MAC Lightful C Tinted cream spf 30

Home » MAC Lightful C Tinted cream spf 30

MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 1

Zonnestraaltjes, warme lucht en een heet gezicht. Het lekkere weer doet goed zijn best, maar als je niet gezegend bent met een perfecte huid, kom je wel eens in de knel met dat warme gedoe. Je wilt dekking voor je gezicht, maar ook een stukje zonnebescherming. En dan ook nog het liefste geen dikke plamuurlaag. MAC komt met de Lightful C Tinted cream spf 30 op de proppen, die je huid een boost, bescherming en dekking biedt!

MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 2

MAC Lightful C Tinted Cream spf 30

Begin deze maand heeft MAC de nieuwe Lightful C Tinted Cream spf 30 gelanceerd. Een innovatief product dat veel voordelen biedt als colour-correcting crème. Waar zorgt het voor?

♥ Het reduceert imperfecties, maar verhoogt de natuurlijke uitstraling van je huid.

♥ De Tinted cream bevat vitamine C en corrigeert je gehele teint.

♥ Het verkleint je poriën.

♥ Donkere vlekjes en hyperpigmenatie van de huid worden verdoezelt.

♥ Het bevat een spf 30 om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 3

De MAC Lightful C Tinted cream spf 30 is te koop in 7 verschillende tinten:

Light Plus light beige

Medium warm beige

Medium Plus tan beige

Medium Deep caramel beige

Dark deep caramel

Dark Plus neutral tan beige

Dark Deep rich golden bronze

Ik ontving de lichtste kleur, namelijk Light Plus (licht beige), om te testen.

MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 4

De verpakking vind ik prachtig, ze hebben het leuk gedaan met die holografische strepen! Hij ziet er fris en clean uit, heel erg mooi. Weer eens wat anders dan de zwarte verpakkingen die we normaal gewend zijn van MAC. De Lightful C Tinted cream zit in een tube, wat het heel hygiënisch maakt. Zo kun je de juiste hoeveelheid doseren en hem luchtdicht bewaren. MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 5

De kleur Light Plus heeft een gele ondertoon en geschikt voor de iets lichtere huidjes. Alsnog heb ik niet het idee dat dit een hele lichte kleur is, maar wel wat te licht voor mijn eigen huidstint. MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 6

De substantie is creamy en vol, maar smeert lekker uit en geeft je niet het gevoel dat je opgeslokt bent door foundation. Ik vind hem prettig aanvoelen en geeft mijn gezicht een semi-glowy finish. Niet al te glimmend, maar ook zeker niet mat. Een fijne finish!

MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 8

De dekking is prima, net genoeg om rode plekje plekjes drastisch te verminderen (kijk maar rondom mijn mond, groot verschil!), maar je ziet nog wel sproetjes en pigmentvlekjes er door heen. Prachtig als je een rustig gezicht wilt creëren, maar niet onder een dikke laag verborgen wilt zitten. MAC Lightful C Tinted cream spf 30 Light plus review 7

En hier draag ik de MAC Lightful C Tinted cream met blush, bronzer en lipstick.

De kleur Light Plus (light beige) is een fractie te licht voor mij, ik denk dat als ik de kleur Medium (warm beige) neem, ik precies goed zit! Alsnog heb ik mijn gezicht met bronzer en blush op kunnen warmen en oogt het niet zo bleek. Hij dekt prima, laat roodheden duidelijk verminderen, maar laat sproetjes er nog wel vrolijk door heen piepen. Ik vind hem natuurlijk, glowy en heel handig op een zonnige dag.

Ik smeer niet zo gauw met een zonnebrand op mijn gezicht omdat ik daar vaak niet goed op reageer met mijn gevoelige huid, maar CC-/BB- of getinte crèmes met een spf-factor erin doen het heel goed bij mij. Nu nog de goede tint en ik draag hem bij iedere zonnige dag!

De MAC Lightful C Tinted crea is vanaf april te koop voor €34,00 bij de MAC Store Amsterdam, de Bijenkorf en online.

Wat draag jij graag op je gezicht met zonnige dagen? Ga je voor foundation, BB cream, CC cream of een getinte dagcrème?

handwritten-liefs-liset

Deze review bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een bedrijf of merk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.