Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Home » Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 10

Yes! Vandaag mijn allereerste review over de inmiddels welbekende en immens populaire cushion foundation. Voor wie dit nog niet kent: het heeft het uiterlijk van een compact foundation (poeder), maar bevat in plaats daarvan een sponsje doordrenkt in vloeibare foundation. Ik review vandaag de Yves Rocher Pure Light Cusion Foundation en ik ben heel benieuwd wat ik er van vind!

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 2

Yves Rocher Pure Light Cushion Foundation

De onderzoekers van Yves Rocher hebben zich bij het ontwikkelen van een nieuwe verzorging van de teint, laten inspireren door de schoonheidsrituelen van Koreaanse vrouwen. In Aziatische landen is het cushion foundation ‘principe’ al een tijdje bekend en uiteindelijk is nu ook Europa over stag gegaan.

Het Pure Light Cushion Foundation combineert het praktische van een compactpoeder met het lichte en stralende van een vloeibare foundation. Daarnaast laat de frisse en lichte formule de teint binnen een paar seconden stralen en biedt een variabele dekking voor elk gewenst resultaat, ook als je huidje rimpels bevat.

Wat ook fijn is om te weten dat het plantaardige cosmetica is en dat de Pure Light Cushion Foundation Babassu-olie bevat die je huid optimaal voedt. De foundation is ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid omdat het geen parfum of parabenen bevat en het is getest onder dermatologisch toezicht.

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 1

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 4

De Pure Light Cushion Foundation heeft een mooi systeem. Je klapt het dekstel open en daaronder zit een rond donsje om je make-up mee aan te brengen. Daarna vind je een extra dekseltje om het foundationkussentje af te dekken. Een goede bescherming en heel fijn in gebruik.

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 5

Als je bij het foundationkussentje bent aangekomen, zie je dat deze met een mooi plastic rondje is afgedekt. Deze haal je eraf bij het eerste gebruik en gooi je gewoon weg. Het kussentje is mooi zacht en goed doordrenkt met foundation.

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 6

De kleur lijkt hier overigens behoorlijk donker, maar je zult zometeen zien dat dit reuze meevalt. Het is de kleur Beige 200.

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 17

Er zijn in totaal zes kleuren verkrijgbaar. Van links naar rechts zie je Rosé 200, Rosé 300, Beige 200, Beige 300, Doré 200 en Brun 500. Zelf review ik Beige 200 die een gele ondertoon heeft.
Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 3 Het donsje is van goede kwaliteit en hij is lekker zacht.
Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 7 Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 8 Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 9

De dekking is licht tot medium te noemen en zeker in de zomer vind ik dit fijne substanties. Ook als je niet een dikke pancake laag op je gezicht wilt smeren, is deze foundation heerlijk. En wat nog fijner is: Beige 200 is mijn perfecte match!

Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 18

Als je nog niet eerder een cushion foundation hebt gebruikt, is het handig om even te weten hoe je dit nou aanpakt. Het was voor mij de eerste keer en bovenstaande gebruiksaanwijzing hielp mij op weg. In het kort druk je het donsje lichtjes op het foundationkussentje, breng je het deppend aan op je gezicht (begin in het midden en werk naar buiten toe) en daarna strijk je van laag naar hoog het donsje op je gezicht voor een glad effect. Klaar!
Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 12

Mijn gezicht zonder foundation. Zoals je ziet heb ik wat onzuiverheden bij mijn bovenlip, kin en neusvleugels. Ook mijn wangen hebben een paar rode adertjes. Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 13 Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 14

Deppend aanbrengen. Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 15

De kleur is perfect voor mij, de finish is glowy en heeft een medium dekking. Mijn huid oogt natuurlijk, maar wel met een mooie, egale dekking. Yves Rocher Pure Light Foundaton Cushion Beige 200 review 16

En met de rest van mijn make-up zoals blush en lipstick.

Conclusie

Ik was heel benieuwd naar deze nieuwe Pure Light Cushion Foundation van Yves Rocher. Het is de laatste tijd zo’n hype om een cushion foundation te gebruiken en ik had dan ook hoge verwachtingen. Voor mij persoonlijk zijn deze waar gemaakt en ben ik heel tevreden over de glowy finish, de medium dekking, maar ook vooral dat hij niet zo poederig overkomt. Het geeft een egaal en toch natuurlijk effect. Een groot pluspunt is dat ik met mijn gevoelige huid tegen deze foundation kan. Yay!

Ook fijn: hij is handig om mee te nemen voor onderweg. Door het compacte formaat past hij prima in je handtas en kun je hem zo even bijwerken.

De adviesprijs voor deze Pure Light Cushion Foundation is €29,90 voor 11 gram, maar zoals je waarschijnlijk wel weet heeft Yves Rocher bijna standaard kortingsacties en kost hij nu in de webshop €14,95 wat ik een hele schappelijke prijs vind!

Heb jij al eens een cushion foundation geprobeerd? 

handwritten-liefs-liset

Dit artikel bevat een product dat ter beschikking is gesteld door een merk of bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.