingen als ik het overdag druk/zwaar heb gehad. Is dit herkenbaar voor sommigen?

Ik wil om de dag sporten en dit afwisselen met leuke workouts en hardlopen. Vooral hardlopen is heerlijk buiten, we hebben een groene wijk waar het echt goed vertoeven is om een rondje te lopen. Natuurlijk doe ik dit voor de beweging, maar het is ook een fijne manier om mijn hoofd leeg te krijgen en weer fris te kunnen starten.

Mooie sportkleding motiveert

Wel vind ik het belangrijk (en motiverend) om goedzittende en mooie sportkleding te dragen. Dat maakt het een stuk leuker! Nu gebruik ik Reebok sportschoenen voor als ik workouts thuis doe, maar ik zou graag voor het hardlopen een paar goede Nike Vapormax willen hebben. Vooral het poederroze model met zachtblauwe tinten zou ik te gek vinden! Het fijne aan deze schoenen is dat ze aansluitend zijn en meer ondersteuning aan je voeten geven zodat de schoen niet verschuift. Daarnaast voelen ze lekker licht aan en hebben ze een ontzettend goede demping door de transparante luchtkussentjes onder je voeten. Dit paar hardloopschoenen zou ideaal voor mij zijn omdat ik snel last van mijn schenen krijg bij het hardlopen.

Een paar kilo kwijt

Kortom, in de avond wil ik na het avondeten niet meer snoepen of snacken (alleen een schaaltje haveryoghurt met honing als ‘laat’ toetje) en ik wil om de dag een workout doen of een stukje hardlopen. Ik ga ervoor!

En weet je, ik hoef niet eens zoveel kilo’s kwijt. Ik vind vier kilo voldoende om weer lekkerder en strakker in mijn vel te zitten. Dat moet lukken toch?

Vind jij het ook moeilijk om in de avond niet meer te snacken of snoepen? 

Liefs Liset

Dit is een samenwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.